۳۰ درصد صادرات غیر نفتی در اختیار پتروشیمی‌ها

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی گفت: حدود ۳۰ درصد بازار در حوزه صادرات غیرنفتی در اختیار پتروشیمی‌هاست.

به گزارش اگزیم نیوز از شانا، بهزاد محمدی با بیان اینکه صنایع پتروشیمی در حوزه صادرات غیرنفتی نقش نخست را در کشور دارد، افزود: همچنین سال گذشته نزدیک ۱۵ میلیارد دلار درآمد ارزی داشتیم که ۱۰ میلیارد دلار آن حاصل از صادرات خارجی و ۵ میلیارد دلار حاصل از فروش داخلی بود.

وی با تأکید بر توسعه هوشمند که تنها راه تولید محصولات پر ارزش پتروشیمی از مسیر تولید محصولات اولیه نفت و گاز است، گفت: مصرف خوراک پتروشیمی‌ها در پایان سال ۱۴۰۵، معادل ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه نفت‌خام در روز خواهد بود.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی درباره وجود انتقادهایی مبنی بر اینکه شرکت‌های پتروشیمی به اسم اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی به هلدینگ‌های وابسته به دولت واگذار شده‌اند و این شرکت‌ها در انحصار خصولتی‌ها هستند، توضیح داد: به‌یقین درِ صنعت پتروشیمی به روی همه سرمایه‌گذاران باز است و هر سرمایه‌گذاری که برای توسعه طرح‌ها سرمایه و ایده دارد می‌تواند به شرکت ملی صنایع پتروشیمی مراجعه کند و ما خوراک در اختیار آن‌ها قرار می‌دهیم و حمایتشان می‌کنیم.

محمدی ادامه داد: در ۱۰ سال گذشته واگذاری‌ها به هلدینگ‌های دولتی و خصولتی بیشتر بوده، زیرا آن زمان مساله خرید پتروشیمی‌ها ازسوی بخش خصوصی مطرح نبود، بنابراین بیشتر هلدینگ‌های خصولتی برای خرید شرکت‌های پتروشیمی مراجعه می‌کردند، اما امروز درها به‌طور کامل برای توسعه این صنعت باز است و شرکت ملی صنایع پتروشیمی به‌عنوان متولی توسعه صنعت پتروشیمی آمادگی دارد از سرمایه‌گذاران حمایت کند.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی درباره انتقادهایی مبنی بر وجود فضای رقابتی ناسالم میان شرکت‌های پتروشیمی خصولتی و خصوصی، گفت: هر شرکت خصوصی یا دولتی تنها با تولید محصولات باکیفیت در بازار مطرح خواهد شد. برای نمونه بسیاری از هلدینگ‌های خصوصی بسیار هوشمندتر و با سود سرشارتری در حال فعالیت هستند، زیرا رشد آن‌ها به دولتی یا خصوصی بودنشان ارتباطی ندارد، در واقع هر شرکتی محصول با کیفیت‌تری تولید کند در بازار داخلی و خارجی موفق‌تر خواهد بود.

محمدی با اشاره به نگاه شرکت ملی صنایع پتروشیمی برای جلوگیری از خام‌فروشی، افزود: خام‌فروشی شعار نیست، مفهومی بسیار مهم است که فقط با توسعه هوشمند می‌توان از مسیر تنها تولید محصولات اولیه نفت و گاز به سمت تولید محصولات پرارزش پتروشیمی حرکت کرد.

کد خبر 39918

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 6 =