رئیس کل گمرک: وجود بنادر دریایی مهم در آسیا نشانگر وزن سنگین آن در تجارت بین الملل است

رئیس کل گمرک کشور با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد حمل و نقل تجاری به ارزش ۲۴ هزار میلیارد دلار در بنادر دریایی صورت می گیرد، گفت: در حال حاضر ۱۰ بندر بزرگ دنیا از جمله شانگهای، سنگاپور و جبل علی در آسیا واقع شده اند که این امر بیانگر وزن سنگین آسیا در تجارت بین الملل است.

به گزارش خبرنگار اگزیم نیوز، مهدی میراشرفی در نشست صبح امروز(چهارشنبه)دیپلماسی اقتصادی ایران و اوراسیا، گفت: براساس تحقیقات انجام شده از سوی بنیاد مکنزی، مرکز ثقل ثروت دنیا در حال مهاجرت به چین و آسیاست.

وی با اشاره به موقعیت جغرافیایی مطلوب آسیا به خصوص ایران، افزود: از سوی کشورهای محصور در خشکی اطراف ایران، این فرصت را برای ایران فراهم کرده که به حلقه ارتباطی حیاتی تجاری منطقه تبدیل شود و اگر تنها بر تجارت با این کشورها متمرکز شویم بدون نیاز به مصرف منابع و ذخائر، ارزآوری کافی خواهیم داشت.

میراشرفی یادآور شد: ایران محل تقاطع دو کریدور مهم شمال به جنوب و شرق به غرب است که این امر فرصت بی نظیری را برای توسعه تعاملات تجاری برای ما فراهم کرده است.

وی اظهار امیدواری کرد: با رایزنی در نشست دیپلماسی اقتصادی اوراسیا، همکاری گمرکات منطقه توسعه پیدا کند و بتوانیم از دروازه مشترک تجاری بین کشورهای عضو بهره مند شویم.

میراشرفی افزود: طی ۱۵ ماه گذشته صادرات به اوراسیا ۸۲ درصد رشد داشته و بالغ بر ۱.۵ میلیارد دلار بوده است؛ اگرچه دلیل کاهش واردات از اوراسیا را می توان با محدودیت های ناشی از تحریم و کرونا مرتبط دانست.

رییس کل گمرک کشور معتقد است: بخش خصوصی کشورهای عضو اتحادیه، آشنایی خوبی با بازارها، متد و رویه های یکدیگر ندارند و لازم است از فرصت پیش رو برای رفع این خلا استفاده کنند.

وی با تاکید بر توصیه های سازمان جهانی گمرک، گفت: این سازمان در آستانه انقلاب چهارم صنعتی و برای افزایش تاب آوری اقتصاد کشورها و تسهیل تجارت میان اعضا، پیشنهاد می کند گمرکات علاوه بر استفاده از هوش مصنوعی و داده کاوی برای اظهار یکباره کالا در همه گمرکات، از اینترنت اشیا در صنعت ردیابی استفاده کنند.

وی افزود: سازمان جهانی گمرک با هدف به حداقل رساندن یکجانبه گرایی در مبادلات تجاری پیشنهاد استفاده از بلاکچین را به گمرکات دنیا داده است.

به گفته میراشرفی ضروری است گمرکات کشورهای دنیا، کنترل فیزیکی و  ملموس را به کنترل غیرفیزیکی و غیرملموس تبدیل کنند.

کد خبر 40326

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 3 =