بیش از ۱۴۲ هزار فرصت شغلی در بخش صنعت کشور ایجاد شد

معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: زمینه اشتغال ۱۴۲ هزار و ۱۰۱ نفر سال گذشته در حوزه صنعت کشور با رشد ۲۳.۳ درصد نسبت به سال ۹۸ فراهم شد.

به گزارش اگزیم نیوز، سعید زرندی روز چهارشنبه در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی لرستان ادامه داد:  در حوزه معدن نیز یک هزار و ۲۰ مورد پروانه اکتشاف صادر شد که نسبت به سال قبل از آن، ۶.۳ درصد رشد داشته است.

زرندی خاطرنشان کرد: ۵۳۶ گواهی کشف سال ۱۳۹۹ با ۵.۷ درصد رشد نسبت به سال قبل از آن صادر شده است و صدور پروانه های بهره برداری معدن با ۶۸۰ مورد، ۱۸.۱ درصد افزایش یافت.

وی ادامه داد: پارسال در بخش پتروشیمی، ۵۵ میلیون تن تولید با رشد ۹.۴ درصد، در بخش لوازم خانگی ۴۰۴ هزار و ۳۰۰ دستگاه با رشد بیش از ۳۸ درصد، در بخش شمش آلومینیوم رشد ۵۴ درصدی، در بخش فولاد رشد ۷.۶ درصدی، در حوزه تولید خودرو با عدد ۸۲۹ هزار و ۱۰۰ دستگاه رشد ۱۸ درصدی و در بخش سیمان نیز با تولید ۶۹.۲ تن رشد ۱۲.۵ درصدی نسبت به سال ۹۸ محقق شد.

وی یادآور شد: شاخص ها در شرایط سخت سال ۹۹ نشان دهنده رشد بخش های صنعت و تولید است و گزارش بانک مرکزی حاکی از این است که  ۹ ماهه ابتدایی پارسال در بخش های مختلف صنعت، رشد ۷.۸ درصدی را نسبت به مدت مشابه  سال ۹۸ تجربه کرده ایم.

۸۰ شرکت بزرگ در بورس پذیرش شد

زرندی ادامه داد: امسال در وزارت صمت پرچمدار موضوع مورد تاکید مقام معظم رهبری در نامگذاری سال ۱۴۰۰ خواهیم بود و لذا مطالبه را از دیگر دستگاه ها پیگیری خواهیم کرد.

وی تصریح کرد: یکی از مانع زدایی‌هایی که امسال در دستور کار وزارتخانه خواهد بود اصلاح فرایند استقرار واحدها است و البته این روند از وزارت صمت آغاز شده اما بخش مهمی از این اصلاح در اختیار دیگر نهادها و دستگاه ها است.

وی گفت: اتفاق مثبتی که در این زمینه افتاد این بود که در بهمن ماه سال ۹۹ با دستور رییس جمهوری جهت گیری صدور مجوزها از پیش بینی به پس بینی تغییر پیدا کند.

وی اضافه کرد: سال گذشته، تورم موجود، فرایند تشکیل سرمایه در کشور را به صورت منفی درآورد که ۲ اقدام در این خصوص در حال انجام است و با ارائه لیست ۱۰۰ شرکت برتر و بزرگ ایران در راستای جذب سرمایه گذاری های دوباره آنها اقدام و با بررسی ها مشخص شد این شرکت ها پتانسیل ۷۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری دارند.

معاون وزیر صمت با بیان اینکه تامین مالی، دغدغه اصلی صنعت بوده است ادامه داد: پارسال شرکت های بزرگ را در خصوص ارتباط با بورس ترغیب کردیم و نزدیک به ۴۰۰شرکت پای کار آمدند که ۲۰۰  شرکت فرایند بورسی شدن را طی کردند و ۸۰ شرکت در بورس پذیرش شد.

زرندی بیان کرد: این اتفاق در سال ۹۹،  معادل ارتباط تولید و بورس شرکت ها در طی چند سال گذشته بوده است که باید امسال هم بتوانیم از این شرایط بهره مند شویم.

رشد بیش از ۴۶ درصدی صدور جواز تاسیس در کشور

وی اضافه کرد: باهمه سختی ها و مشکلات، تولید در سال ۹۹ جهت مثبتی داشت، ۴۱هزار و ۳۴۰ مورد جواز تاسیس  پارسال در کشور صادر شده است که نسبت به سال ۹۸، ۴۶ درصد رشد داشته است و و تعداد پروانه بهره برداری تحقق یافته سرمایه گذاری نیز در سال گذشته هفت هزار و ۴۷۵ مورد با افزایش ۱۰ درصدی نسبت به سال ۹۸ بود.

زرندی گفت: در راستای رشد آمار و ارقام تولید و صنعت در سال ۱۳۹۹ چهار دلیل عمده وجود دارد که اولین موضوع استفاده از ظرفیت‌های خالی بود .

وی ادامه داد: در سطح کشور بیش از ۱۳ هزار واحد تعطیل داریم که در دهه‌های متمادی به تعطیلی کشیده شده و توجه به ظرفیت این واحدها برای بازگشت به چرخه تولید بسیار با اهمیت است.

معاون وزیر صمت افزود: اولین اقدام ما در سال گذشته ترغیب سرمایه گذاران به احیای این واحدهای تعطیل و مزیت آن آمادگی بسیاری از زیرساخت ها در مسیر راه اندازی و به تولید رساندن واحد بوده است.

زرندی خاطرنشان کرد: در حوزه طرح های نیمه تمام نیز بدنبال شراکت بوده ایم و ۶۰۰ طرح را با مشارکت به مرحله اتمام رساندیم که این استراتژی در سال ۱۴۰۰ هم ادامه خواهد داشت و در استان لرستان نیز همین روند باید انجام شود.

وی افزود: دومین موضوع، ممنوعیت کالاهای وارداتی مصرفی در سال گذشته بوده است که بسیاری نیز گله مند شدند ولی شرایط برای تولید کالاهای ایرانی فراهم شد و در حال حاضر حدود ۸۴.۵ درصد واردات مربوط به حوزه مواد اولیه و سرمایه‌ای است.

وی سومین موضوع را نگاه به ساخت داخل بیان کرد و گفت: در این مسیر، تولید ۲۱۲ قلم محصول را اعلام کرده و آغاز به جذب سرمایه گذار در این حوزه داشته ایم.

 زرندی اظهار داشت: نکته چهارم نیز بحث تسهیل در تامین ارز مواد اولیه بود که در آبان و آذر سال گذشته انجام شد تا تولید کننده ها بتوانند به صورت اختصاصی مواد اولیه مورد نیاز خود را وارد کنند.

۷۰۰ میلیارد تومان به صنعت لرستان تخصیص می یابد

وی همچنین اضافه کرد:۵۰۰ تا ۷۰۰ میلیارد تومان به طرح‌های صنعتی واقع در شهرک‌های صنعتی لرستان اختصاص می‌یابد.

زرندی با بیان اینکه در حوزه زمین شناسی کارهای خوبی در استان شروع شده است افزود: لرستان دارای ظرفیت های فراوان در حوزه صنعت، تولید و سرمایه گذاری و سنگ لرستان همواره به عنوان یکی از بی نظیرترین پتانسیل های کشور بوده است و این موضوع را باید در سطح ملی بررسی کنیم.

وی خاطرنشان کرد: سیلیکون متال بروجرد بسیار بی نظیر است و به عنوان صنایع هدف در کشور و استان برای وزارت صمت دارای اولویت است و راه اندازی صنایع تبدیلی و غذایی نیز این استان نتیجه می دهد.

زرندی گفت: در حوزه پایین دست پتروشیمی هم پتانسیل هایی در برخی شهرهای استان دیده می شود که در این محورها آمادگی انجام کار را در سطح وزارتخانه داریم. 

وی تاکید کرد:  سال قبل با کمک بخش خصوصی اولویت‌های مختلف وزارت صمت در ارتباط با دستگاه های مختلف مورد توجه و بررسی قرار گرفت و امسال هم که از ظرفیت ستاد تسهیل ملی در راستای اصلاح موضوعات مانع مقررات استفاده می کنیم.

معاون وزیر صمت گفت: موضوع سرمایه گذاری، اولویت این وزارتخانه در سال ۱۴۰۰ است و باید از تمام ظرفیت ها در این بخش استفاده کنیم بنابراین آمادگی تزریق منابع به لرستان را در مسیر توسعه صنعت داریم.

زرندی با بیان اینکه راه حل مشکلات اقتصادی، بخش خصوصی است افزود: شرایط ایجاد شده برای دولت بسیار سخت است چراکه زمانی ۱۰۰ میلیارد دلار درآمد نفتی داشتیم اما در حال حاضر که پول نفت نیست، بسیاری از حوزه ها ناکارآمدی خود را نشان می دهند.

کد خبر 41816

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 4 =