سهم ۲۰ برابری دهک‌های بالا از یارانه بنزین

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران گفت: سهم یارانه بنزین برای دهک‌های پایین ۱.۶ درصد و برای دهک‌های بالا ۲۴.۸ درصد است که دهک‌های بالا سهم ۲۰ برابرای از یارانه بنزین را به خود اختصاص داده‌اند.

به گزارش خبرنگار اگزیم‌نیوز، مسعود خوانساری صبح امروز (سه‌شنبه) و در نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با اشاره به آمارهای اعلام شده از سوی رئیس سازمان برنامه و بودجه مبنی بر اینکه سالانه در ایران ۶۳ میلیارد دلار یارانه انرژی پرداخت می‌شود، افزود: براساس آمار آژانس بین‌المللی انرژی از سال ۲۰۱۰ تا سال ۲۰۲۰، ۹۸۶ میلیارد دلار یارانه انرژی در ایران پرداخت شده که معادل پرداخت ۹۸ میلیارد دلار یارانه انرژی در سال است.

وی افزود: در صورتی  که رقم ۶۳ میلیارد دلار اعلام شده از سوی رییس سازمان برنامه و بودجه را در نظر بگیریم، به معنای آن است که به هر نفر ایرانی در سال ۱۹ میلیون تومان یارانه تعلق گرفته است. ولی اگر به صورت هدفمند درصدی از این رقم را به بخش‌های آسیب پذیر بدهیم، اقتصاد کشور به حرکت در می‌آید و از آسیب بیشتر دهک‌های پایین جلوگیری می‌شود زیرا اکنون بیشترین سود را از یارانه بنزین، دهک‌های بالا می‌برند.

وی با بیان اینکه ادامه روند فعلی موجب افزایش اختلاف طبقاتی خواهد شد، اضافه کرد: روند فعلی آثار مثبتی در رفاه مردم نخواهد داشت بلکه با کنترلی که روی قیمت‌ها صورت می‌گیرد از آزادسازی قیمت‌ها جلوگیری شده و موجب می‌شود کالا و محصولات تولیدی در کشور به خارج از کشور قاچاق شود.

نائب رییس اتاق بازرگانی ایران گفت: اگر قرار است اقتصاد کشور ساماندهی شود، دولت باید به دو نکته توجه کند؛ نخست بحث یارانه‌های پرداختی و دوم تک نرخی کردن نرخ ارز؛ زیرا همچنان ارز ترجیحی را پرداخت می‌کنیم و در بودجه امسال هم این ارز آمده است.

وی افزود: امیدوارم هرچه زودتر طرح هدفمند کردن یارانه‌ها و حذف ارز چند نرخی در دستور کار دولت قرار گیرد.

نخستین اولویت دولت، جلوگیری از رشد تورم

رییس اتاق بازرگانی تهران خاطرنشان کرد: مهمترین بحثی که می‌تواند در دستور کار دولت باشد، جلوگیری از تورم است که همچنان به اقتصاد کشور آسیب می‌زند. از این رو درخواست ما این است نخستین اولویت دولت به ویژه مسئولان اقتصادی و معاون اول دولت، جلوگیری از تورم بیشتر در روزهای آینده باشد.

وی با اشاره به اینکه خوشبختانه این روزها تزریق واکسن سرعت خوبی گرفته و موجب کاهش بستری‌ها و تلفات در کشور شده است، گفت: کاش این تصمیم زودتر گرفته می‌شد و با بداندیشی و بدفهمی مسئولان سابق، متحمل این قدر تلفات نمی‌شدیم البته با تصمیمات درستی که در دولت سیزدهم وضع شده سرعت واکسیناسیون روند معقولی گرفته و بیشتر مناطق کشور از حالت قرمز به حالت زرد تبدیل شده و امیدواریم با ادامه روند واکسیناسیون از شر ویروس منحوس کرونا خلاص شویم.

رشد ۶.۱ درصدی تولیدات صنعتی ایران در فصل دوم ۲۰۲۱

خوانساری گفت: براساس آمار سازمان توسعه صنعتی ملل متحد، تولیدات صنعتی دنیا در فصل اول ۲۰۲۱ با رشد ۱۲ درصدی و در فصل دوم ۲۰۲۱ با رشد ۱۸.۲ درصدی همراه بوده که این میزان در ایران و در فصل اول ۲۰۲۱ معادل ۸.۴ درصد و در فصل دوم ۲۰۲۱، معادل ۶.۱ دهم درصد بوده است که امیدواریم این رشد در بقیه بخش‌های اقتصادی کشور از جمله در بخش خدمات هم اتفاق بیفتد.

وی اضافه کرد: سال گذشته که اقتصاد کشور از رکود خارج شد و رشد یک تا ۲.۹ درصدی داشت که در فصل اول امسال این میزان به ۶.۲ تا ۷.۴ درصد افزایش یافته و اگر در ادامه سال همین میزان رشد را داشته باشیم امیدواریم وضعیت اقتصاد کشور بهتر شود.

خوانساری گفت: همچنان رشد نقدینگی در کشور ادامه دارد و در مرداد امسال به ۳ هزار و ۹۲۱ هزار میلیارد تومان رسیده که علت اصلی این رشد نقدینگی، کسری بودجه بوده است؛ یعنی درآمدها با هزینه‌ها تطابق ندارد. به عنوان نمونه در این چند ماه گذشته سال تنها ۵۰ درصد درآمدها محقق شده بنابراین دولت مجبور شده است از تنخواه‌گردان بانک مرکزی استفاده کند که همین امر موجب افزایش پایه پولی و در نهایت افزایش نقدینگی شده است.

وی ادامه داد: مهمترین اصل در کشور باید جلوگیری از تورم باشد، زیرا اگر تورم به همین منوال ادامه یابد در ادامه سال وضع تورم در کالاها و خدمات به شدت افزایشی خواهد بود.

کد خبر 46385

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 14 =