کاهش ۲۵ درصدی تولید ماهی قزل‌آلا به دلیل خشکسالی

مدیرعامل اتحادیه مرکزی ماهیان سردآبی کشور با اشاره به کاهش 40 درصدی مصرف ماهی قزل آلا بعلت افزایش نرخ آن، در خصوص دلایل گرانی این نوع ماهی، گفت:جدا از عدم حمایت های لازم از تولید آبزیان، خشکسالی نیز سبب کاهش 25 درصدی تولید این آبزی شده است.

به گزارش اگزیم نیوز، آرش نبی زاده در گفت‌وگویی با اشاره به دلایل گرانی ماهی قزل آلا، اظهار داشت: تولید آبزیان از حمایت‌های لازم برخوردار نیست و تولید آن به صورت مستقل صورت می‌گیرد لذا هنگام تشدید هزینه ها، تولید نیز کاهش می یابد.

وی با بیان اینکه در زمان ارزانی کمتر کسی به ماهی قزل آلا اهمیت می‌داد، افزود: حساسیت‌های اخیر نسبت به گرانی قزل آلا ریشه در انعکاس خبری آن در رسانه‌ها دارد در حالی که قیمت قزل آلا را بازار عرضه و تقاضا تعیین می‌کند.

این فعال اقتصادی ادامه داد: تولیدکنندگان قزل آلا در پی افزایش نرخ نیستند چرا که با گران شدن قیمت ماهی این محصول نیز از سبد پروتئینی خانوارها حذف می‌شود و این چیزی نیست که ما خواهان آن باشیم.

نبی زاده با اشاره به حمایت دولت از تولیدکنندگان مرغ گوشتی، تصریح کرد: دولت 90 درصد نهاده‌های مورد نیاز تولیدکنندگان مرغ را تامین و تلاش می‌کند تا آنجا که امکان دارد نرخ آن را ثابت نگه دارد این درحالیست که شاهد چنین حمایت‌هایی در بخش تولید ماهی نیستیم.

وی تولید قزل آلا در سال گذشته را 140 هزار تن عنوان کرد و افزود: در سال جاری به دلیل خشکسالی میزان تولید کاهش یافت و پیش بینی تولید روی رقم 110 هزار تن است. امسال در حدود 25 درصد کاهش تولید داشتیم.

مدیرعامل اتحادیه مرکزی ماهیان سردآبی کشور، ادامه داد: اگر قیمت مرغ پایین نبود ماهی از سبد غذایی مردم حذف نمی‌شد که این مسئله در درازمدت به سلامت آنها خدشه وارد می‌کند.

وی بابیان اینکه کاهش مصرف انگیزه تولید را از تولیدکنندگان گرفته است، افزود: قیمت هر کیلوگرم قزل آلا سال گذشته 40 هزار تومان بود اما در سال جاری این نرخ به 68 هزار تومان سر مزرعه رسیده است.

به گفته این فعال اقتصادی، افزایش نرخ قزل آلا مصرف این ماهی را 40 درصد کاهش داده است.

وی با بیان اینکه ماهی این روزها جز خوراکی های لوکس محسوب می‌شود، افزود: متاسفانه عدم حمایت دولت باعث شد که این ماده غذایی که برای سلامت انسان مفید است به یک کالای لوکس تبدیل و از سبد مصرف حذف شود به طوری که اکنون فقط عده‌ای خاص توانایی خرید و مصرف آن را دارند.

این فعال اقتصادی بابیان اینکه نهاده و خوراک ماهی با ارز آزاد وارد می شود، خاطرنشان کرد: پودر ماهی ایرانی یک کالای صادراتی است که ما مجبوریم این کالا را با نرخ جهانی خریداری کنیم. قیمت پودر ماهی کیلویی 30 هزار تومان است که 60 درصد خوراک ماهی‌ها از این ماده تامین می‌شود.

وی ادامه داد: برخی نهاده‌ها مانند کنجاله ذرت و سویا که 10 درصد خوراک تولیدات ما را تامین می‌کند نیز با ارز دولتی وارد می‌شود.

نبی‌زاده با اشاره به افزایش نرخ تجهیزات مزارع آبزی پروری، گفت: هزینه‌های برگشت آب روند صعودی به خود گرفته است قطع مکرر برق در مزارع به بسیاری از این تجهیزات آسیب وارد کرد و از آنجا که هزینه خرید و تعمیر آن بسیار بالا رفته است تولیدکننده ترجیح می‌دهد که تولید را متوقف کند.

وی درباره میزان صادرات این آبزی نیز گفت: در سال گذشته 16 هزار تن ماهی قزل آلا صادر کردیم که این رقم نسبت به سال‌های گذشته بسیار قابل توجه است

این فعال اقتصادی با اشاره به قیمت پایین قزل آلا ایرانی در بازارهای جهانی، افزود: اگر نرخ قزل آلا نسبت به بازار های جهانی بالاتر بود واردکنندگان همیشه در صحنه قزل آلا در حجم زیادی وارد و قیمت تولید داخلی شکسته می‌شد.

نبی زاده  نرخ هر کیلوگرم قزل آلا را در بازارهای جهانی 4 یورو عنوان کرد و افزود: کشورهای حوزه خلیج فارس، روسیه، آذربایجان و ارمنستان خریدار ماهی قزل سالمون ایرانی هستند. وزن این ماهی بالای 2 کیلو است و رنگ گوشت آن نیز قرمز است.

کد خبر 47245

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 13 =