تراز صفر اشتغال با وجود قاچاق

بررسی ها نشان می دهند با وجود قاچاق میزان بیکاری ناشی از تعطیلی بنگاه های اقتصادی با میزان اشتغال ایجاد شده در هر سال برابر می شود به عبارتی تراز ورود و خروج نیروی کار صفر می شود

حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه ای، سخنگوی قوه قضاییه امروز در یکصد و سومین نشست خبری قوه قضاییه درباره مبارزه با قاچاق کالا گفت: مساله قاچاق ارز و کالا در شرایط کنونی جامعه به عنوان یک فساد بزرگ مطرح است و این مساله هم در فعالیت سالم اقتصادی دیگران و هم در تولیدات داخلی ما تاثیر منفی دارد.
به گزارش اگزیم نیوز وی همچنین اظهار کرد: دولت به جد به دنبال آن است که برای برطرف کردن مشکلاتی از قبیل اشتغال و خروج از رکود، مبارزه جدی با قاچاق کالا و ارز داشته باشد چرا که اگر بخواهیم از رکود اقتصادی خارج شویم باید با هر نوع فسادی از جمله قاچاق مبارزه کنیم.
وی گفت: سازمان تعزیرات، بسیج، قوه قضائیه و سایر دستگاه ها به‌خصوص نیروی انتظامی در ماه‌های اخیر در امر مبارزه با قاچاق کالا بسیار جدی و پرتلاش ظاهر شده است.

در این رابطه عضو کمیسیون بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی نیز می گوید: با ورود کالای قاچاق به کشور سالانه بیش از ۸۰۰ هزار فرصت شغلی از دست می رود. حسینعلی حاجی در این رابطه افزود: ورود سالانه میلیاردها دلار کالای قاچاق به کشور تاثیر بسزایی را در کاهش تولید و رونق اقتصادی کشور دارد و یک فاجعه محسوب می شود.

وی تصریح کرد: با قاچاق، سالانه حدود ۸۰۰ هزار فرصت شغلی را در کشور از دست می دهیم که این تعداد اشتغال بیشتر از رقمی است که دولت برنامه ایجاد شغل را در برنامه ششم پیش بینی کرده است. به گفته وی برنامه ششم پیش بینی کرده اگر سالانه ۶۰۰ هزار شغل ایجاد شود، می توان نرخ بیکاری ۱۱ درصدی را حفظ کرد.

حاجی افزود: مساله بیکاری و اشتغال جوانان دغدغه اصلی کشور است و در شرایطی که باید با تقویت تولید ملی به اقتصاد پویا رسید و اشتغال ایجاد کرد، ورود کالای بی‌کیفیت و نامرغوب به کشور تنها باعث تعطیلی کارخانه های تولیدی و صنعتی شده و اقتصاد را متزلزل می‌کند.

نماینده مردم شاهین شهر و میمه در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در مساله مبارزه با قاچاق کالا تمام دستگاه ها و مردم  مسئول هستند؛ کالاها نباید از گمرگ و مبادی قانونی وارد شود، اصناف و کسبه نباید کالای قاچاق را بفروشند و مردم نیز نباید کالای قاچاق و بی‌کیفیت را خریداری کنند.

وی تصریح کرد: برای مبارزه با قاچاق کالا از نظر قوانین کمبود نداریم؛  اشکال کار در درست اجرا نشدن ایین نامه های قانونی است و دستگاه های نظارتی و مسئول باید جریمه های سنگین برای واردکنندگان کالاهای قاچاق تعیین کنند و در صورت لزوم کالای قاچاق را آتش بزنند.

این در حالی است که بر اساس اخبار سایت سازمان مبارزه با قاچاق کالا و ارز، سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به فعالیت وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی برای شناسایی انبارهای قاچاق کالا در کشور از بازرسی پلیس از ۱۲۷۰ انبار مظنون به کالای قاچاق خبر داد که به کشف مقادیر متنابهی کالای قاچاق منجر شده است.

قاسم خورشیدی با اشاره به اقدامات کوتاه مدت و بلندمدت انجام شده در خصوص ساماندهی انبارهای کالا در کشور و برخورد با انبارهای کالای قاچاق اظهار کرد: ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز برای ساماندهی انبارهای کشور دو راهکار کوتاه و بلند مدت را پیش بینی کرده است که در راهکار کوتاه مدت، نیروی انتظامی و وزارت اطلاعات از سال گذشته طرح ضربتی شناسایی انبارهای کالا را در دستور کار خود قرار دادند.
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزایش کشفیات به دست آمده کالاهای قاچاق در سال جاری را محصول اجرای این طرح ضربتی دانست و گفت: نیروی انتظامی در گزارش اخیر خود، از شناسایی بیش از 12 هزار محل نگهداری کالا در کشور خبر داد که از این تعداد، 1270 انبار به عنوان انبارهای مظنون به انبار کالاهای قاچاق مورد ارزیابی قرار گرفتند و مقادیر بسیاری کالای قاچاق از این انبارها کشف و ضبط شد.
وی با اشاره به راهکار بلند مدت ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز برای ساماندهی انبارهای کالا در کشور نیز افزود: در حال حاضر بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، سامانه جامع انبارها در حال شکل‌گیری است که بر اساس این سامانه، تمام انبارها و محل‌های نگهداری کالا در کشور شناسایی شده و نوع کالای وارد شده، مبدا و مقصد کالا در این سامانه ثبت می‌شود.

لذا بدیهی است در صورت اجرای سراسری این طرح، انبارهایی که در این سامانه ثبت نشده باشند، به عنوان انبارهای غیرمجاز تلقی خواهند شد. خورشیدی اضافه کرد: در حال حاضر اقدامات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری این سامانه توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت نهایی شده و اجرای پایلوت آن در سمنان نیز به پایان رسیده است.

سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با تاکید بر اینکه بزودی مرحله سراسری این طرح در کشور آغاز می‌شود، افزود: در حال حاضر با سازمان تعاون روستایی که بیش از 3500 انبار در کشور را در اختیار دارد، هماهنگی‌های لازم به عمل آمده تا انبارهای این سازمان را سامانه انبار ثبت کنند.

کد خبر 13601

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 11 =