در زمینه ارزی مشکلی نداریم

علی صالح آبادی: سیاست توسعه صادرات، یک سیاست راهبردی و مهم برای توسعه اقتصادی کشور است چرا که این صادرکنندگان غیر نفتی هستند که در شرایط مختلف ارزآوری را برای کشور تضمین می کنند

به گزارش پایگاه خبری اگزیم نیوز، دکتر علی صالح آبادی، مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران صبح امروز 17 مهر ماه در نشستی تخصصی با حضور صادرکنندگان استان زنجان ضمن تاکید بر اهمیت نقش این بانک در حمایت از صادرات کشور گفت: سیاست توسعه صادرات، یک سیاست راهبردی و مهم برای توسعه اقتصادی کشور است چرا که  این صادرکنندگان غیر نفتی هستند که در شرایط مختلف ارزآوری را برای کشور تضمین می کنند.

وی در ادامه افزود: اتکای زیاد به نفت، دشمن را برای تحریم آن وسوسه می کند؛ حال آنکه صادرات غیر نفتی کشور این ظرفیت را دارد که در شرایط مختلف برای کشور ارزآوری داشته باشد.

صالح آبادی با اشاره به ظرفیت های مطلوب تولید و صادرات زنجان در حوزه های صنعت، معدن، خدمات و کشاورزی گفت: عمده منابع بانک توسعه صادرات شامل سرمایه بانک، منابع صندوق توسعه ملی و نیز خطوط اعتباری بانک مرکزی در اختیار فعالان حوزه صادرات غیرنفتی کشور قرار می گیرد؛ خوشبختانه در سالهای اخیر از خطوط اعتباری بانک مرکزی و منابع صندوق توسعه ملی با نرخ های 11 درصد استفاده های خوبی در حوزه صادرات شده  است و از سال گذشته تاکنون تسهیلات تلفیقی از منابع بانک و صندوق توسعه ملی با نرخ 14 و 14.5 درصد در اختیار مشتریان قرار می گیرد.

وی اذعان داشت: بانک توسعه صادرات به لحاظ منابع مشکل خاصی ندارد و در حال حاضر حجم تسهیلات شعبه رقمی معادل هزار میلیارد ریال است. در حوزه تسهیلات ارزی نیز خوشبختانه شرایط خوبی داریم و علاوه بر ارائه تسهیلات، نیروی متخصص فعال در شعبه می تواند مشاوره های لازم را به صادرکنندگان ارائه کند.

صالح آبادی اظهار امیدواری کرد که تمامی نود شرکت اقتصادی فعال در زنجان بتوانند از تسهیلات بانک توسعه صادرات بهره مند شوند. وی توصیه کرد: بانک توسعه صادرات متعلق به صادرکنندگان است و ما آمادگی و تمایل داریم برای توسعه همکاریها و تسهیل در فرایند صادرات در کنار صادرکنندگان باشیم.

مدیرعامل اگزیم بانک ایران در جلسه اختصاصی صادرکنندگان استان زنجان در پاسخ به سوال یکی از حاضران در خصوص نحوه دریافت سپرده های ارزی مشتریان گفت: کسانی که اسکناس نزد بانک به صورت سپرده گذاشته باشند، بانک موظف است که سپرده مذکور را به شکل اسکناس تحویل بدهد؛ بانک اسکناس لازم را برای این منظور در اختیار دارد و مشکلی در این زمینه وجود ندارد؛ این رویه جزیی از مقررات بانک بوده و از سال 76 تا کنون اجرا می شود؛ تنها در صورتیکه ارزی به شکل حواله ای به حساب مشتری واریز شود، به دلیل حجم بالای اسکناس و سیاست های داخلی بانک، محدودیت هایی برای پرداخت این مبلغ به شکل اسکناس وجود دارد.

صالح آبادی اعلام کرد: در پی مجوز بانک مرکزی برای سپرده گذاری ارزی به شکل اسکناس در بانکها و تضمین آن، بانک توسعه صادرات یکی از بانک هایی است که مجاز به دریافت سپرده های ارزی مردم است.

وی در ادامه به تشریح اعتبار خریدار بعنوان یکی از خدمات بانک توسعه صادرات در راستای تداوم و تسهیل صادرات پرداخت و گفت: پروژه های مختلفی با روش اعتبار خریدار در خارج از کشور در حال اجراست از جمله آنها یک پروژه نیروگاهی در ارمنستان به ارزش 83 میلیون یورو است که توسط پیمانکاران ایرانی با استفاده از کالای ایرانی در دست اجراست و طی آن بانک توسعه صادرات خدمات اعتبار خریدار را در قالب پروژه های خدمات فنی و مهندسی و نیز کالا ارائه می دهد.

صالح آبادی در مورد فعالیت صرافی بانک توسعه صادرات گفت: صرافی بانک توسعه صادرات امروز یکی از صرافی های فعال در سیستم ارزی کشور است و در سال گذشته جزء پنج صرافی برتر کشور به لحاظ خرید و فروش ارز شناخته شد. صرافی بانک توسعه صادرات ضمن همکاری های گسترده با بانک مرکزی این آمادگی را دارد که ارز مشتریان را دریافت و به سامانه نیما عرضه کند.

مدیر عامل بانک توسعه صادرات با اشاره به تفاوت قیمت ارز در سامانه نیما و بازار آزاد و تاثیر آن بر تخصیص ها و تسهیل ثبت سفارش ها اظهار امیدواری کرد با کاهش نرخ ارز در بازار آزاد این بانک بتواند ارز بیشتری را برای ثبت سفارشها دریافت کند.

 علی صالح آبادی در مورد شرایط اخذ وثیقه در این بانک گفت: شاید برای مشتریانی که برای اولین بار از تسهیلات بانک توسعه صادرات استفاده می کنند، حساسیت بیشتری صورت بگیرد اما در مراحل بعدی در این زمینه به مشتریان مساعدت می شود؛ اعتبار مشتری در تعیین نوع وثیقه تاثیر مستقیم دارد و طبعا مشتریان خوش حساب در بخش وثیقه مشکل خاصی نخواهند داشت.

وی از پیشنهاد رئیس اتاق بازرگانی زنجان مبنی بر تضمین شرکت ها توسط شرکت های دیگر استقبال کرد و گفت: این ایده امکان پذیر است؛ می توان با بررسی های لازم ضمانت شرکت های دیگر را پذیرفت و در  این صورت نیازی به وثیقه ملکی نیست.

مدیر عامل اگزیم بانک ایران بیان داشت این بانک علاوه بر تلاش برای توسعه صادرات بر حفظ آن تحت هر شرایطی نیز تاکید دارد؛ این بانک برای عبور از محدودیت های ناشی از تحریم های آمریکا و تداوم ارائه خدمات خود به مشتریان ساز و کار مختلفی را از جمله صرافی و سایر راهکارهای تخصصی جانبی به کار می بندد.

 

 

کد خبر 25489

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 13 =