موافقت با کاهش نرخ مالیات بر عملکرد بنگاه‌ها

یکی از توافقات مهم موافقت با کاهش نرخ مالیات بر عملکرد بنگاه‌های اقتصادی بود که پیش از این بین مجلس و دولت در این باره مذاکراتی صورت گرفته بود و وزیر اقتصاد در جلسه امروز موافقت خود را با کاهش این نرخ اعلام کرد

نشست عصر دیروز کمیسیون اقتصادی با حضور وزرای امور اقتصادی و دارایی، صنعت، معدن و تجارت، رئیس کل بانک مرکزی، روسای اتاق بازرگانی و اتاق اصناف ایران به بررسی موضوع رونق تولید و تحقق شعار سال اختصاص یافت که در آن نماینده مردم کرمان با بیان اینکه در نشست امروز کمیسیون سرفصل‌ها و برنامه‌های مرتبط با وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت و امور اقتصادی و دارایی و همچنین بانک مرکزی برای حمایت از تولید تبیین شد، افزود: در این نشست پیرامون سیاست‌های ارزی و پولی، تعیین نرخ سود سپرده‌های بانکی و به تبع آن نرخ تأمین مالی اقتصاد، تبادل نظر صورت گرفت و همچنین درباره سیاست‌های مالیاتی و اقداماتی که وزارت امور اقتصادی و دارایی در خصوص وضعیت جذب سرمایه‌گذاری خارجی، تأمین مالی از طریق بازار سرمایه و موضوعات مرتبط با تحولات ساختار نظام بانکی بحث و بررسی صورت گرفت.

وی ادامه داد: در این نشست وزرا مهمترین برنامه‌های خود را به صورت کلی برای رونق تولید در سال جاری ارائه کردند و مقرر شد در جلسات آینده جزئیات برنامه‌ها مورد بررسی قرار گیرد.

پورابراهیمی با بیان اینکه کمیسیون اقتصادی برای بهبود شرایط در بخش‌های مختلف هماهنگی‌های لازم را با دولت انجام می‌دهد، تأکید کرد: یکی از توافقاتی که در این جلسه صورت گرفت موافقت با کاهش نرخ مالیات بر عملکرد بنگاه‌های اقتصادی بود که پیش از این بین مجلس و دولت در این باره مذاکراتی صورت گرفته بود و وزیر اقتصاد در جلسه امروز موافقت خود را با کاهش این نرخ اعلام کرد.

وی با اشاره به اینکه قرار است کمیسیون اقتصادی در قالب طرحی دو فوریتی موضوع کاهش نرخ مالیات بر عملکرد بنگاه‌های اقتصادی را به صحن علنی مجلس ارائه دهد، افزود: کاهش این نرخ به رونق تولید در کشور کمک می‌کند.

عضو شورای عالی هماهنگی اقتصادی قوای سه‌گانه با بیان اینکه بانک مرکزی در نشست امروز برنامه‌های خود برای سال جاری را اعلام کرد، ادامه داد: تثبیت نرخ ارز و جلوگیری از نوساناتی که در سال گذشته اتفاق افتاده از جمله برنامه‌های بانک مرکزی در سال جاری است.

وی با اشاره به مطرح بودن طرح بانک مرکزی در مجلس تصریح کرد: طرح بانک مرکزی جمهوری اسلامی، استقلال این بانک از دولت را به دنبال دارد و سبب ساماندهی سیاست‌های ارزی و پولی کشور می‌شود.

پورابراهیمی از بررسی با فوریت لایحه اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده در نشست هفته آینده صحن علنی مجلس خبر داد و افزود: پس از تصویب این قانون مالیات بر ارزش افزوده به جای تولید به مصرف اصابت می‌کند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به بازگشت لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز از قوه قضائیه گفت: هر چه در مبارزه با قاچاق کالا موفق‌تر عمل شود رونق تولید بیشتر می‌شود چرا که این دو با یکدیگر رابطه مستقیم دارند.

سرپرست سازمان امور مالیاتی کشور با صدور بخشنامه ای میزان معافیت سالانه حقوق و همچنین نرخ مالیات بر درآمد حقوق سال ۱۳۹۸ را اعلام کرد.

کاهش مالیات بر حقوق ۹۸

در این بین به گزارش اگزیم نیوز به نقل از رسانه مالیاتی ایران، محمدقاسم پناهی، سرپرست سازمان امور مالیاتی کشور، میزان معافیت سالانه حقوق و همچنین نرخ مالیات بر درآمد حقوق سال ۹۸ را براساس بند الف تبصره ۶ قانون بودجه ۹۸ به ادارات مالیاتی ابلاغ کرد.
 

بر اساس این بخشنامه با توجه به مقررات بند (الف) تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور مقرر شده است:
 

۱- سقف معافیت مالیاتی موضوع ماده ۸۴ قانون مالیات‌های مستقیم مصوب ۱۳۶۶/۱۲/۴ و اصلاحات بعدی آن در سال ۱۳۹۸ سالانه مبلغ ۳۳ میلیون تومان گردیده است.
 

۲- نرخ مالیات بر کل درآمد کارکنان دولتی و غیر دولتی اعم از حقوق و مزایای فوق العاده و کارانه مازاد بر معافیت مذکور تا یک و نیم برابر آن مشمول مالیات سالانه ۱۰ درصد و نسبت به مازاد یک و نیم برابر تا دو و نیم برابر آن مشمول مالیات سالانه ۱۵درصد و نسبت به مازاد دو و نیم برابر تا چهار برابر آن مشمول مالیات سالانه ۲۰درصد و نسبت به مازاد چهار برابر تا شش برابر مشمول مالیات ۲۵ درصد و نسبت به مازاد شش برابر ۳۵ درصد است.
 

۳- حقوق اعضا هیأت علمی دانشگاه‌ها با رعایت ماده (۵) قانون اصلاح پاره‌ای از مقررات مربوط به اعضای هیأت علمی (آموزشی و پژوهشی) شاغل و بازنشسته دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی مصوب۱۳۶۸/۱۲/۱۶ با اصلاحات و الحاقات بعدی، با رعایت معافیت‌های مقرر در قانون مالیات‌های مستقیم، در سال ۱۳۹۸ مشمول مالیات به نرخ ۱۰ درصد خواهد بود.
 

۴- بر اساس ماده۵ قانون اصلاح پاره‌ای از مقررات مربوط به پایه حقوقی اعضا رسمی هیأت علمی (آموزشی و پژوهشی) شاغل و بازنشسته دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی از درآمد مشمول مالیات حقوق اعضای هیأت علمی موضوع این قانون، با رعایت معافیت‌های مقرر در قانون مالیات‌های مستقیم حداکثر ۱۰ درصد به عنوان مالیات کسر می‌شود. با توجه به اینکه در بند "الف" تبصره ۶ مذکور عبارت "کارانه خارج از موارد استثنا شده مربوط به حقوق اعضای هیأت علمی به کار رفته است، بنابر این کارانه دریافتی توسط اعضای هیأت علمی مشمول نرخ ۱۰درصد نبوده و با توجه به میزانی که حقوق و مزایای اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها نرخ پلکانی مقرر را پوشش می‌دهد به نرخ‌های بعدی مشمول مالیات خواهد بود.
 

به عنوان مثال: چنانچه حقوق و مزایای فوق العاده اعضای هیأت علمی مبلغ ۱۱۵ میلیون تومان باشد، کارانه دریافتی به نرخ‌های مربوط به درآمد مازاد بر مبلغ یاد شده (حسب مورد ۲۰،۲۵ و ۳۵ درصد) مشمول مالیات خواهد بود.
 

خاطر نشان می‌شود، معافیت حقوق موضوع ماده ۸۴ قانون مالیات‌های مستقیم ابتدا به حقوق و مزایای فوق العاده اعضا هیأت علمی اعمال می‌شود، در صورتیکه معافیت مذکور مازاد بر حقوق و مزایای فوق العاده باشد، مازاد معافیت مذکور قابل اعمال به کارانه دریافتی اعضا هیأت علمی نیز خواهد بود.
 

۵- با توجه به استثنای احکام تبصره‌های (۱) و (۲) ماده ۸۶ قانون مالیات‌های مستقیم و اصلاحات بعدی آن از مقررات بند (الف) تبصره شش یاد شده، کلیه احکام صادره تبصره‌های یک و دو ماده واحده قانون اصلاح ماده ۸۶ اصلاحی قانون مالیات‌های مستقیم مصوب ۱۳۹۶/۴/۲۷ (اعم از نرخ) مطابق مقررات تبصره‌های فوق در سال۱۳۹۸ کماکان لازم الاجرا است.
 

۶- نرخ مالیات بر درآمد سالانه مشمول مالیات حقوق، موضوع بند ۲ فوق الذکر، به شرح جدول ذیل است: 

 

کد خبر 26802

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 7 =