توسعه مبادلات تجاری مناطق آزاد ایران با اقلیم کردستان عراق

تفاهم نامه توسعه همکاری‌های تجاری میان دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و اتحادیه صادر کنندگان و وارد کنندگان اقلیم کردستان کشور عراق امضا شد

تفاهم نامه توسعه همکاری‌های تجاری میان دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و اتحادیه صادر کنندگان و وارد کنندگان اقلیم کردستان کشور عراق امضا شد.

این تفاهم نامه با هدف اجرای برنامه ششم توسعه و برای تحقق اهداف ابلاغی در برنامه‌های اقتصاد مقاومتی و با رویکرد بهره مندی از فرصت‌های توسعه مبادلات تجاری با تکیه بر ظرفیت‌های تولیدی طرفین قرارداد، با حضور اکبر افتخاری معاون تولید، صادرات و فناوری دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و شیخ مصطفی عبدالرحمن رئیس اتحادیه صادر کنندگان و وارد کنندگان اقلیم کردستان کشور عراق به امضاء رسید.

معاون تولید، صادرات و فناوری دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در مراسم امضای این تفاهم نامه ارتباط ایران با اقلیم کردستان کشور عراق را ارتباطی دیرینه و بسیار ارزشمند دانست.

افتخاری به معرفی ظرفیت‌های موجود در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور پرداخت و گفت: مناطق آزاد در ایران از اختیارات ویژه‌ای برخوردار است و تسهیلات خوبی به سرمایه گذاران و تجار سایر کشور‌ها در این مناطق ارائه می‌دهد.

وی به واحد‌های تولیدی و صنعتی فعال در مناطق آزاد و ویزه اقتصادی کشور اشاره کرد و افزود: حدود هزار واحد تولیدی و صنعتی در مناطق آزاد کشور مشغول به فعالیت هستند که اگر تعداد واحد‌های فعال در مناطق ویژه اقتصادی را هم به آن اضافه کنیم این تعداد به دو هزار واحدی فعال می‌رسد.

افتخاری گفت: در مناطق ویژه اقتصادی به صورت سالیانه نزدیک به بیست میلیارد دلار صادرات انجام می‌شود که امضای این تفاهم نامه می‌تواند پل ارتباطی خوبی باشد که این بخش از صادرات از طریق اقلیم کردستان به کشور‌های دیگر انجام و بسیاری از نیاز‌های تجار، بازرگانان و تولید کنندگان دو کشور از این طریق تامین شود.

معاون تولید، صادرات و فناوری دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: تولید کنندگان و صادرکنندگان ایرانی علاقه مند هستند که علاوه بر واردات و صادرات کالا، برخی از کالا‌های مورد نیاز کشور را نیز در مناطق آزاد کشور تولید کنند.

افتخاری با اشاره به اینکه تجار پارچه می‌توانند در زمینه تولید لباس در مناطق آزاد نیز فعالیت کنند، افزود: همچنین می‌توانند علاوه بر تامین نیاز داخل کشور، نیاز اقلیم کردستان و سایر کشور‌ها را به عهده بگیرند.

وی وجود مدیریت واحد در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی را یکی از بزرگترین مزیت‌های این مناطق عنوان کرد و گفت: سرمایه گذاران و بازرگانان به راحتی می‌توانند با مراجعه به یک حوزه مستقل در این مناطق به فعالیت خود بپردازند.

معاون تولید، صادرات و فناوری دبیرخانه شورایعالی مناطق توجه به حوزه برندینگ را از دیگر موضوعات مهم برشمرد و افزود: بسیاری از محصولات ایرانی قابلیت رقابت جهانی دارند، ولی بازاریابی خوبی در بازار جهانی انجام نشده است، این تفاهم نامه می‌تواند زمینه‌ای برای معرفی تولیدات ایرانی به جهانیان باشد.

افتخاری به همکاری در زمینه توسعه گردشگری سلامت در دو کشور اشاره کرد و افزود: همه مناطق آزاد ایران از جاذبه‌های گردشگری ویژه‌ای برخوردار هستند و فعالین اقتصادی این حوزه می‌توانند از این ظرفیت‌ها بهره‌مند شوند.

در ادامه این نشست، رئیس اتحادیه صادر کنندگان و واردکنندگان اقلیم کردستان کشور عراق از امضای این تفاهم نامه ابراز خرسندی کرد و گفت: واردکنندگان، تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی اقلیم کردستان عراق ارتباط خوبی با تجار و بازرگانان ایرانی دارند.

شیخ موسی عبدالرحمن افزود: از تعداد ده هزار عضو اتحادیه تولیدکنندگان و واردکنندگان کردستان دو هزار عضو با بازرگانان جمهوری اسلامی ایران فعالیت بازرگانی دارند.

وی گفت: دو کشور ایران و اقلیم کردستان عراق به واسطه فعالیت‌های فرهنگی، تجاری اقتصادی مشترک ارتباط بهتری در زمینه صادرات و واردات دارند.

شیخ موسی عبدالرحمن هم مرزی با جمهوری اسلامی ایران را یکی از مهمترین مزیت‌های دو کشور برشمرد و افزود: اقلیم کردستان عراق در حوزه بازرگانی و تجارتی ارتباط خوبی با بازرگانان و تجار دنیا دارد، ولی هم مرزی با جمهوری اسلامی ایران ارتباط بهتری میان صادرکنندگان و واردکنندکان کالا ایجاد می‌کند.

رئیس اتحادیه صادر کنندگان و واردکنندگان اقلیم کردستان کشور عراق به بیست و دومین دوره نمایشگاه بین المللی ایران هلث، تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی، آزمایشگاهی و دارویی تهران اشاره کرد و گفت: برگزاری این گونه نمایشگاه‌ها برای ارتباط تجار و بازرگانان دو کشور در زمینه‌های سلامت، دارو و گردشگری سلامت موثر است.

شیخ موسی عبدالرحمن افزود: اقلیم کردستان کشور عراق حدود ۲۹ تفاهم نامه با کشور‌های مختلف منعقد کرده است که از این تعداد ۷ تفاهم‌نامه با جمهوری اسلامی ایران بوده و امروز هم یک تفاهم نامه با دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به امضا رسید.

وی به تحریم‌های آمریکا علیه ایران اشاره کرد و گفت: اقلیم کردستان کشور عراق در این شرایط آمادگی دارد با ایران همکاری بیشتر و بهتری برای تامین نیاز‌های اساسی داشته باشد.

بهره مندی از فرصت‌های توسعه مبادلات تجاری با تکیه بر ظرفیت‌های تولیدی طرفین، کاهش قیمت تمام شده محصولات تولیدی طرفین با استفاده از بهبود زنجیره‌های تامین، افزایش ضریب نفوذ محصولات تولیدی در مناطق و اقلیم در بازار طرفین، توسعه سرمایه گذاری در مناطق و اقلیم با توجه به پتانسیل‌های موجود و افزایش اشتغال مولد از طریق توسعه تولید و تجارت از دیگر اهداف این تفاهم نامه است.

کد خبر 28156

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 1 =