رشد ۶۲ درصدی تسهیلات سرمایه در گردش

سهم تسهیلات پرداختی بابت تأمین سرمایه در گردش بخش صنعت و معدن در فروردین ماه سال جاری معادل ۴۶.۰ هزار میلیارد ریال بوده است که حاکی از تخصیص ۳۱.۴ درصد از منابع تخصیص یافته به سرمایه درگردش تمام بخش های اقتصادی (مبلغ ۱۴۶.۴ هزار میلیارد ریال) است

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی اگزیم نیوز از روابط عمومی بانک مرکزی، سهم تسهیلات پرداختی در قالب سرمایه در گردش در تمام بخش‌های اقتصادی طی فروردین ماه سال جاری مبلغ 146.4 هزار میلیارد ریال و معادل 68.9 درصد کل تسهیلات پرداختی است که در مقایسه با ماه مشابه سال قبل مبلغ 56.2 هزار میلیارد ریال معادل 62.3 درصد افزایش داشته است.

توجه به این نکته دارای اهمیت است که افزایش حجم تسهیلات اعطایی از دو بعد قابل بررسی است؛ حالت مثبت و خوش بینانه آن افزایش جریان تامین مالی برای بنگاه های تولیدی و آغاز مسیر خروج از رکود می باشد؛ از سوی دیگر در بعد منفی آن باید گفت که مشخص نیست چه حجمی از این تسهیلات معوق شده و به چرخه منابع تولیدی بازنگشته است.
با توجه به رکود فعلی حاکم بر اقتصاد و تعمیق این رکود در سال گذشته انتظار می رود حجم قابل توجهی از این منابع توسط بنگاه ها بازپرداخت نشده باشد و نگرانی از کاهش منابع بانک ها را تشدید کرده باشد.
سهم تسهیلات پرداختی بابت تأمین سرمایه در گردش بخش صنعت و معدن در فروردین ماه سال جاری معادل 46.0 هزار میلیارد ریال بوده است که حاکی از تخصیص 31.4 درصد از منابع تخصیص یافته به سرمایه درگردش تمام بخش های اقتصادی (مبلغ 146.4 هزار میلیارد ریال) است.
همچنین تسهیلات پرداختی بانک‌ها طی فروردین ماه سال 1395 به بخش های اقتصادی مبلغ 212.6هزار میلیارد ریال است که در مقایسه با ماه مشابه سال قبل مبلغ 85.8 هزار میلیارد ریال (معادل 67.7 درصد) افزایش داشته است.
جدول زیر بیانگر هدف از دریافت تسهیلات پرداختی در بخش های اقتصادی طی فروردین ماه سال 1395 است. ملاحظه می‌شود از  53.0هزارمیلیارد ریال تسهیلات پرداختی دربخش صنعت و معدن معادل 86.6 درصد آن (مبلغ 46.0 هزار میلیارد ریال) در تامین سرمایه در گردش پرداخت شده است این موضوع بیانگر توجه و اولویت‌دهی به تامین منابع برای این بخش توسط بانک‌ها در سال جاری است.

 شایان ذکر است که همچنان باید در تداوم مسیر جاری ملاحظات مربوط به کنترل تورم را نیز در نظر گرفت و همواره مراقب قدرت گرفتن پتانسیل تورمی ناشی از فشار تقاضای کل در اقتصاد نیز بود. بر این اساس ضروری است به افزایش توان خلق پول بانکها از طریق افزایش سرمایه و بهبود کفایت سرمایه بانکها، کاهش تسهیلات غیرجاری و بازگرداندن آنها به مسیر صحیح اعتباردهی بانکها، افزایش بهره‌وری بانکها در تامین سرمایه در گردش تولیدی، پرهیز از فشارهای مضاعف بر دارایی بانکها و ترغیب بنگاه‌های تولیدی به سمت بازار سرمایه به عنوان یک ابزار مهم درتامین مالی طرحهای اقتصادی (ایجادی) توجه ویژه‌ای کرد.

کد خبر 10971

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 9 + 9 =