رکود صنعتی منقضی می شود

در حالی که بررسی های سال ۹۴ حاکی از افت رشد صنعتی کشور در سال ۹۴ بوده است، برخی فاکتورها در سال جاری سیگنال های مثبتی را برای کاهش عمق رکود در صنایع ارسال می کنند

معاون وزیر صنعت با بیان اینکه سیگنال‌های خروج از رکود صنعتی در ماههای ابتدای سال جاری نمایان شده است، گفت: در سه ماهه ابتدای امسال از دوره رشد منفی صنعت خارج شدیم.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی اگزیم نیوز، در حالی که بررسی های سال 94 حاکی از افت رشد صنعتی کشور در سال 94 بوده است، برخی فاکتورها در سال جاری سیگنال های مثبتی را برای کاهش عمق رکود در صنایع ارسال می کنند. در سال گذشته نرخ رشد منفی 2.2 درصدی برای بخش صنعت، رشد 5.4 درصدی کشاورزی و رشد 0.2 درصدی برای بخش خدمات ثبت شد و لذا بخش صنعت نتوانست خود را پا به پای بخش های دیگر پیش ببرد.

گفتنی است وضعیت انتظاری حاکم بر تولید و صنایع کشور در سال گذشته که ناشی از انتظار برای نتیجه قطعی توافق هسته ای بود یکی از عوامل فریز تولید صنعتی در سال 94 محسوب می شود. در حال حاضر با گذشت چندماه از اجرای رسمی برجام تا حد زیادی از فضای مذکور کاسته شده است.

از سوی دیگر، وجود تحریم های اخیر و تلاطم های ارزی در دوران تحریم موجب تضعیف گروه های صنعتی در اقتصاد شده است. بروز تنگنای مالی و اعتباری به دلیل کاهش بهای نفت و تشدید رکود در 2 دوسال اخیر نیز به واحدهای تولیدی صدمه زده است. این محدودیت ها در حوزه واردات نیز اثرگذار بوده و واردات مواد اولیه و کالاهای واسطه ای صنعتی را آسیب پذیر کرده اند. در این میان تنگنای اعتباری دولت و انجماد منابع ناشی از رکود سراسری اقتصاد در سیستم بانکی به دلیل بانک محور بودن اقتصاد ایران تاثیر قابل توجهی بر ضعف صنایع و کاهش رشد در سالهای اخیر داشته است.

محسن صالحی‌نیا در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص وعده وزارت صنعت، معدن و تجارت برای خروج از رکود بخش عمده‌ای از واحدهای صنعتی گفت: براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، برای خروج از رکود ۷۵۰۰ تا ۱۰ هزار واحد صنعتی کوچک و متوسط اقدامات اساسی در حال انجام است و موانع پیش روی تولید این دسته از صنایع، در کارگروههای رفع موانع تولید در استان‌ها و نیز کارگروه اصلی در دولت رسیدگی می‌شود تا به مرور بتوان تولیدات را افزایش داد.

خروج صنایع بزرگ از رکود

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: بخشی دیگر از صنایع در قالب واحدهای بزرگ از جمله خودروسازی‌ها، لوازم خانگی، فولادسازی، لوازم ساختمانی و پتروشیمی روند کار خود را در رابطه با تولید دارند که در حال انجام است و اگر موانعی هم باشد، وزارت صنعت آن را رصد کرده و آن دسته از آنها که محدودکننده تولید هستند را از میان برخواهد داشت.

وی تصریح کرد: براساس آمارهای وزارت صنعت، معدن و تجارت، صنایع فولادسازی، قطعه‌سازی، لوازم خانگی و خودروسازی رشد مناسبی در تولید را در سه ماهه ابتدای سال جاری تجربه کرده‌اند که بر این اساس به نظر می‌رسد حتما همگان با رشدی که در بخش اقتصاد کشور پیش‌بینی شده و به تبع آن رشدی که در بخش صنعت محتمل است، رشد مناسبی را در سه ماهه اول امسال تجربه خواهیم کرد که به مرور به کل ماه‌های سال نیز تعمیم خواهد یافت.

به گفته صالحی‌نیا، البته اکنون نمی‌توان به لحاظ عددی نسبت به رشد سه ماهه اول امسال در بخش صنعت، پیش‌بینی قطعی صورت داد، ولی به میزان کوچکی از رشد منفی فاصله می‌گیریم و رشد مثبت را هرچند به میزان اندک تجربه خواهیم کرد اما به مرور با توجه به مجموعه کارهای انجام شده، تولید در بخش صنعت روند افزایشی خواهد گرفت.

با توجه به سیگنال های ارسالی مبنی بر خروج آهسته صنایع از رکود و پیش بینی های افزایش رشد اقتصادی در سال جاری می توان امیدوار بود که رکود سایه افکنده بر اقتصاد ایران آرام آرام از فضای اقتصاد رخت بربندد و فاکتورهای تسریع خروج از رکود بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

در این راستا توجه به نیازمندی های بنگاه های کوچک و متوسط به عنوان پیشرانان رشد اقتصادی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. همچنین بسترسازی برای واقعی شدن نرخ ارز، تاکید بر کارآفرینی و ارزش قائل شدن برای سرمایه انسانی جوان و متخصص در کشور از دیگر فاکتورهای کاتالیزگر در مسیر خروج بنگاه ها از رکود خواهند بود.

لازم به ذکر است اجرای تمهیدات گمرکی در زمینه نظام تعرفه ای و کنترل قاچاق از دیگر گام های موثر در این مسیر خواهد بود.

کد خبر 10995

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 5 =