استارت طرح تحقیق و تفحص از روند مبارزه با قاچاق

موسوی لارگانی: عضو کمیسیون اقتصادی مجلس از تقدیم طرح دو فوریتی روند مبارزه با قاچاق کالا با درخواست تعدادی از نماینگان مجلس به هیئت رئیسه پارلمان خبر داد

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس از تقدیم طرح دو فوریتی روند مبارزه با قاچاق کالا با درخواست تعدادی از نماینگان مجلس به هیئت رئیسه پارلمان خبر داد. سیدناصر موسوی‌لارگانی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با تسنیم، گفت: طرح تفحص از روند مبارزه با قید دو فوریت امروز تقدیم هیأت رئیسه مجلس شد. 

وی افزود: این طرح پس از اعلام وصول از سوی هیئت رئیسه به کمیسیون اقتصادی ارجاع داده می‌شود که امیدوارم مجلس دهم از این طریق بتواند گام مؤثری در راستای تقویت پایه‌های مبارزه با قاچاق کالا در کشور بردارد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس هدف از تحقیق و تفحص از روند مبارزه با قاچاق کالا در مجلس دهم را شفاف شدن چگونگی پیگیریها و نیز جلوگیری از گسترش فساد اقتصادی دانست. متن کامل طرح تحقیق و تفحص از روند مبارزه با قاچاق کالا به شرح زیر است:

پدیده قاچاق و قاچاق‌فروشی ضربه به اقتصاد، هویت ملی کشور و همه برنامه‌ریزی‌هاست. این از لحاظ شرعی، یک عمل ممنوع و حرام قطعی است چون موجب افساد است. «مقام معظم رهبری»

گسترش پدیده قاچاق و تأثیر مخرب آن در امر تولید و تجارت قانونی و سرمایه‌گذاری و اشتغال، خطر جدی و بزرگی است که باید با جدیت تمام با آن مبارزه هدفمند و تأثیرگذار کرد.

به همین منظور از سال 1381 ستاد مبارزه با قاچاق کالا با حضور دستگاه‌های ذی‌ربط تشکیل شده است و مسئولیت پیگیری و سازماندهی هدفمند با قاچاق کالا و ارز به این ستاد واگذار شده است.

مبارزه با قاچاق به صورت کارآمد و بنیانی، لزوم بکارگیری قوی‌ترین اشخاص در این مأموریت، تقویت دستگاه‌های ذی‌ربط، برخورد با قدرت با قاچاق سازمان‌یافته، لزوم برخورد جدی با قاچاقچیان بزرگی که با دهها و صدها کانتینر، اشخاص قاچاق وارد کشور می‌کنند، رصد و پیگیری جنس قاچاق پیش از مبادی ورودی و محل عرضه آن در بازار، دقت و مراقبت تمام از آلوده شدن عناصر دست‌اندرکار این مبارزه به بیماری رشوه و امثال آن مواردی است که د این ستاد و مجموعه‌های دخیل در این امر انتظار می‌رود.

سوال اصلی تحقیق و تفحص:

چه اقداماتی جهت مبارزه هدفمند و تأثیرگذار با قاچاق کالا صورت پذیرفته است؟

سوال فرعی تحقیق و تفحص:

1- دستگاه‌های عضو ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارزش چه اقداماتی چهت جلوگیری از قاچاق کالا انجام داده‌‌اند؟

2- چرا با گذشت سالهای طولانی تشکیل ستاد، آمار قاچاق کالا در سالهای اخیر افزایش یافته است؟

3- نحوه هزینه‌ کرد اعتبارات ستاد مبارزه با قاچاق کالا چگونه است؟

4-گمرک جمهوری اسلامی ایران و مبادی ورودی کشور چه اقداماتی در جلوگیری از بروز قاچاق انجام داده‌اند؟

5- چه اقداماتی جهت آشنایی افکار عمومی با مضرات قاچاق صورت پذیرفته و برای بکارگیری نیروهای مردمی چه برنامه‌ای دارید؟

به گزارش تسنیم، طرح تحقیق و تفحص از روند مبارزه با قاچاق کالا اولین تفحص نمایندگان مجلس در دوره دهم است.

کد خبر 11035

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 6 + 12 =