تخفیف یک چالش اساسی در حوزه صادرات

در نوزدهمین نشست کمیسیون گردشگری اتاق تهران، بررسی وضعیت تشکل‌های حوزه گردشگری در دستور کار قرار گرفت؛ برنامه‌ریزی برای برگزاری یک همایش بزرگ و تخصصی و نیز لغو روادید در بازارهای هدف صادراتی و گردشگری از جمله موضوعات دیگری بود که در این کمیسیون به بحث و تبادل نظر گذاشته شد.

محسن مهرعلیزاده، رییس کمییسیون گردشگری اتاق تهران در ابتدای این نشست، از برگزاری جلسه مشترکی میان این کمیسیون و هیات رییسه اتاق تهران خبر داد و گزارشی از مباحث مطرح شده در این نشست، ارائه کرد و گفت: در این نشست، گزارشی از عملکرد یک سال اخیر کمیسیون و همچنین موضوعات مورد بررسی در آن ارائه کردیم. برای مثال، موضوع افزایش تعطیلات پایان هفته به دو روز مطرح و مقرر شد هیات رییسه، موضوع تعطیلات را مجدداً بررسی و سپس در نشست هیات نمایندگان به شور بگذاریم. همچنین قرار شد این بحث در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی مطرح شود.

او با اشاره به برخی موارد مطرح در نشست مشترک کمیسیون گردشگری با هیات رییسه گفت: یکی دیگر از مواردی که در این نشست مورد بررسی قرار گرفت، موضوع بازنگری در طرح ملی گردشگری بود و مقرر شد برای تقویت نقش بخش خصوصی در بازنگری در این طرح تلاش کنیم و همچنین طی نامه‌ای به رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، عضویت اتاق و تشکل‌ها در شورای مرکزی بازنگری در طرح ملی گردشگری را مطالبه کنیم. تهیه طرح یا مقاله برای تدوین بسته‌های مشوق صادراتی، بازارسازی برای فعالان عرصه گردشگری و موضوع لغو روادید با برخی کشورها، از جمله موضوعاتی بود که در این نشست مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.  مهرعلیزاده در ادامه از برگزاری همایشی بزرگ و تخصصی با حضور فعالان صنعت گردشگری برای معرفی خدمات و تسهیلات اتاق تهران خبر داد.


افزایش اعتبار روادید فرودگاهی به سه ماه


پس از ارائه این گزارش، علی نعمتی مدیرکل دفتر بازاریابی و تبلیغات گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، توضیحاتی در مورد موضوع صدور روادید فرودگاهی بیان کرد و گفت: براساس تصمیماتی که در اواخر تیرماه اتخاذ شد، اعتبار روادید فرودگاهی برای کلیه کشورها به استثنا 10 کشور از 10 روز به سه ماه افزایش یافت.  در ادامه، علیرضا کاظمی‌وفا، دبیر اجرایی اتحادیه هتلداران استان تهران با اشاره به تصمیم اتاق به برگزاری همایشی برای حضور فعالان گردشگری گفت: بخش خصوصی زمانی جذب این‌گونه برنامه‌ها می‌شود که بتواند مشکلات خود را حل کند. به همین سبب کمیسیون گردشگری اتاق تهران نیز باید روی حل مسایل فعالان این صنعت متمرکز شود.  او در ادامه به وجود قوانین مترقی برای تشویق خدمات حوزه گردشگری اشاره کرد و گفت: به‌رغم وجود این قوانین، دستورالعمل‌های اجرایی آن صادر نشده است. لذا این قوانین به صورت سلیقه‌ای و ناقص اجرا می‌شود؛ از جمله این قوانین نیز دریافت دلاری از ارائه‌دهندگان خدمات گردشگری است که محدودیت‌های بسیاری را برای فعالان اقتصادی ایجاد کرده است.

دبیر اجرایی اتحادیه هتلداران استان تهران در ادامه از عملکرد سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نیز انتقاد کرد و گفت که این سازمان به عنوان اصلی‌ترین متولی حوزه گردشگری نسبت به دغدغه‌های تشکل‌های این حوزه غافل است. وی از ضرورت تعیین یک متولی واحد که فارغ از فعالیت‌های روزمره، به سیاست‌گذاری، تعیین خط‌مشی و برنامه‌ریزی برای فعالیت‌های حوزه گردشگری بپردازد نیز سخن گفت.

 در همین حال، نعمتی نیز اشاراتی به وضعیت تشکل‌های گردشگری کرد و گفت: نگاه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به تشکل‌های این حوزه، صنعتی است، نه صنفی. ضمن اینکه این ضرورت نیز احساس می‌شود که تشکل‌ها، منسجم، مسئولیت‌پذیر و پاسخگو باشند. او همچنین از تعدد و تفرق تشکل‌ها در حوزه گردشگری نیز انتقاد کرد.

 در ادامه سایر حاضران این نشست نیز به ارائه دیدگاه‌های خود پرداختند و  نسبت به چابک‌سازی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برای هدایت و همگرایی تشکل‌های این حوزه تاکید کردند. در عین حال، نسبت به ساماندهی تشکل‌های این حوزه توسط اتاق نیز تاکید شد.  در این نشست، همچنین گزارشی در مورد طرح برگزاری همایشی با موضوع نقش بخش خصوصی در توسعه صنعت گردشگری ارائه شد و اهداف، محورهای اصلی و نحوه برگزاری آن مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

کد خبر 12465

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 5 =