ضرورت های عضویت در FATF

رئیس کل اسبق بانک مرکزی: مهم ترین پیامد مثبت عضویت ایران در FATF معرفی کشورمان به عنوان جزیی از کشورهای پیشرو در مبارزه با پولشویی در جهان است

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی اگزیم نیوز به نقل از صدا و سیما، رئیس کل اسبق بانک مرکزی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر گفت : مهم ترین پیامد مثبت عضویت ایران در FATF معرفی کشورمان به عنوان جزیی از کشورهای پیشرو در مبارزه با پولشویی در جهان است .

طهماسب مظاهری افزود : این عضویت به جهانیان ثابت می کند که جمهوری اسلامی ایران در نظام اقتصادی خودش اجازه ورود پول فاسد ، تروریسم و مواد مخدر را نمی دهد .

وی خاطر نشان کرد: البته در سال 84 در مصوبه مجلس و قبل از آن در اصل 49 این مهم تصریح شده بود که در قوانین اقتصادی این گونه موارد نباید جایگاهی داشته باشد .

مظاهری افزود : البته اگر در عضویت با FATF احتمال دادن اطلاعات نظام بانکی و همچنین اشخاص و نهادها مطرح باشد باید جلوی آن را گرفت .

یک کارشناس مسائل بین الملل در این برنامه گفت: طرف مقابل می خواهد از طریق عضویت ایران در FATF مانع از حمایت ایران ازهم پیمانان منطقه ای خود شود.

فواد ایزدی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر که به پیامدهای عضویت ایران در FATF اختصاص داشت  افزود: FATF موضوعی مرتبط با برجام است و معتقدیم که طرف مقابل پس از عضویت ایران در آن باز هم به بهانه جویی های خود ادامه خواهند داد .

ایزدی در ادامه تاسیس FATF همزمان با فروپاشی شوروی دانست وگفت : ما موسس FATF نیستیم و نمی توانیم با عضویت در آن روی برخی اصول آن موثر شویم به ویژه اینکه اکنون پس از برجام ما کشور خاصی هستیم و در برجام اشاره شده که شرایط ایران در دنیا خاص است.

کارشناس مسائل بین الملل خاطر نشان کرد : مسئول FATF در یکی از مصاحبه هایش می گوید که طرف ایرانی در نامه به ما اعلام کرده است که از آنجا که عضو سازمان ملل هستیم به همه قطعنامه های این سازمان پایبندیم و این مسئله نشان می دهد که باید در این باره هوشیاری بیشتری داشته باشیم .

وی تاکید کرد: مطمئنا عضویت در FATF با برجام مرتبط است و باید همه دست اندرکاران دقت و هوشیاری داشته باشند تا در آینده آسیب نبینیم .

طهماسب مظاهری خطاب به فواد ایزدی گفت : نمی توان گفت که افراد هوشمندی در مذاکرات نداریم اتفاقا شما از جمله آدم های هوشمندی هستید که پیش بینی تان درباره بخش بزرگی از نتایج برجام درست از آب درآمد.

وی افزود : البته مذاکره کنندگان مقابل ما هم از کره ماه نیامده اند و ما هم انسانهای هوشمند کم نداریم بنابراین باید همه توان خود را به کار ببریم تا به یک نتیجه منطقی درباره FATF برسیم .

ایزدی نیز در پایان گفت : FATF موضوع مرتبط با برجام است که طرف مقابل می خواهد از طریق عضویت ایران در آن مانع از حمایت از هم پیمانان خود در منطقه شویم و آنها پس از این عضویت مدام بهانه خواهند آورد .

در ادامه طهماسب مظاهری  گفت: اگر عضویت در FATF به معنای پذیرفتن تصمیمات و سیاست های این سازمان باشد قابل قبول نیست.

این  کارشناس امور بانکی افزود: در موضوع مبارزه با پولشویی هدف این است که پول های سیاه و غیر قانونی در چرخه معامله غیر واقعی وارد نشود.

وی افزود: در ایران فروردین 83 قانون مبارزه با پولشویی تصویب شد و در اواخر سال 84 به تصویب مجلس شورای نگهبان رسید.

کارشناس امور بانکی گفت: برای عملیاتی شدن این قانون نیاز به یکسری مقدمات است که باید فراهم شود.

مظاهری تصریح کرد: پول های غیر قانونی بر اقتصاد کشور کمک نمی کند و مبارزه با پولشویی در حقیقت کمک به اقتصاد کشور نمی کند.

وی گفت: کشورهایی مختلف مبارزه با پولشویی را آغاز کردند ولی در برخی از کشورها این روند انجام می شود به عنوان مثال در سه سال گذشته بیشترین پولشویی در آمریکا انجام شد.

کارشناس امور بانکی تاکید کرد: موسسه FATF از زمان گذشته شکل گرفت و کشورهایی که به حلقه مبارزه با پولشویی پیوستند بودن در این موسسه بودند  و تائید این موسسه نشان از مبارزه کشور با پولشویی است.

وی افزود: نکته ای که وجود دارد این است که درچندماه گذشته چند موضوع به عنوان ایراد توافق و پیوستن بر این سازمان مطرح شده است.

مظاهری گفت: ضرورت پیوستن به FATF  ، پیوستن به معاملات موجود دنیا با توجه به جنگ قانون درعرصه جهان و ضرورت پیوستن به این معاملات یک ضرورت کلی است.

وی خاطرنشان کرد: هیچیک از این سازمان های جهانی تمیز و بدون ایراد نیستند ولی ما در همه آنها عضو هستیم.

کارشناس امور بانکی گفت: در سازمان ملل با وجود تمام ایرادات عضو هستیم و یا در صندوق بین المللی با وجود نقایص موجود عضو هستیم.

مظاهری تصریح کرد: این عضویت به معنای پذیرفتن سیاست موجود نیست و به این معنا تمام توان آن را قبول داریم نیست.

وی افزود: اگر شرط به شکلی باشدکه به شرط قبول شروط باید عضو نشوید خوب عضو نمی شویم.

مظاهری در پاسخ به سؤالی  مبنی بر آیا عضو شویم یا نشویم گفت: باید عضو شویم زیرا در اصل داستان مبارزه با پولشوی در کشور است.

وی ادامه داد: اما  اگر بنا بر پذیرفتن تصمیمات و سیاست های آن باشد، نه نمی پذیریم و نه عضو می شویم.

در ادامه برنامه فواد ایزدی دیگر کارشناس حاضر در استودیو در خصوص خبر منتشر شده از شورای عالی امنیت ملی گفت: شروط در شورای عالی مطرح شده و این شروط هنوز به تائید رهبری نرسیده است .

این کارشناس امور بانکی افزود: در 21  خرداد نامه ای از رئیس FATF به وزیر اقتصاد داشتیم که در بند 32 به شرط قانون مصوب مجلس مبنی براستفاده کشورهای دشمنی ما از قوانین مالی موجود اشاره می کند.

وی تصریح کرد: در زمان تصویب مجلس بندی آمده است مبنی بر اینکه حمایت از  گروه هایی که  با اشغال و نژاد پرستی مبارزه می کنند نباید حمایت از تروریسم خوانده شود.

ایزدی تاکید کرد: قوانین پولشویی برای ارتقای اقتصاد کشورهاست و این معضلی بوده است که کشورها تلاش می کردند با آن مبارزه کنند.

وی با اشاره به انتشار اسناد پاناما و نبود اسامی آمریکا در این فهرست افزود: قوانین نوادا و یک ایالت دیگر در آمریکا به نوعی است که پولشویی به راحتی انجام می شود.

ایزدی ادامه داد: یک بخش از FATF  به پولشویی برمی گردد اما یک هنر امریکایی ها و دیگر کشورها این است که از  قوانین خوب برای حمله به کشورها استفاده می کنند.

این کارشناس اموربانکی تصریح کرد: آنها اهدافی را که باید با حمله نظامی به دست بیاورند با استفاده از قوانین موجود به دست می آورند.

وی گفت: اصل موضوع خوب است اما اتفاق های حاشیه ای، وسیله فشار به دولت هایی چون ایران شده است.

ایزدی افزود: به نظر می اید براساس تاریخچه FATF و برجام ،  بحث مشروط بودن چندان در عمل جواب نداده است.

وی گفت: در اصل، FATF ، به ابزاری برای فشار به کشورها تبدیل شده است.

کد خبر 13165

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 7 + 4 =