راه نجات دولت از بدهی سنگین به بانک‌ مرکزی «خلق ترازنامه ملی» است/ دومینوی بدهی به ورشکستگی همه مردم منجر می‌شود

یک کارشناس اقتصادی با بیان اینکه راه حل مشکل بدهی­‌های دولت به بانک­ مرکزی خلق ترازنامه ملی است، گفت: پیوستگی سیستم مالی دولت، بانک‌­ها، پیمانکاران و مردم، دومینویی تشکیل داده که این بدهی می‌تواند به ورشکستگی تمام مردم بیانجامد

ایرج توتونچیان در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، استفاده از روش تسعیر ارز برای تسویه بدهی دولت به بانک مرکزی را راه ناصحیحی خواند و گفت: گذشته از مشکل نقدینگی که این کار با خود به همراه دارد، به صورت کلی استفاده از پشتوانه­‌هایی که هر لحظه مملکت به آن نیاز دارد، کار درستی نیست.

وی بر لزوم حل این مشکل با استفاده از منابع داخلی تصریح کرد و گفت: هرگونه تزریق پول جدید به سیستم مالی کشور خطاست چراکه پول همواره باید از داخل کشور تامین شود و این مشکل نیز باید با استفاده از آنچه داخل مملکت داریم حل شود، نه با تزریق پول جدید.

این استاد دانشگاه بیان کرد: بدهی دولت به بانک‌­ها حدود 12 سال است که روز به روز مثل بهمن زیادتر می­‌شود و باز کردن این کلاف سر در گم کار جمعی ­ست و اراده ملی می‌طلبد.

توتونچیان راه‌حل این مشکل را خلق «ترازنامه ملی» دانست و گفت: گرچه خلق ترازنامه ملی کار پیچیده­‌ای است اما اگر تقریبا بیست نفر حسابدار خبره به مدت حداکثر یک ماه با استفاده از ترازنامه بانک مرکزی، دولت و بانک­‌ها این ترازنامه ملی را ایجاد کنند، از طریق آن می‌­توان این مشکل را حل و فصل کرد.

وی افزود: لازمه بوجود آمدن این ترازنامه شفاف‌­سازی ارتباطات مالی است اما شفاف­‌سازی با منافع کسانی که شیطنت می­‌کنند در تعارض است.

توتونچیان راه حل­ تزریق پول به بازار بین بانکی برای کاهش نرخ سود را بی­‌اساس دانست و تصریح کرد: بازار بین بانکی باید با عقود مبادله‌­ای و مدیریت صحیح بانک مرکزی اصلاح شود.

وی اضافه کرد: بانک­‌های همه استان‌­ها از تمام موجودی­‌های خود استفاده نکردند،چنانکه بعضی از آنها از جمله بانک‌­های استان‌­های مرزی که بیشتر به تجارت مشغول هستند، مازاد دارند و در طرف مقابل بعضی استان‌ها کسری دارند. اگر با استفاده از عقود مبادله‌­ای پول از بانک­‌هایی که مازاد دارند به بانک‌­هایی که کسری دارند انتقال یابد، به تزریق پول نیازی نخواهد بود.

وی ادامه داد: ضرورت ندارد که این مازاد و کسری­‌ها به طور همزمان نیاز یکدیگر را برطرف کنند بلکه چرخش آنها مهم است.

این استاد دانشگاه بر اهمیت حل سریع این مشکل تاکید کرد و گفت: اگراین مشکل امروز حل شود بهتر از فرداست و حتی اگر این ساعت حل شود بهتر از یک ساعت دیگر است؛ زیرا پیوستگی سیستم مالی دولت، بانک‌­ها، پیمانکاران و مردم به یکدیگر، دومینویی تشکیل داده که در آن، این بدهی به ورشکستگی تمام مردم می‌­انجامد.

توتونچیان در انتقاد به عملکرد دولت، بیان کرد: به هر دلیلی، شرایط تحریم یا بی‌­فکری و بی‌­عقلی یا هر چیز دیگر این اتفاق افتاده ­‌است ولی سوال این است که چرا مدیران هنوز هم به این وضعیت ادامه می­‌دهند؟ باید پرسید در دولتی که این چنین از نظر مالی تحت فشار است، انجام کارهای جدید و هزینه‌­های بی­‌مصرف برای چیست؟

وی ادامه داد: مقادیر متنابهی پول در دست تعداد معدودی است که باید برای رونق اقتصادی با مشوق‌هایی این افراد را وارد صحنه کرد.

این کارشناس اقتصادی افزود: متاسفانه به دلیل عملکرد بد دولت در این دوازده سال کسی حاضر نیست وارد میدان شود و به همین خاطر این سرمایه در دلالی وارد شده ­است.

وی اظهار داشت: دست دولت هم به جایی نمی­‌رسد، نه می‌­تواند از آن­ها مالیات بگیرد و نه تنبیهی برای آنها در نظر بگیرد و به همین دلیل این سرمایه، برای کشور سوددهی اقتصادی نداشته و از آنجا که در مسیر اشتباه وارد شده آفت‌­زا نیز شده ­است.

کد خبر 14938

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 2 =