هشت میلیارد دلار حجم مبادلات بانکی با سوئیس پس از برجام

محمد نهاوندیان: در حدود ۱۱ ماه پس از اجرای برجام بانکهای سوئیس تاکنون ۸ میلیارد دلار عملیات بانکی با ما داشته اند

رئیس دفتر رئیس جمهور درباره نتایج دیدار خود با اتحادیه بانکداران سوئیس گفت: این دیدار به دعوت رئیس جمهور سوئیس در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل انجام گرفت. به گزارش اگزیم نیوز نهاوندیان در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: رئیس جمهور سوئیس پیشنهاد کرد برای گسترش همکاریهای بانکی ، بانکهای سوئیس را برای همکاری با ایران متقاعد کنیم. وی گفت : در این دیدار مباحث عمومی و جزئیات کارهای بانکی مطرح شد. نهاوندیان افزود: در حدود 11 ماه پس از اجرای برجام بانکهای سوئیس تاکنون 8 میلیارد دلار عملیات بانکی با ما داشته اند. وی گفت: تلاش می کنیم جهت این همکاریها به سمت فاینانس و تامین مالی طرح ها باشد. رئیس دفتر رئیس جمهور با بیان اینکه برای محقق شدن اقتصاد مقاومتی داده های داخلی باید حداکثر باشد گفت : در عین حال نیاز به فاینانس های داخلی و خارجی برای طرح ها وجود دارد.

وی افزود : در بازار جهانی بانک ها و صندوق هایی وجود دارند که در پی سرمایه گذاری در مناطق سود ده هستند که ایران زمینه پر رغبتی بر آنهاست. نهاوندیان گفت : آنها می دانند که سرمایه گذاری در حوزه های اقتصادی ایران سود آوری مطمئنی برای آنها دارد.وی افزود : برجام انجام شده است اما باید برای جوش خوردن معاملات اغنای متقابل و مذاکرات جدی و نزدیکی انجام شود.رئیس دفتر رئیس جمهور افزود : بانک های سوئیس 15 سال جریمه آمریکاییها را به همراه داشته اند و انواع و اقسام نظارت ها و مقررات سنگین بر آنها اعمال شده است .

وی گفت : دو بانک بزرگ سوئیس در این باره جریمه های میلیارد دلار پرداخت کرده اند. نهاوندیان افزود : 110 بانک سوئیس درگیر مقررات آمریکایی هاست و سیاست ارعاب و تهدید آمریکایی ها این بانک ها را در رابطه با ایران محتاط کرده است .
وی گفت : روحیه تجاوزگری و خصمانه آمریکا در خیلی جاها خود را نشان داده است. رئیس دفتر رئیس جمهور افزود : دیدار با اتحادیه بانکداران سوئیس فرصتی برای توضیح و تبیین مفاد و مطالب برجام برای آنها بود .
وی گفت : یکی از ضررهای دوره تحریم عقب افتادن صنعت بانکداری کشور از دنیا بود البته مسائل داخلی مالی نیز بر آن افزوده شده است. نهاوندیان افزود: به اتحادیه بانکداران سوئیس گفتیم بانک های ایران تمایل دارند در سوئیس شعبه ایجاد کنند و این کار مشکل شما را برای کار کردن با آنها حل می کند. وی گفت : برخی بانک های کشور در لندن و فرانکفورت بر اساس استانداردهای بانک های اروپایی شعبه دارند و فعال هستند.
رئیس دفتر رئیس جمهور افزود : سوئیسی ها از این راهکار استقبال کردند و مقامات دولتی این کشور نیز گفتند با نظر مثبت این موضوع را پیگیری می کنند. نهاوندیان گفت : آنها سوال هایی درباره بانک های کشورمان داشتنند که پیشنهاد کردیم گروه کاری بین نظام بانکی ایران و نظام بانکی سوئیس ایجاد شود و با این کار سرعت تغییر شرایط افزایش خواهد یافت. وی با بیان اینکه نباید انتظار داشت با برجام همه مشکلات به جای مانده از تحریم ها حل شده باشد گفت : تحریم یک تصمیم سیاسی بود اما آثار اقتصادی بسیاری داشت .

رئیس دفتر رئیس جمهور افزود : اکنون تحریم فرو ریخته است اما باید آثار اقتصادی آن باید رفع شود و برای این کار باید مذاکره کرد. وی امضای توافقنامه اخیر برای خرید هواپیمای بوئینگ را توفیق حقوقی و عملیاتی بزرگی دانست. وی با بیان اینکه خوی تجاوزگری و رویکرد خصمانه آمریکا به ایران سر جایش هست گفت: برجام مذاکره با آمریکا برای حل مسائل ایران و آمریکا نبود و جمهوری اسلامی ایران تصمیمی نگرفته است که برای حل مسائل خود با آمریکا با این کشور مذاکره کند. وی گفت : در این باره آمریکایی ها باید گام های بسیاری بردارند تا مسئولان کشورمان بپذیرند موضع خصمانه و دشمنی آمریکایی ها با ایران به پایان رسیده است.

رئیس دفتر رئیس جمهور افزود : همه حرفها درباره نیات نظامی برنامه هسته ایران دروغ بوده است. وی با بیان اینکه آمریکا باید متعهد به تعهدات خود در برجام باشد گفت : مصوبه اخیر کنگره آمریکا مبنی بر تمدید تحریم های ایران اگر اجرایی شود نقض فاحش برجام است. نهاوندیان افزود : در میدان اقتصاد باید منافع خود را پیگیری کنیم و نباید به آمریکایی ها امید داشته باشیم. وی گفت : در دنیا شرکت های بسیاری وجود دارند که می خواهند با ایران کار کنند اما ما گام های بیشتری برای متقاعد کردن آنها که کار اقتصادی با ایران مانع حقوقی ندارد برداریم.
رئیس دفتر رئیس جمهور افزود : در کنار دیپلماسی سیاسی به یک دیپلماسی فعال اقتصادی نیاز داریم و این فقط کار دولتمردان نیست بلکه هر صاحب صنعت ، رسانه و فعال اقتصادی باید این کار را انجام و جلوه سودآور آینده اقتصادی ایران را به جهانیان نشان دهد.

وی گفت : تصویب تمدید تحریم های ایران از سوی کنگره آمریکا که با فشار صهیونیست ها انجام شد تلاش می کرد فضای خوب و مثبتی را که به اقتصاد ایران در دنیا ایجاد شده است مخدوش کند. وی افزود : بر این اساس هیئت های مختلفی از کشورمان به کشورهای دیگر سفر کردند که این واقعیت را نشان دهند که آینده وضع اقتصادی کشور روشن و خوب است. نهاوندیان گفت : اتحادیه اروپا نگرانی جدی در مورد نتایج اخیر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا دارد و نگرانی نخست آنها امنیتی است .

وی ادامه داد : اروپایی ها نگرانی تجاری به این مسئله نیز دارند زیرا نگاه حمایت گرانه در آمریکا بازارهای جهانی را تحت تاثیر قرار می دهد .

نهاوندیان گفت : اگر انتخابات اخیر آمریکا آغاز جریان افراطی در آمریکا باشد ، رابطه با ایران که در نگاه اروپایی ها پس از برجام به یک فرصت تبدیل شده بود جایگاه بهتری می یابد. وی افزود : باید شرایط مساعد کنونی رابطه با اروپا را به توافق و قرارداد تبدیل کنیم زیرا هر گونه قرارداد فاصله اروپا از آمریکا در رابطه با ایران را بیشتر می کند. وی گفت : همگرایی دروغینی که در تحریم ها با تلاش آمریکایی ها و صهیونیست ها میان آنها و اروپایی ها شکل گرفته بود در برجام شکست وبا رویکرد آینده آمریکاییها فاصله اروپایی ها با این کشور بیشتر می شود. نهاوندیان درباره روابط به سوئد نیز گفت : قطع نشدن برخی سرمایه گذاریهای این کشور در ایران در دوره تحریم ویژگی ستودنی سوئد است. وی گفت : سوئدی ها روابط خود را در خودرو سازی قطع نکردند همکاریهای بانکی آنها در آن دوره کم و بیش وجود داشت.

رئیس دفتر رئیس جمهور افزود : اکنون سوئدی ها می گویند ما ثمر استقامت خود را در دوران تحریم می بریم و سفارش های سرمایه گذاری ما در ایران دو برابر شده است. وی گفت : آنها که در گذشته اتوبوس های اسکانیا را در کشور می ساختند اکنون با افزایش سرمایه گذاری در ساخت کامیون نیز فعال اند. رئیس دفتر رئیس جمهور افزود : سوئدی ها در صنایع دارویی ، نرم افزاری و صنایع دانش بنیان زمینه های بسیار گسترده تری در ایران دارند . وی گفت : همه صنایع سوئد بسیار تمایل دارند که روابط آنها با ایران گسترش یابد . نهاوندیان در عین حال گفت: اکنون همه می دانند کار با ایران به معنای مشارکت ، سرمایه گذاری ، انتقال فناوری و کمک به بازارهای صادراتی است .
وی گفت : کار بانکی که بین ایران و سوئد برقرار بود به روند خود ادامه می دهد اما به آنها پیشنهاد کرده ایم که بانک های بزرگ این کشور نیز وارد عرصه شوند . او با بیان اینکه بانک مرکزی کشورمان در سوئد حسابی باز نکرده بود گفت : زمانی که  بانک مرکزی تصمصم گرفت در سوئد حساب باز کند،  با استقبال آنها روبرو شد و این کار در هفته های آینده انجام می شود .

نهاوندیان افزود : صندوق بیمه صادراتی سوئد تصمیم گرفته است هر گونه سرمایه گذاری و معامله کارفرمایان سوئدی در ایران را با پوشش بدون سقف بیمه کند. رئیس دفتر رئیس جمهور با بیان اینکه دغدغه دولت اشتغال اما بازار کار نتوانسته است به میزان عرضه تقاضای کار ایجاد کند گفت : بین یک واقعیت اقتصادی با احساس آن تفاوت وجود دارد . وی افزود : برای تحلیلگری که می خواهد برای آینده برنامه ریزی کند توجه به واقعیت و احساس اقتصادی مهم است .
نهاوندیان گفت : در واقعیت در سه سال گذشته به طور میانگین بیش از 700 هزار نفر به تعداد شاغلان کشور اضافه شده اما این به معنای کاهش نرخ بیکاری نبوده است . وی افزود : ورودی های بازار کار رشد بیشتری از شاغلان جدید داشته اند .

رئیس دفتر رئیس جمهور درباره طرح دولت برای حمایت از بنگاه های کوچک و متوسط که با مشکل نقدینگی روبرو هستند افزود : بانک مرکزی اعلام کرده است هر مقدار که واحد های تولیدی برای رفع مشکل نقدینگی تسهیلات نیاز داشته باشند به آنها پرداخت می کنند و تعداد این تسهیلات سقف ندارد . نهاوندیان گفت : البته تسهیلاتی که باز گردد و "قرض الپس نده" نباشد . وی افزود : بیش از 50 درصد واحدهایی که کارگران آنها با این طرح دوباره مشغول به کار شده اند پیش از سه سال گذشته تعطیل شده بودند . رئیس دفتر رئیس جمهور گفت : شرکت های دانش بنیان یکی از جاههایی است که می تواند در اشتغال نیروهای تحصیلکرده موثر باشد .
وی گفت : قرار بود یک میلیارد دلار به صندوق نوآوری و شکوفایی اختصاص یابد اما این عملی نشد و دولت یازدهم با وجود همه محدودیت ها بیشتر این پول را تامین کرد . نهاوندیان درباره اینکه آیا تغییر و تحولی در گروه اقتصادی دولت ایجاد می شود یا خیر افزود : تصمیم گیری درباره مسئولان تابع عوامل مختلفی است و هر زمان لازم باشد رئیس جمهور تصمیم لازم را می گیرد . وی گفت : گشایش در صنعت نفت ، گاز ،طرح های وزارت نیرو و آب آثار و جلوه های غیر قابل انکاری است که بخش به بخش شاهد حرکت رو به جلو و جهش بوده ایم .
رئیس دفتر رئیس جمهور ابراز امیدواری کرد : نرخ رشد اقتصادی 5 درصدی که امسال شاهد آن خواهیم بود به پایداری برسد . وی گفت : روند در مسیر درستی قرار دارد اما باید به سرعت آن افزود و بنای کار باید بنای هم افزایی باشد و از واگرایی ، طرد ، حذف و برچسب زدن به افراد و حیدری و نعمتی کردن آنها پرهیز کرد زیرا از این مسئله سودی نبرده ایم .

کد خبر 15104

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 13 =