تخصیص ۱۰ تریلیون تومان تسهیلات به اصناف تا یک ماه دیگر

رییس اتاق اصناف ایران اعلام کرد: پیشنهاد اختصاص ۱۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات در قالب بسته حمایتی از صنوف تولیدی مورد موافقت قرار گرفته و پیش بینی می شود تا یک ماه آینده عملیاتی شود

به گزارش اگزیم نیوز، علی فاضلی بعدازظهر سه شنبه در نشست خبری مشترک روسای سه اتاق اصناف، بازرگانی و تعاون در جمع خبرنگاران گفت: در بسته حمایتی ، اختصاص تسهیلات مذکور برای ۱۰۰ هزار واحد صنفی تولیدی مورد پذیرش قرار گرفته و در سه تا چهار هفته آینده وارد مرحله اجرا می شود.

رییس اتاق اصناف ایران اعلام کرد: پیشنهاد اختصاص ۱۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات در قالب بسته حمایتی از صنوف تولیدی مورد موافقت قرار گرفته و پیش بینی می شود تا یک ماه آینده عملیاتی شود.

وی تقویت و تعامل اتاق های اصناف، بازرگانی و تعاون را کاری بسیار ارزشمند دانست و افزود: در سال های ۹۱ و ۹۲ نه تنها تعاملی بین سه اتاق بازرگانی، تعاون و اصناف نبود بلکه تعارض هم وجود داشت اما امروز هر سه اتاق ، یک حرف را می زنند که نظر واحد بخش غیردولتی اقتصاد کشور است.

فاضلی در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه چه مشکلی وجود دارد که دولت از نظرات بخش خصوصی استفاده نمی کند، گفت: در ۱۸ ماهی که از تشکیل دبیرخانه مشترک سه اتاق گذشته ، هیچ تعارضی را شاهد نبودیم که این مسئله یک گام به جلو است و دولت در بسیاری موارد نقطه نظرات بخش خصوصی را پذیرفته است.

وی تصریح کرد: ما به عنوان بخش خصوصی کشور به دنبال تقویت تعامل با دولت هستیم هر چند که مطالبات خود را هم مطرح می کنیم.

فاضلی ادامه داد: در اجلاس اخیر هیات نمایندگان اتاق اصناف ایران که با حضور معاون اول رییس جمهوری برگزار شد، اتاق اصناف شش پیشنهاد داشت که همه این پیشنهادها مورد توجه ایشان قرار گرفت. اکنون بخش زیادی از مشکلات حل شده اما با توجه به مشکلات ایجاد شده سه دهه گذشته، هنوز هم بخشی از مشکلات لاینحل مانده است.

فاضلی درعین حال تصریح کرد: اصناف با سهم ۲۵ درصدی در اشتغال و ۲۴ میلیون نفوذ جمعیتی، در سه سال گذشته بیشترین همکاری را با دولت داشته اند اما با وجود همه مشکلات ، واحدهای صنفی اجازه تلاطم در بازار را ندادند و همواره ثبات و آرامش در بازار حاکم بوده است.

رییس اتاق اصناف ایران ادامه داد: در دو دهه گذشته با وجود تلاش هایی که برای اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی صورت گرفت ، شاهد توفیقات خوبی در این بخش نبودیم و تصدی گری دولتی کاهش نیافته که نمونه آن در تدوین لایحه برنامه ششم که به بخش خصوصی کمتر توجه شده ، مشهود است. برنامه ششم هم مانند پنج برنامه قبلی به پیش می رود.

فاضلی تصریح کرد: احکام برنامه های توسعه ای باید به گونه ای باشد که واگذاری امور دولتی به بخش غیردولتی، حداقل سالانه ۱۰ درصد کاهش یابد که تا به امروز چنین چیزی محقق نشده است.

وی از دولت و مجلس شورای اسلامی خواست در فرصت باقی مانده ، بخش خصوصی و غیردولتی اقتصاد را جدی بگیرند.

غلامحسین شافعی در ادامه این نشست افزود: از نظر اتاق بازرگانی، اقتصاد مقاومتی برنامه کوتاه مدت نیست و یک برنامه استراتژیک و بلندمدت به حساب می آید.

وی ادامه داد: آنچه از بندهای سیاست های اقتصاد مقاومتی به سه اتاق مربوط می شود و اهمیت زیادی هم دارد، مردمی کردن اقتصاد است و کشور در این زمینه تمرین های زیادی کرده و هر جا کار به مردم واگذار شده، موفقیت هم حاصل شده است.

شافعی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی به عنوان یک امر مهم سرلوحه های برنامه های سه اتاق است، گفت: اصلاح الگوی مصرف در کشور یک ضرورت جدی است چون ما قهرمان اتلاف منابع هستیم. در بررسی های انجام شده در کشور مشخص شد که میزان داروهای بی‌مصرف مردم در داخل یخچال‌ها بین ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیون دلار ارزش دارد که در تعارض با اقتصاد مقاومتی است و ما در همایش بهمن ماه بر روی این قبیل مسایل توجه خواهیم کرد.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص نتیجه سفر هیات های خارجی به ایران بعد از برجام گفت:  هیات‌های خارجی  ۲ هدف را از حضور در ایران دنبال می کنند که یکی حضور در بازار ایران و دیگری دسترسی به بازارهای منطقه است.

وی افزود: هیات‌های خارجی بعد از برجام برای دستیابی به بازار ایران تلاش های زیادی کردند که این موضوع یک نکته مثبت برای کشور و نشان از وجود ظرفیت‌های قابل توجه در اقتصاد ایران برای همکاری‌ های بین‌المللی است.

شافعی اضافه کرد: سفر مقام های بلندپایه کشورها با هدف گشایش در کارها صورت می گیرد و دریچه‌ اولیه را برای مذاکرات و تصمیم‌گیری‌ها فراهم می‌کند که به بقین نیاز به پیگیری بخش خصوصی برای عملی شدن دارد.

وی با بیان اینکه هر سه اتاق وظیفه دارند منصفانه و مشفقانه نظرات بخش خصوصی را به دولت منتقل کنند، اظهار کرد: راه تعامل سازنده با دولت مدنظر ماست و در مسائل اقتصادی بخش غیر دولتی و دولت مکمل یکدیگرند و اهداف مشترک دارند.

شافعی با اشاره به اینکه انتقال منصفانه نظرات بخش خصوصی به دولت کمک به دولت است، گفت: بخش خصوصی معتقد است تمرکزگرایی باید از بین برود و استانداران در اداره مناطق خودشان نقش بیشتری داشته باشند. انتظار ما در برنامه ششم این است که آسیب‌هایی که در کشور و جامعه از جمله فساد وجود دارد، مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به تشکیل دبیرخانه مشترک سه اتاق از ۱۸ ماه گذشته  اظهار کرد: در وضعیت موجود کشور، نیاز جدی به ائتلاف ‌سازی بین بخش غیردولتی و بخش دولتی وجود دارد و برهمین اساس پیشنهاد شد تا سه اتاق بازرگانی، تعاون و اصناف ایران با تشکیل دبیرخانه مشترک فعالیت خود را آغاز کنند.

به گفته شافعی یکی از اهداف تشکیل دبیرخانه مشترک سه اتاق این است که صدای رساتر برای بخش خصوصی باشد و از این طریق نظر واحد را به برنامه‌ریزان کشور منتقل کند. در این باره و در تداوم کار دبیرخانه اهدافی تعیین شد که یکی از آنها توجه به توسعه متوازن منطقه‌ای بود.

کد خبر 15263

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 10 =