ارتقای ضریب نفوذ استاندارد در بخش تولید صادراتی

رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: سازمان استاندارد در مراحل تولید جزیی از مراحل پیشرفت است. وی با بیان اینکه یکی از مشکلات سازمان استاندارد، موازی کاری فراوان این سازمان با سازمان های دیگر است، افزود: این موضوع برای مردم و تصمیم گیران مشکل ایجاد می‌کند. همچنین رئیس سازمان ملی استاندارد اظهار امیدواری کرد: با برنامه‌ریزی دولت و مجلس بحث موازی کاری حل شود و بعد از تصویب قانون جدید استاندارد، فکر می‌کنم بحث‌ موازی کاری حل شود و در قانون جدید همه امور جمع و جور شده است.

روز دوشنبه نیره پیروز بخت رئیس سازمان ملی استاندارد در نشست صبحانه کاری که در اتاق بازرگانی ایران برگزار  حضور یافته به پرسش های حضار پاسخ داد. در ابتدای این گفتگو غلامحسین شافعی با اشاره به اینکه این نگاه که سازمان استاندار یک سازمان مچ گیر است، در حال از بین رفتن است، گفت: بنابراین این نگاه در حال به وجود امدن است، سازمان استاندارد در مراحل تولید جزیی از مراحل پیشرفت است. رییس اتاق بازرگانی ایران بیان داشت: ما امیدواریم بتوانیم در روند نگاه جهانی بین فعالان اقتصادی و موسسه استاندارد یک رابطه همگونی ایجاد کنیم.

وی با بیان اینکه یکی از مشکلات سازمان استاندارد، موازی کاری فراوان این سازمان با سازمان های دیگر است، افزود: این موضوع برای مردم و تصمیم گیران مشکل ایجاد می‌کند .رییس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه موازی کاری‌های سازمان استاندارد با بهداشت و درمان و قرنطینه مشکلاتی را برای فعالان اقتصادی ایجاد می‌کند، تصریح کرد: این موضوع به ویژه در روند کار صادرکنندگان مشکل ایجاد می‌کند.

وی با اشاره به اینکه در روند اجرای اصل 44 سازمان استاندارد در واگذاری کارها به بخش خصوصی پیشرو بوده است، بیان داشت: قطعا این حرکت و جهت گیری به نفع موسسه استاندارد کشور و فعالان اقتصادی است. شافعی همچنین در مورد مواد 2 و 3 بهبود فضای کسب و کار گفت: بر اساس این مواد اتاق بازرگانی تهران از معاون اول رییس جمهور و دولت درخواست داشت، تا قبل از تدوین و ابلاغ هر بخشنامه‌ای در این بخش حتما از نظرات اتاق و بخش خصوصی هم استفاده شود و نظرات این بخش مورد توجه قرار گیرد.

 

با برنامه‌ریزی دولت و مجلس ، موازی کاری در استاندارد برطرف می‌شود

در ادامه این نشست؛ نیره پیروز بخت رئیس سازمان ملی استاندارد ، با بیان اینکه سازمان استاندارد یک سازمان فرابخشی و حاکمیتی است که فعالیت ملی و بین‌المللی دارد، گفت: در دو سال اخیر با توجه به روند رو به رشد در سیاست در عرصه جهانی برای سازمان استاندارد اگرچه یک سازمان سیاسی نیست، گشایش‌هایی در مجامع بین المللی ایجاد شده است.
وی افزود: در سال 2013 به دلیل مسایل سیاسی و به دلیل اینکه نمی‌توانسیم حق عضویت سازمان ایزو را پرداخت کنیم، به عنوان نماینده این سازمان در حال تعلیق بودیم. پیروز بخت بیان داشت: در سال 2011 رتبه ما در ایزو 31 بود که در سال 2015 به 27 رسد و آن طور که به صورت شفاهی به ما اعلام شده رتبه ما در سال 2016 در ایزو به 23 رسیده است.
رئیس سازمان ملی استاندارد تصریح کرد: یکی از ظرفیت‌هایی که برای سازمان بعد از برجام ایجاد شد بحث عضویت سازمان و امضای موافقنامه با مجمع اعتبارات بین‌المللی بود که به موجب این امضا گواهی تایید صلاحیت سلامت در 70 کشور که اغلب کشورهای پیشرفته هستند، قابل قبول است.
وی بیان داشت: فعالیت سازمان ملی استاندارد به منظور ارتقای تولید ملی و حضور در مجامع بین المللی به عنوان یک کشور صنعتی رو به رشد است. رییس سازمان ملی استاندارد تصریح کرد: ما در راه جدیدی هستیم و در دو سه سال اخیر رویکردمان عوض شده و به دنبال رویکرد فرایندی هستیم و می خواهیم استاندارد بعنوان زیر ساخت کشور مورد قبول قرار گیرد.
وی بیان داشت: امیدواریم با برنامه ریزی دولت و مجلس بحث موازی کاری حل شود و فکر می‌کنم بعد از تصویب قانون جدید استاندارد، بحث های موازی کاری حل شود و در قانون جدید نه تنها وظایف سازمان بیشتر نشده، بلکه همه امور جمع و جور شده است.

 

منبع: فارس

 

کد خبر 16704

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 13 =