تشخیص صحيح اقتصادی، انتظار بخش خصوصی از کابینه آتی

بیست و ششمین جلسه سالانه هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران صبح امروز در محل ساختمان اتاق بازرگانی ایران با حضور هیات رییسه و نمایندگان اتاق برگزار شد

به  گزارش خبرنگار اگزیم نیوز غلامحسین شافعی امروز در بیست و ششمین جلسه هیأت نمایندگان اتاق ایران ضمن بیان مطالبات بخش خصوصی از دولت در  آستانه انتخاب کابینه گفت : بخش خصوصی همواره از دولت خواستار نظم بخشی به اعتبارات بانکی، خروج دولت از تصدی گری، کوچک سازی دولت و بالا بردن دن سهم بخش خصوصی در اقتصاد کشور، اجرای اصل ۴۴ ومبارزه با فساد و قاچاق بوده است. 

غلامحسین شافعی افزود: بعنوان پارلمان بخش خصوصی انتظار می رود دولت کنترل هزینه های جاری و هدفمند کردن هزینه‌ها را مد نظر قرار دهد و از اعمال سیاست‌های عوام پسندانه ، طرحهای ضربتی پرهیز کند و حتما از نظر کارشناسان مستقل و بخش خصوصی را دریافت کند.

رییس اتاق بازرگانی ایران در ادامه به  موضوع طرح های ناخن تمام اشاره کرد و گفت: کمک به تکمیل طرح‌های ناتمام می تواند کمک بزرگی به اقتصاد کشور باشد.واگذاری این پروژه ها به بخش خصوصی راهکار مناسبی برای ساماندهی به آن هاست. 

شافعی یاری رساندن به واحد‌های تولیدی و صادراتی را به منظور نجات منابع انسانی و تجربه ذیقیمت این بخش را از اولویت برنامه ریزی دولت دانست و اذعان داشت : این واحدها با اندک حمایتی می توانند به حرکت افتاده و اقتصاد کشور را متحول کنند. حساب کارآفرینان بخش خصوصی باید از کسانی که سوار بر موج جریان های خارجی و نوسانات تورمی و ارزی حرکت کردند و از آب گل آلود ماهی گرفتند تفکیک شود. حال انکه اکنون شاهد رفتار یکسان با همه هستیم.

وی در ادامه گفت:  اینکه بر اساس آمارها سهم کشور ما از تجارت جهانی کالا در سال 2015 فقط 35 صدم درصد بوده است، گفت: اگر نفت را از آن کم کنیم، وضعیت تأسف‌بارتر می‌شود و سهم ما به رقم 24 صدم درصد کاهش می‌یابد.

رئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه مهم‌ترین مسئله‌ای که در حال حاضر در فضای رسانه‌ای و کارشناسی کشور حاکم است، موضوع شروع به کار دولت دوازدهم و مخصوصاً انتخاب اعضای کابینه است، بیان داشت: قدرت دولت برای حل معضلات اقتصادی کشور بیش ار هر چیزی به یگانگی فکری و عملی نیازمند است.

وی بیان داشت: یکی دیگر از خواسته‌های بخش خصوصی بهبود مناسبات خارجی و فراهم نمودن بستر سیاسی کشور است که الان زمان آن فرا رسیده که سیاست در خدمت اقتصاد کشور باشد. البته با یاری خداوند و راهنمایی‌های مقام معظم رهبری و درایت رئیس‌جمهور و اجماع مسئولان برجام به ثمر رسید و تیم لایق مذاکره‌کننده ما با شایستگی باعث شد اقتصاد کشور از سقوط مهلک نجات یابد و به همین دلیل باید به وزیر امور خارجه و مجموعه دولت خداقوت گفت که البته وزیر امور خارجه به‌درستی و در کمال صداقت این حقیقت را بیان داشتند که این توافق فتح‌الفتوح نیست.

شافعی اظهار داشت: بی‌تردید در ارتباط با روابط اقتصاد خارجی می‌توان عملکرد بهتری داشت که متأسفانه به دلیل ساختار بیمار اقتصادی ازجمله نبود برنامه و تعدد مراجع تصمیم‌گیری و نبود تصمیم‌گیری متمرکز در حوزه مسائل اقتصادی بهره‌گیری مناسب از این فرصت را بسیار سخت کرده است.

غلامحسین شافعی  با بیان اینکه باید به صادرات و جذب سرمایه‌گذاری خارجی و تعامل با اقتصاد جهانی تکیه شود، گفت: ایجاد یک ارتباط برد ـ برد در شرایط فعلی مخصوصاً به دلیل کاهش شدید تقاضای داخلی از ناحیه مصرف داخلی و نبود قدرت خرید جامعه که به عقیده برخی کارشناسان هنوز کمتر از 10 سال پیش است، لازم است تا ضمن شناسایی ظرفیت‌های داخلی و حمایت از آن، صادرات به عنوان اولویت موردتوجه جدی قرار گیرد و با اعمال سیاست‌های تشویقی و حمایت به عنوان نوک پیکان حرکت تولید به آن توجه شود.

رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اینکه درآمدهای نفتی ثروتی بین نسلی است که باید در پروژه‌های ملی هزینه شود، اظهار داشت: این ثروت نباید صرف هزینه‌های جاری کشور شود و این موضوع هم یکی از مطالبات ما از دولت‌های آینده و دولت دوازدهم است.

شافعی با تأکید بر اینکه بخش خصوصی اعتقاد دارد که منابع صندوق توسعه ملی باید پشتوانه تولید و صادرات باشد، گفت: نه اینکه هر جایی کفگیر به ته دیگ خورد، از آن استفاده شود. از دولت دوازدهم انتظار می‌رود به نفت و درامد ام بعنوان منبعی برای فراهم آوردن زیرساخت‌های اقتصادی بنگرد.

شافعی به  عدم رغبت بخش خصوصی به استفاده از تسهیلات صندوق توسعه ملی گفت:در چند سال گذشته بخش خصوصی از منابع صندوق توسعه ملی ارزی دریافت نکرده است و عدم استقبال از منابع ارزی این صندوق به عدم اطمینان از تغییرات نرخ ارز برمی‌گردد، به‌طوری‌که آنهایی که از این منابع ارزی استفاده کرده‌اند، امروز در گردابی گرفتار شده‌اند که رهایی از آن بسیار مشکل است درخواست بخش خصوصی این است که تغییرات نرخ ارز توسط دولت تضمین شود و یا حداقل و حداکثری برای نرخ ارز تعیین شود.

شافعی با بیان اینکه اقتصاد ایران بانک‌محور است، گفت: کنترل بیشتر مؤسسات بانکی و اعتباری به حالت دقیق و اعمال نظر بانک مرکزی اجتناب‌ناپذیر است و از طرفی چنین به نظر می‌رسد که ظرفیت و اندازه اقتصاد ایران نیازمند این تعداد بانک و مؤسسات مالی نیست که متأسفانه امروز شاهد رقابت مخرب در فضای مالی کشور هستیم.

وی با تأکید بر اینکه موضوع ادغام بانک‌ها باید به‌طورجدی موردتوجه قرار گیرد، تصریح کرد: اما با همه اینها اقتصاد ایران از قابلیت‌های خوبی برای حرکت برخوردار است و به خصوص ما به حرکت‌های دولت دوازدهم امیدهای فراوانی داریم.

رئیس اتاق بازرگانی ایران افزود: وزارت خارجه با رویکرد جدیدی به مناسبات اقتصادی می‌نگرد و امیدواریم وزرای اقتصادی کسانی باشند که با چگونگی پیشرفت‌های اقتصادی جهان آشنایی دارند و این وزرا از بین افرادی انتخاب شوند که دلایل عقب‌ماندگی اقتصاد ایران را می‌شناسند و از گفتمان با بخش خصوصی استقبال می‌کنند و فارغ از زدوبندهای سیاسی هستند و کارشناس بخش خودشان باشند.

شافعی گفت: همچنین بخش خصوصی به رئیس جمهور پیشنهاد می‌کند تا تیمی از مشاوران اقتصادی تشکیل دهند که این تیم اولویت‌ها و تنگناهای اقتصاد ایران را شناسایی و راهکار ارائه دهد.

وی اضافه کرد: ریاست جمهوری باید بر اساس مشاوره‌های تیم مشاوران اقتصادی مطالبات خود را از مجموعه کابینه شکل دهد و این تیم قائم به شخص نباشد و از نحله‌های مختلف فکری تشکیل شود.

رئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه تیم مذکور ضمن برخورداری از توان علمی باید مسئولیت مشاوره‌های خود را بپذیرد، ادامه داد: پیشنهاد می‌شود این تیم از حضور صاحب‌نظران بخش خصوصی بهره لازم را ببرد و آرزومندیم در این تصمیم سرنوشت‌ساز یعنی انتخاب کابینه به گونه ای اتخاذ شود که به نفع اقتصاد کشور باشد

کد خبر 21249

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 7 + 0 =