بازگشت تورم تک رقمی؛ به زودی

سیف با اشاره به این که در ماه های خرداد و تیر نرخ تورم بار دیگر دورقمی شده وعده داد این نرخ به زودی به کانال تک رقمی بازخواهد گشت

رئیس کل بانک مرکزی شب گذشته با حضور در برنامه تلویزیونی نگاه یک با اعلام این خبر که انتظار می رود در ماه های آینده نرخ تورم باز هم روند کاهشی را طی کند تورم انتظاری را کاهشی ارزیابی کرد.

ولی الله سیف گفت: نرخ تورم در پایان سال 95 نه درصد بود اما در فروردین و اردیبهشت مقداری افزایش یافت و در خرداد به 10 و 2 دهم، تیر به 10 و سه دهم درصد رسید اما تورم نقطه به نقطه روند نزولی پیدا کرد و به این معنی است دوباره به دامن  تک رقمی  شدن نرخ تورم بر می گردیم.

سیف افزود: آمار بانک مرکزی در مقایسه با آمار مرکز آمار مقداری بالاتر است و آمار مرکز آمار ایران 2 تا سه درصد کمتر نشان می دهد.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: خوشبختانه می توانیم این اطمینان را داشته باشیم که در  دامنه تورم تک رقمی بمانیم.

وی افزود: به علت افزایش تورم نقطه به نقطه، تورم افزایش یافت و این افزایش شاید به علت افزایش قیمت ارز و گروهی از کالاها بود .

سیف با بیان اینکه تورم انتظاری روند نزولی دارد، گفت: با توجه به اینکه تورم نقطه به نقطه روند نزولی یافته است، شرایطی  ایجاد می شود که در ماه های آینده هم روند نزولی تورم را شاهد باشیم.

وی افزود: تورم تا سه ماه آینده دوباره تک رقمی خوهد شد و افزایش نرخ ارز کند و تعدیل می شود .

رئیس کل بانک مرکزی درباره آنچه محقق نشد هم گفت: فکر می‌کردم پس از برجام ارتباطات بانکی بین المللی ما در شرایط مطلوبی قرار می گیرد و می‌توانیم روابط بانکی را درحد نیاز ایجاد کنیم و به تبع آن اقداماتی مانند یکسان سازی نرخ ارز می تواند عملیاتی شود اما متاسفانه به علت نبود روابط بین المللی کافی هنوز انجام نشده است.

سیف افزود: البته نسبت به پیش از برجام روابط بانکی زیادی ایجاد شده اما انتظاراتی را که داشتیم هنوز برآورد نشده است.

وی تعیین تکلیف موسسات اعتباری غیر مجاز را از دیگر دستاوردهای دولت یازدهم برشمرد و اضافه کرد: وضعیت بازار پولی کشور آشفته بود و بازار غیرمتشکل پولی شامل  موسسات اعتباری بزرگ و گسترده در سراسر کشور داشتیم که با سرمایه های مردم ریسک های بسیارزیادی را ایجاد می کردند اما اکنون تعیین تکلیف شدند.

سیف با بیان اینکه سعی می کنیم سیاست پولی اثر بخشی را داشته باشیم، گفت: اکنون موسسه غیر مجازی که بتواند ادامه فعالیت دهد نداریم و ادامه فعالیت آنان فسادهای زیادی را در زمینه های مختلف ایجاد می کرد که ریشه های آن از بین رفت.

سیف در پاسخ به این پرسش که آیا دولت با تعمیق رکود، تورم را کنترل کرده است ؟  گفت: آنچه که می تواند موجب کاهش تورم و رکود شود این است که جلوی افزایش نقدینگی را گرفته باشیم در حالی که یکی از انتقاداتی که به دولت و بانک مرکزی  وارد می کنند این است که رشد نقدینگی بیشتر از حد معمول بوده است.

رئیس کل بانک مرکزی افزود: وجود رکود را در اقتصاد قبول ندارم زیرا پارسال رشد اقتصادی خیلی خوبی داشتیم.

سیف اضافه کرد: رشد اقتصاد ما در سال 95 ، دوازده و نیم درصد بود و بدون نفت  این رقم به 3 و سه دهم درصد می رسد.

وی ادامه داد: رشد اقتصادی در بخش کشاورزی 4 و 2 دهم درصد، در  بخش نفت 61 و 6 دهم درصد، در بخش صنعت و معدن 2 و دو دهم درصد، در بخش خدمات 3 و 6 دهم درصد بود و تولید ناخالص داخلی ما با نفت 12 و نیم درصد و بدون نفت 3 و سه دهم درصد رشد داشت و این شرایط مطلوبی است .

وی ادامه داد: هدفگذاری ما تحقق رشد 8 درصد است و امیدواریم در سال‌های آینده رشد اقتصادی ما ثبات داشته باشد.

سیف با اشاره به اینکه فرآورده های پتروشیمی هم جزو غیرنفتی ها محسوب می شود، اضافه کرد: رشد اقتصادی بدون نفت در 4 فصل سال 1395 از منهای یک و 8 دهم درصد در فصل نخست، به 5 و 6 دهم درصد در فصل آخر رسید.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: پیش بینی ما این است که نظام بانکی امسال 671 هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کند در حالی که این رقم پارسال 458 هزار میلیارد تومان بود.

ولی الله سیف در ادامه سخنان خود در برنامه نگاه یک افزود: از 671 هزار میلیارد تومان حدود 230 هزار میلیارد تومان تزریق جدید برای متقاضیان جدید تسهیلات خواهد بود.

وی ادامه داد: افزایش تسهیلات برای مشتریان قدیم می‌تواند موجب رونق تولید و اشتغال در کشور باشد و زمینه مثبتی را ایجاد خواهد کرد.

سیف با بیان اینکه پارسال 17 هزار و 800 میلیارد تومان به 25 هزار و 300 واحد کوچک و متوسط تسهیلات پرداختیم، گفت: برنامه ریزی کردیم امسال 30 هزار میلیارد تومان برای واحدهای کوچک و متوسط و طرح های با پیشرفت فیزیکی بالای 60 درصد تسهیلات پرداخت کنیم.

وی در  ادامه افزود: علاوه بر این 20 هزار میلیارد تومان در هماهنگی که با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی داشتیم تفاهم شده است که در جهت ایجاد اشتغال استفاده شود.

سیف با اشاره به اینکه نظام بانکی با مشکلاتی مواجه است، گفت: بخش عمده‌ای از دارایی‌های نظام بانکی دچار انجماد است و باید تلاش کنیم نظام بانکی مان را اصلاح کنیم.

وی افزود: وزارت صنعت، معدن و تجارت روش خوبی را برای کنترل اینکه تسهیلات در جهت درست خود مصرف شود اتخاذ کرده است و بر اساس آمار بیش از 90 درصد تسهیلات در جهت اهداف مورد نظر صرف شود.

رئیس کل بانک مرکزی در پاسخ به این پرسش که علت افزایش شدید نقدینگی چیست؟ گفت: بخشی از این موضوع به تنگنای تسهیلاتی نظام بانکی و کمبود بودجه و همچنین حجم مطالبات نظام بانکی از دولت بر می گردد.

سیف افزود: با تدابیری که در نظر گرفتیم امیدواریم رشد نقدینگی روند نزولی یابد و نظام بانکی بیشتر در خدمت تولید و فعالیت های بخش خصوصی قرار گیرد.

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه موسسه غیر مجاز نداریم گفت: همه این موسسات تعیین تکلیف شدند و این یکی از دستاوردهای دولت یازدهم است.

سیف با بیان اینکه نرخ بالاتر سود ریسک بالاتر را در پی دارد، از مردم هم خواست گول چند درصد سود بالاتر برخی موسسات را نخورند .

رئیس کل بانک مرکزی گفت: دنیا به این نتیجه رسیده است که صندوق ضمانت سپرده برای مواقع بحرانی باید وجود داشته باشد تا در صورت ورشکستگی تا سطحی از مطالبات پرداخت شود.

وی با بیان اینکه مردم باید در سپرده گذاری خود حتی در موسسات مجاز دقت کنند، افزود: صندوق ضمانت سپرده ها تا 100 میلیون تومان را ضمانت و بیمه کرده است.

سیف گفت: اگر کسی بیش از این پس انداز می‌کند باید دقت کند سپرده‌های خود را در بانک‌های مختلف بگذارد.

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه بانک مرکزی بر روی بانک و موسسات مجاز نظارت می کند، افزود: اسامی موسسات مجاز در سایت بانک مرکزی وجود دارد.

یکی از بزرگترین مشکلات ما در پیاده سازی نرخ‌های مصوب شورای پول و اعتبار، فعالیت‌های مخرب موسسات غیر مجاز بود

وی در پاسخ به این پرسش که برخی اخبار منتشر شد که تعدادی از بانک های بزرگ در دامن زدن به شایعه بروز بحران بانکی نقش داشتند تا بتوانند سپرده های مردم را به سمت خودشان هدایت کنند آیا این موضوع را تایید می کنید؟ گفت: خیر. این استنباط ها غلط است و اکنون همکاری خوبی میان بانک ها وجود دارد.

رئیس کل بانک مرکزی افزود: نظام بانکی ما با اقداماتی مانند جلوگیری از توزیع سود موهوم و تقویت ذخایر بانکی، استحکام مناسب تری پیدا کردند و در این مسیر حرکت می کنند.

رئیس کل بانک مرکزی در پاسخ به این پرسش که آیا امکان کاهش نرخ سود سپرده ها کمتر از 15 درصد و متناسب با تورم وجود دارد؟ گفت: بله. نرخ سود مناسب در نظام بانکی حول تورم است و با فاصله 2 تا 3 درصد قابل قبول است و بیشتر از آن نباید باشد.

سیف افزود:  به تدریج سعی می کنیم با اصلاحاتی که انجام می دهیم نرخ سود سپرده ها را کاهش دهیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: میزان معوقات بانک ها از 14 و یک دهم درصد در سال 1392 اکنون به 10 درصد رسیده است و امیدواریم این روند کاهشی ادامه یابد.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: حدود 50 تا 60 درصد از منابع بانکی منجمد شده است و گردش ندارد و این موضوع مشکلاتی را ایجاد کرده است.

وی با بیان اینکه نظام بانکی ما به شدت نیازمند اصلاحات اساسی است، افزود: حدود 60 تا 70 درصد بانک های ما دولتی است و برای اصلاح ساختار خود نیاز به منابع دارند.

سیف با اشاره به اینکه ستاد مبارزه با فساد اقتصادی فعال است، گفت: در سال 1392 کمیته فرادستگاهی در بانک مرکزی شکل گرفت تا بر روی معوقات دانه درشت ها تمرکز کند و تا کنون عملکرد خوبی داشته است.

رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه با دانه درشت ها برخورد می کنیم و نتایج آن مشخص خواهد شد، افزود: برای این افراد در مجتمع ویژه تشکیل پرونده شده و با دقت در حال رسیدگی است.

رئیس کل بانک مرکزی در بخش دیگری از سخنان خود درباره نگرانی انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی از مشکلاتی که برای شرکت های پتروشیمی داخلی در خصوص صادرات محصول و انتقال پول ناشی از آن به وجود آمده است، گفت: در ملاقاتی که با سفیر چین داشتیم مذاکراتی را انجام دادیم و سفیر ما در چین هم در حال پیگیری این موضوع است و احتمالا نشستی را در این زمینه با رئیس کل موسسه نظارت بانکی آن ها برگزار می کنیم و این موضوع در آن جا قابل حل است.

وی ادامه داد: شرایط ما در FATF به گونه ای نیست که بانک ها مشکل داشته باشند و ما اکنون با برخی از بانک های اروپایی مشغول کار هستیم اما نگرانی از ناحیه آمریکا موجب شده است برخی از بانک ها بترسند.

سیف درباره آزادسازی پولهای بلوکه شده ایران پس از برجام گفت: اصولا وارد شدن پول های ما از خارج به داخل کشور بی معنی بود و منابع خود را باید به مصرف واردات کالاهای مورد نیاز کشور برسانیم بنابراین باید حساب هایی باشد تا بتوانیم دستور پرداخت بدهیم.

کد خبر 21419

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 7 + 11 =