سیاست شکست خورده تعرفه واردات/ممنوعیت ۲۰۰ کالای وارداتی

محمد لاهوتی معتقد است دیگر نمی توان با استفاده از سیستم تعرفه ای باعث ایجاد ثبات در واردات شد. محمدرضا پورابراهیمی نیز از ممنوعیت صدور مجوز برای واردات ۲۰۰ کالای وارداتی خبر داد

رئیس کنفدراسیون صادرات گفت: بالابردن تعرفه واردت به منظور حمایت از تولید داخل، آن‌طور که باید موجب احیای تولید نشده است. محمد لاهوتی رئیس کنفدراسیون صادرات در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص حمایت از تولید و تأثیر آن بر صادرات اظهار کرد: تولید صادرات محور و نقشه راه اقتصاد مقاومتی، باید ملاک عمل برای حمایت از واحدهای ظرفیت دار و مزیت دار صادراتی باشد و باید این امر به سمت کالای صادرات محور، با نگاه درون‌زا و برون نگر هدایت شود تا بتوانیم از این شرایط خارج شویم، در غیراین صورت روند همینطور خواهد بود و تجارت بزرگتر نخواهد شد.

وی بیان کرد: یکی از راهکارهایی که همیشه مطرح می شود افزایش تعرفه واردات است، لیکن این طرح شکست خورده و نتوانسته آن‌چنان که باید و شاید به تولید داخل کمک کند.

لاهوتی ادامه داد: از آنجایی که واردات رسمی هزینه بالاتری نسبت به واردات غیررسمی دارد لذا با افزایش نظام تعرفه‌ای به بهانه حمایت از تولید داخل، زمینه برای قاچاق کالا فراهم خواهد شد.

رئیس کنفدراسیون صادرات با تاکید بر اینکه بالا بردن دیوارتعرفه‌ای نمی‌تواند به تنهایی مشکلات تولید را حل کند، گفت: تا زمانیکه زیر ساخت‌ها برای تولید صادرات محور فراهم نباشد، حمایت واقعی از تولید شکل نمی‌گیرد و طرح‌های مختلف برای احیای تولید با چالش مواجه خواهد شد.

لاهوتی تصریح کرد: یکی از مشکلات صادرات بالا بودن هزینه تمام شده کالا است و این امر کیفیت کالاها را تحت تاثیر قرار داده و مانع ورود ایران به بازارهای جهانی شده است.

وی تاکید کرد: حمایت مناسب و صحیح از تولید صادرات محور چالش جدی امروز اقتصاد کشور است، لذا باید برنامه‌هایی در این خصوص طبق سیاست های اقتصاد مقاومتی و با در نظر گرفتن تمام جوانب امر صورت گیرد.

ممنوعیت واردات ۲۰۰ کالا که مشابه داخلی دارند

در این بین رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: قانون منع واردات کالاهایی که نمونه مشابه داخلی دارند تا ماه های آینده تصویب خواهد شد. محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در خصوص ممنوعیت واردات کالا اظهار کرد: طرح کنترل واردات کالاهایی که مشابه داخلی دارند از موضوعات مهمی بوده که مقام معظم رهبری بارها در سخنانشان  به آن تاکید کرده‌اند که عملاً یک حکم شرعی و قانونی است.

وی افزود: کمیسیون اقتصادی مجلس در نشست های مختلف به همراه وزرای اقتصاد و صنعت و ستاد مبارزه با قاچاق کالا این موضوع را بررسی کرده و بزودی نتیجه آن طی گزارش به مجلس ارائه خواهد شد.

پورابراهیمی با بیان اینکه واردات کالاهایی که با همان مقدار و کیفیت در کشور موجود است، توجیه اقتصادی ندارد، گفت: بیش از 60 درصد کالاهای وارداتی در قالب 200 قلم جنس وارد می شود که لیست آن تهیه شده تا برای آن برنامه ریزی شود.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: واردات برخی کالاها از طریق نظام تعرفه‌ای کنترل خواهد شد و  برخی دیگر به طور قطع ممنوع می‌شود، البته بخشی نیز در قالب آئین نامه می تواند، عملی شود.

وی در پایان بیان کرد: هدف از این طرح اجرای، فرمایشات مقام معظم رهبری، حمایت از تولید و خروج از رکود است که تا اوایل آبان گزارش نهایی بررسی ها در این خصوص به مجلس برای تصویب ارائه خواهد شد.

 

کد خبر 21766

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 2 =