تداوم تعطیلی مرز پرویز خان

مرز پرویز خان می تواند تا ۳ میلیارد دلار صادرات را تحت پوشش خود قرار دهد اما این مرز اکنون در حدود ۳ ماه است که تعطیل بوده و به رغم برنامه ریزی های صورت گرفته هنوز بازگشایی نشده است

مرز پرویز خان که از 23 مهر ماه سال جاری تاکنون و به دنبال برخی مناقشات بین دولت مرکزی و اقلیم کردستان عراق بسته شده هنوز مسدود است و اگرچه طبق جلسه ای که اخیرا برگزار شده انتظار می رود به زودی این مرز باز شود اما خبرها حکایت از آن دارد که این مرز هنوز بسته است. این در حالی است که مرز پرویز خان یکی از مرزهای تجاری در زمینه صادرات، واردات و تردد مسافر است و طی 3 ماه اخیر نیروهای اقلیم به جای دولت مرکزی در این مرز مستقر شده اند که این امر تعطیلی این مرز را در پی داشته است.

این در شرایطی است که با وجود آن که مرز خسروی جایگزین این مرز شده اما بسته ماندن پرویز خان همچنان اثرات مهمی را از خود نشان می دهد. این در شرایطی است که به گفته دست اندرکاران حوزه تجاری در این منطقه عوامل متعددی در حال حاضر وجود دارد که اهمیت بازگشایی سریع مرز پرویز خان را مورد تأکید قرار می دهد. به عنوان مثال زلزله کرمانشاه که طی مدت اخیر اثرات منفی زیادی با خود به همراه داشته یکی از این موضوعات است.

در این رابطه به گزارش اگزیم نیوز کیوان کاشفی بازگشایی مرز پرویزخان را عاملی اعلام کرد که می تواند باعث رونق در مبادلات اقتصادی و تجاری در این منطقه شود و از شرایط بد اقتصادی که بر مردم زلزله زده حاکم است کم کند. با این حال با آن که پیش بینی می شد هفته گذشته مرز پرویز خان بازگشایی شود اما تنش ها بین دولت مرکزی عراق و اقلیم هنوز به قوت خود باقی است و این موضوع هنوز عامل مهمی در جهت محدودیت در این تصمیم است.

کاشفی معتقد است مرز پرویز خان از ظرفیت بالایی برای مراودات تجاری در منطقه برخوردار است و سایر بازارچه های مرزی قادر نیستند جای خالی این بازار را پر کنند. وی به سطح پایین بازارچه های شیخ صالح و شوشمی و حتی مرز خسروی اشاره کرد و گفت باید مرز پرویز خان به سرعت مورد بازگشایی قرار گیرد تا شرایط به حالت عادی درآمده و سطح پایین فعلی مراودات در منطقه جبران شود.

این فعال حوزه تجاری در ادامه افزود بسیاری از مناطق در استان فعالیت های اقتصادی خود را وابسته به این مرز می دانند و مسدود بودن مرز پرویزخان نتایج غیر قابل قبولی را برای اقتصاد این کشورها به همراه دارد حال آن که این مناطق در جریان زلزله اخیر در حدود 7 هزار میلیارد ریال صدمه دیده اند و این رقم با محدودیت های تجاری فعلی تقویت می شود.  

این در حالی است که به گفته مدیر کل گمرکات استان کرمانشاه فعالیت مرز پرویز خان در دو سال گذشته و به دنبال روی کار آمدن داعش با کاهش روبرو شده است. خلیل حیدری با اشاره به این که هر روز بسته بودن این مرز یکسال در امر تجارت عقب خواهیم ماند خواستار رفع محدودیت ها شده است.

به گزارش اگزیم نیوز تا قبل از محدودیت در تجارت از طریق مرز پرویز خان و در 7 ماهه امسال میزان ترانزیت خارجی وارده به گمرک مذکور رشد 55 درصدی را تجربه کرده و طی این مدت یک میلیون و 30 هزار تن کالا به گمرک پرویز خان وارد شده که ارزشی معادل 320 میلیون و 251 هزار دلار داشته است. بر این اساس واردات از این مسیر از نظر وزنی 88 درصد و از نظر ارزشی 55 درصد رشد کرده است که اهمیت بالای مرز پرویز خان را در حوزه تجاری گوشزد می کند.

لازم به ذکر است تا پیش از این میزان صادرات از طریق مرز پرویز خان در حدود 3 میلیارد دلار نیز گزارش شده و در حدود نیمی از صادرات ایران به عراق از طریق این مرز انجام می شده و این مرز بعد از بندرعباس بزرگترین مرز صادراتی ایران محسوب می شود.

کد خبر 22943

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 12 =