تحریم های آمریکا به اندازه سال ۹۱ اثرگذار نیست

پیربابایی: اظهار نظر درخصوص موضع گیری دولت امریکا در مورد برجام و تاثیر آن بر واردات بسیار زود است. اما از آنجا که عکس العمل همه ذینفعان مانند روسیه، چین و اتحادیه اروپا با بیانیه صادر شده در دفاع از برجام مثبت بوده، می توان گفت که تحریم های امریکا نمی تواند به اندازه سال ۹۱ بر اقتصاد ایران تاثیرگذار باشد زیرا در این مقطع اتحادیه اروپا همراهی اش را با ایران اعلام کرده است.

عضو هیات رییسه فدراسیون واردات در گفتگو با اگزیم نیوز با بیان اینکه اظهار نظر درخصوص موضع گیری دولت امریکا در مورد برجام و تاثیر آن بر واردات بسیار زود است، عنوان کرد: در این زمینه لازم است که عکس العمل همه ذینفعان مانند روسیه، چین و اتحادیه اروپا آشکار شود. هر چند طی بیانیه رسمی که از سوی  سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان صادر شد، اتحادیه اروپا پایبندی خود به برجام را اعلام کرد که این امر نشان می دهد تحریم های جدید دولت امریکا نمی تواند تاثیر سال 91 را بر اقتصاد ایران داشته باشد.

سیامک پیربابایی از تهیه بیانیه ارزی که توسط بخش خصوصی و اتاق بازرگانی در دست تهیه است خبر داد و گفت: در این بیانیه به کلیات رژیم ارزی پرداخته شده که هنوز تمامی مفاد آن مورد تصویب قرار نگرفته  و پیش نویس آن امروز مراحل تایید را طی می کند که امیدواریم هفته آینده در جلسه اتاق ایران که در مشهد برگزار می شود این بیانیه منتشر شود.

پیربابایی درخصوص اعلام رقم اختصاص ۶ میلیارد دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی طی ۲۷ روز توسط سخنگوی بانک مرکزی تصریح داشت: اعدادی که سخنگوی دولت و یا بانک مرکزی در زمینه اختصاص ارز مورد نیاز واردات اعلام می کنند براساس میزان دسترسی آنها به سامانه مرکزی جامع تجارت ارزی که تنها مرجع رسمی است.

وی در ادامه افزود: درمورد صحت و سقم این اعداد  نیز ما از منظر بخش خصوصی نمی توانیم اظهار نظر کنیم چون دسترسی به اطلاعات این سامانه نداریم.  ولی براساس شواهد و مذاکراتی که با وارد کنندگان داشته ایم باید گفت که این موضوع صفر و صد نیست یعنی نه به این اندازه که هیچ وارد کننده ای ثبت سفارش و تخصیص ارز نداشته درست است و نه می توان به این آمارهای خوشبینانه اکتفا کرد.

محمدعلی کریمی  سخنگوی بانک مرکزی اعلام کرده است از زمان اجرای سیاست های جدید ارزی در 27 روز گذشته بیش از شش میلیارد و 220 میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی و مورد نیاز کشور اختصاص یافته است. در این مدت سه میلیارد و 406 میلیون دلار تأمین ارز شد و فروش رفت. از این مقدار یک میلیارد و 26 میلیون دلار برای واردات کالاهای اساسی و 309 میلیون دلار برای واردات کالاهای دارویی در نظر گرفته شد. براین اساس در این مدت 518 میلیون دلار ارز از طریق سامانه بانکی «نیما» عرضه شده ضمن اینکه 55 میلیون یورو ارز مسافرتی به 73 هزار نفر اختصاص یافته و 45 هزار یورو هم ارز درمانی و دانشجویی پرداخت شده است.

عضو هیات رییسه فدراسیون واردات با اشاره به اینکه دریافت ارز برای واردات به سختی و تحمیل یک پروسه طولانی تر از قبل انجام می شود، یادآورشد: از آنجا که مراحل اجرایی سیاست ها و رژیم ارزی جدید هنوز تثبیت نشده است و اخذ این تصمیم با توجه به وضعیت بازار در مدت زمان بسیار کوتاهی صورت پذیرفته، به نظر می رسد به زمان بیشتری برای روان شدن نیاز دارد .

پیربابایی تصریح داشت : ما از منظر بخش خصوصی نمی توانیم صحت این آمار را تایید کنیم اما ممکن است دولت برای خرید کالاهای اساسی کانال ویژه ارزی را برای سازمان های مشخصی که برای این موضوع وظیفه دارند تخصیص داده باشد. ولی برداشت ما در این 20 روز اخیر از شرایط بخش خصوصی و بستر رژِیم ارزی این است که کالا ها براساس ضرورت و اولویت با واردات شان برخورد می شود.

عضو هیات رییسه فدراسیون واردات خاطرنشان کرد: آنچه که با قطعیت می توان به آن اشاره کرد این است که تخصیص ارز برای واردات نه به طور کامل متوقف شده و به روال سابق در جریان است بلکه در حالت سعی و خطا، سیستم ها و ارتباطات دارند مراحل سیاست جدید بانک مرکزی را طی می کند. بنابراین ما اطلاعات مان از تشکل های زیر مجموعه فدراسیون واردات اینگونه نشان می دهد که کار تخصیص ارز در بخش کالاهای اساسی و ضروری بسیار روان تر به نسبت کالاهای مصرفی انجام میشود ولی در بخش مصرفی هم حرکت تخصیص ارز صفر و راکد نیست.

 

 

کد خبر 24385

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 10 =