الزام تمرکز نظام تعرفه ای بر بخش تولید خصوصی

رضا پدیدار: لازم است اصلاحات پیشنهادی در حوزه نظام تعرفه ای از سوی سازمان توسعه تجارت بر آن بخش از تولید که در اختیار بخش خصوصی است، متمرکز شود.

 مریم خورشیدی- عضو کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی تهران در گفتگو با اگزیم نیوز در مورد راهکار برون رفت از شرایط پیش رو، ناشی از خروج آمریکا از برجام بر لزوم اتحاد محکم میان بخش خصوصی و دولتی تاکید کرد و گفت: بدیهی است که برای برون رفت از شرایط پیش آمده، ما نیازمند یک اتحاد قوی میان بخش دولتی و بخش خصوصی هستیم؛ اگر این اتحاد ایجاد شود قطعا می توان موانعی که توسط طرف خارجی برای ما ایجاد می شود را از سر راه برداشت.

 رضا پدیدار خاطرنشان کرد: ظرفیت هایی در بخش خصوصی وجود دارد که تا کنون مغفول مانده و یا از آن استفاده نشده است؛ .طبق آمارهای موجود حدود 60 تا 70 درصد ظرفیت صنعت ما خالی مانده است و چنانچه قرار باشد مطابق پیشنهادهای جناب خسروتاج در جلسه کمسیون صنعت و معدن در نظام تعرفه ای ما اصلاحاتی انجام گیرد؛ این اصلاحات و تعدیل باید متوجه آن بخش از تولید شود که در اختیار بخش خصوصی است.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با پر اهمیت خواندن موضوع سرمایه گذاری در برهه حساس فعلی گفت: ما نیازمند جذب سرمایه علی الخصوص در بخش های های تک (High Tech) هستیم؛ در این حوزه توانسته ایم به بخشی از این تکنولوژی ها در داخل کشور دست پیدا کنیم و بخش دیگری را هم از خارج از کشور منتقل کرده ایم و بخشی هم وجود دارد که ما در اختیار نداریم. ضروری است به دنبال راهی برای تامین تکنولوژی هایی که در اختیار نداریم باشیم و در عین حال تکنولوژی های موجود را حفظ کنیم تا حداقل از مهاجرت نخبگان جلوگیری کرده باشیم.

وی در پاسخ به این سوال که تا چه اندازه می توان روی توان بخش خصوصی در برقراری ارتباط با فعالین اقتصادی خارجی و رفع موانع موجود حساب کرد گفت: متاسفانه در حال حاضر بیش از 86 درصد سبد مدیریتی اقتصادی کشور در اختیار بخش دولتی و خصولتی است و بخش خصوصی و تعاونی تنها حدود 16 درصد سهم دارد؛ با این میزان مشارکت نمی توان کاری از پیش برد

پدیدار معتقد است دولت باید از تصدی گری در حوزه اقتصاد دست بر دارد و تنها به تنظیم مناسبات پرداخته و میدان را در اختیار بخش خصوصی بگذارد. وی در اینباره توضیح داد: با ورود بخش خصصی به میدان، به صورت سیستماتیک، منافع ملی مردم مطرح می شود و طرف خارجی با منافع مردم مشکلی ندارد؛ تمام کشورهای در گیر با تحریم های مشابه ایران با کمک بخش خصوصی خود توانسته اند از تحریم ها عبور کنند و به حیات اقتصادی خود ادامه دهند.

 رضا پدیدار اذعان داشت با وجود اینکه وزارت امور خارجه در چندین نوبت از بخش خصوصی برای حضور در مذاکرات دعوت کرده است اما واقعیت این است که این حضور بیشتر جنبه تشریفاتی داشته در حالی که بخش خصوصی به دنبال یک نقش عملیاتی است و  باید همزمان با مذاکرات مقام سیاسی و مسئول دولتی با طرف خارجی، نماینده ای از بخش خصوصی نیز برای ارائه طرح های عملیاتی خود در حوزه اقتصادی حاضر باشد.  

 عضو کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی تهران تصریح کرد: همانطور که اشاره شد کشور ما برای عبور از محدودیت های اقتصادی که عموما توسط آمریکا ایجاد شده است، ظرفیت های گوناگون و راه حل های مختلفی در اختیار دارد؛ ایران پس از آمریکا دومین کشور دنیا از لحاظ تنوع اقلیمی است که همین موضوع امکانات بسیار خوبی در اختیار ما قرار می دهد؛ وقت آن است که دولت خود را از حوزه اجرایی کنار کشیده و به سیاست گذاری و تنظیم مناسبات اکتفا کند و بخش اجرایی و نظارت و کنترل کیفی را تماما به بخش خصوصی واگذار کند.

به گفته پدیدار لازمه حضور قدرتمند بخش خصوصی در حوزه بین الملل بهادادن به این بخش است؛  ارائه مشوق های مالیاتی ، بیمه، عوارض و ... برای بخش خصوصی می تواند بستر حرکت قدرتمند بخش خصوصی را برای عبور از موانع به ظاهر بزرگ فراهم کند.

کد خبر 24593

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 9 + 0 =