توافقات پولی و ارزی در نشست مشترک ایران و چین

سیف خبر داد در نشست شانگهای و در دیدارهای دوجانبه ایران و چین بررسی تجارت بر پایه ارزهای دو طرف مورد بررسی قرار خواهد گرفت

با آغاز تحریم های آمریکا علیه ایران که گفته می شود در یک دامنه زمانی 90 تا 180 روزه عملیاتی خواهد شد کارشناسان معتقدند یکی از بهترین اقدامات استفاده از ارزهای محلی بین ایران و طرف های عمده تجاری است. پیش از این نیز پیشنهادات متنوعی در رابطه با استفاده از ارزهای محلی مطرح شده و به نظر می رسد اکنون زمان آن رسیده تا این ابزار مورد استفاده قرار بگیرد.

آنطور که رییس کل بانک مرکزی اعلام کرده چین از جمله آن کشورها است که با توجه به حجم بالای مراودات تهران-پکن می تواند از این پتانسیل مهم استفاده کند. پیش از این نیز رییس کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتگو با اگزیم نیوز اعلام کرده بود که استفاده از ارزهای محلی به جای دلار می تواند در شرایط تحریم های دلاری به عنوان یک راهکار مناسب تلقی شود.

در این رابطه کشورهای ترکیه، روسیه و عراق نیز از پتانسیل های خوبی برای این مکانیزم برخوردارند و این کشورها جزو شرکای اصلی تجاری ایران محسوب می شوند.

راهکار دیگر نیز که پیش از این مطرح شده بود استفاده از ارزهای دیجیتال بین ایران و کشورهای طرف تجاری است.

در حال حاضر اما ولی الله سیف که با ایرنا گفتگو کرده معتقد است حجم بالای صادرات نفت ایران به چین باعث شده پکن یکی از شرکای استراتژیک ایران در سال های اخیر باشد. وی با اشاره به برخی محدودیت ها برای شبکه بانکی کشور به دلیل اثرات تحریم ها سفر رییس جمهور به چین را فرصتی مغتنم دانست که توافقات لازم دو طرفه بین ایران و چین را برای رسیدن به راه حل مشترک به همراه دارد.

رئیس بانک مرکزی با اشاره به مواضع روشن مقام های چینی به حفظ برجام افزود: با توجه به حجم همکاری‌های تجاری دو کشور و با به کارگیری مکانیزم های پرداخت مناسب مانند استفاده از ارزهای محلی دو طرف می توانند نسبت به انجام مبادلات مالی اقدام کنند و در این خصوص چالش جدی نخواهیم داشت.

وی اظهار امیدواری کرد با تداوم همکاری‌ بانک‌های چینی و همچنین حمایت موسسه بیمه صادراتی چین (ساینوشور)، تامین مالی طرح‌های تولیدی و زیر‌بنایی کشور طبق روال قبلی ادامه یابد.

سیف افزود: مقصد بخش عمده‌ای از صادرات محصولات پتروشیمی ایران، کشور چین است که با توجه به سیاست حفظ منافع 2 کشور و راهکار‌های عملیاتی موجود و تاکید بر تعاملات مستقیم ایران و چین به ارز یوان، مشکلی در این حوزه مطرح نخواهد بود.

وی اظهارداشت: با توجه به تحولات سیاسی اخیر و ضرورت حمایت صادر‌کنندگان چینی از سوی مقامات دولتی آن کشور، به‌ نظر می‌رسد فضای مناسب سیاسی برای بحث و مذاکره درباره تعاملات تجاری 2 کشور فراهم باشد.

رئیس بانک مرکزی بیان کرد: با وجود فشارهای بسیار زیاد و تحریم‌های اعمال شده در دوره پسا‌برجام بانک‌ها و شرکت‌های چینی همکاری بسیار خوبی با همتایان ایرانی خود داشته‌اند و قراردادهای متعددی بین بانکها و موسسات مالی و طرفین تجاری دو کشور منعقد و عملیاتی شده است.

وی یادآور شد: مقامات چینی از جمله سخنگوی وزارت امور خارجه این کشور اعلام کرده است که کشورش همچنان به همکاری با ایران و پایبندی به برجام ادامه می‌دهد و چین با اتحادیه اروپا همکاری خواهد کرد تا قاطعانه بتوان برجام را حفظ کرد.

سیف تاکید کرد: چین مخالفت خود را در قبال اعمال تحریم های یکجانبه اعلام داشته و با این موضع‌گیری کشور‌های چین و ایران مراودات اقتصادی و تجاری عادی خود را حفظ کرده و توسعه خواهند داد و همچنان به همکاری بر اساس تبعیت از تعهدات بین‌المللی ادامه خواهند داد.

رئیس بانک مرکزی گفت: ایران و چین در طرح «یک کمربند یک راه» نیز همکاری‌ دارند و این امر بیانگر تحکیم روابط تجاری بلند مدت 2 کشور است.

کد خبر 24646

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 2 =