قصد افزایش قیمت نداریم؛  بازار کشش ندارد

به رغم افزایش ۳۰۰ درصدی مواد اولیه تولید بطری (PET) و رشد قیمت هر روزه آن، از آنجا که بازار از کشش لازم برای گران شدن محصول آب معدنی برخوردار نیست و مردم توان خرید ندارند. بنابراین در پاسخ به این سوال به صراحت می گوییم که قصد افزایش قیمت را نداریم.

با توجه به اعلام نرخ تورم 8.2 درصدی از سوی دولت مرکز آمار می گوید نرخ تورم ماهانه گروه خوراکی ها، آشامیدنی ها و دخانیات طی خردادماه بیش از 5 برابر شده است. همچنین قیمت مواد تولید بطری (PET) نسبت به سال گذشته 300 درصد گران شده که این افزایش قیمت مواد اولیه، به اعتقاد کارشناسان گرانی آب معدنی و لبنیات را به همراه خواهد داشت.

اما پیمان فروهر دبیر انجمن تولید کنندگان آب معدنی ایران در گفتگو با اگزیم نیوز در پاسخ به این سوال که افزایش 300 درصدی مواد اولیه چقدر در گران شدن محصول اب معدنی تاثیرگذار است، اظهار داشت: هرساله با توجه به افزایش قیمت حامل‌های انرژی و هزینه مربوط به مواد اولیه و نیز حقوق و دستمزد شاهد افزایش قیمت در این بخش هستیم، اما در سال جاری با مسائل دیگری از جمله نوسان قیمت ارز و کمبود مواد اولیه و پتروشیمی هم روبرو شدیم که شرایط واحدهای تولیدی را با بحران روبرو کرده است.

وی با اعلام اینکه تا کنون هیچ جلسه ای با ستاد تنظیم بازار برای قیمت گذاری محصول نداشته ایم، در خصوص امکان افزایش مجدد قیمت این کالا یادآور شد: در ابتدای سال 20 درصد قیمت این محصول را افزایش دادیم که این به هیچ وجه جوابگوی هزینه های ما نیست. اما نمی توانیم مجددا در این زمینه اقدامی کنیم زیرا بازار از کشش لازم برای رشد قیمت برخوردار نیست و مردم توان خرید ندارند. بنابراین در پاسخ به این سوال به صراحت می گوییم که قصد افزایش قیمت را نداریم.

 دبیر انجمن تولید کنندگان آب معدنی ایران با تاکید براینکه فعلا با تمامی کمبودها تولید خود را با توجه به فصل گرما و نیاز بازار به این محصول ادامه می دهیم، عنوان کرد: معضل اصلی این صنعت در فاصله قیمت مواد اولیه بین بورس و بازار است. واحدهای تولید کننده مواد پت (PET) گرانول یا همان شکل اولیه بطری را به قیمت ارزان حدود کیلویی 7 هزار تومان خریداری می کنند و بعد با قیمت 13 هزار و پانصد تومان به شرکت ها و تولید کنندگان محصولات آشامیدنی میفروشند در صورتی که پیش از این ملزم بودند تنها اجرت بگیرند که آن هم از یک عدد مشخص پیروی می کرداما اکنون  فاصله قیمتی هم ایجاد کرده اند که این اجحاف بزرگی است به تولید کنندگان پایین دستی.

فروهر با اشاره به اینکه مواد اولیه نسبت به سال گذشته چندین برابر رشد قیمت داشته است گفت: این افزایش 300 درصدی قیمت مواد اولیه  د رحالی بازار را با التهاب روبرو کرده است که در سال گذشته در همین زمان قیمت مواد اولیه آن 4200 تومان بود اما اکنون به 13 هزار 500 تومان رسیده است.

دبیر انجمن تولید کنندگان آب معدنی ایران در مورد میزان تولید آب بسته بندی در کشور نیز، خاطر نشان کرد: کل تولیدات سالانه آب بسته بندی معادل یک میلیارد و ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون لیتر است که دو سوم میزان این محصولات در شش ماهه اول سال تولید شده و به فروش می‌رسد.

وی افزود: تنها تولید کننده این موارد اولیه در ایران پتروشیمی تندگویان است اما شرکت های خارجی فروشنده که پیش از این مواد خام اولیه را در اختیار این صنعت قرار می دادند، در حال حاضر از ادامه همکاری امتناع دارند.

 فروهر تصریح داشت: ادامه این روند و فاصله قیمتی بین بورس و بازار آزاد، این صنعت را با بحران قطعی روبرو خواهد کرد و چنانچه نتوانیم به دلیل عدم کشش بازار به قیمت تمام شده محصول اضافه کنیم با افت شدید فروش، التهاب در واحدهای تولیدی و تعطیلی گسترده در این صنعت مواجه خواهیم شد.

 

کد خبر 24835

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 1 =