الزام تشکیل کنسرسیوم های تخصصی برای ورود به بازارعراق

رضا مونسان: اتاق مشترک ایران و عراق از سه ماه پیش طرحی را در دست تنظیم دارد که طی آن در قالب تشکیل یک کنسیرسیوم به شرکت های مختلف درگیر در زنجیره ارزش صنعت ساختمان در بخش های خدمات، تامین کالا و... کمک شود تا در پروژه های عمرانی عراق ورود کنند

 مریم خورشیدی-رئیس کمیسیون خدمات فنی مهندسی اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق در گفتگو با اگزیم نیوز عمده مشکل کشور برای حضور در پروژه های کلان خدمات فنی و مهندسی را عدم توان کافی برای سرمایه گذاری دانست و اعلام کرد: با عنایت به اینکه اکثر پروژه های کلان بازسازی عراق با رویکرد جذب سرمایه گذاری خارجی تعریف شده اند، اتاق مشترک ایران و عراق از سه ماه پیش طرحی را در دست تنظیم دارد که طی آن در قالب تشکیل یک کنسیرسیوم به شرکت های مختلف درگیر در زنجیره ارزش صنعت ساختمان در بخش های خدمات، تامین کالا و... کمک می شود تا در پروژه های عمرانی عراق ورود کنند.

 به گفته مونسان رویکرد اتاق مشترک در این طرح، به حداقل رساندن نیاز به سرمایه و نقدینگی را برای اجرای پروژه توسط های شرکت های خدمات فنی و مهندسی است.

وی با اعلام اینکه طی این طرح 10 تا 15 درصد سرمایه اولیه برای شروع پروژه از منابع مختلف تامین می شود، گفت: عمده آورده این شرکت ها را توان فنی و مهندسی آن ها تشکیل خواهد داد و البته شرکت هایی را مد نظر داریم که از ظرفیت وتوان لازم برای حضور در یک بازه زمانی یک تا دوساله برخوردار باشند.

رئیس کمیسیون خدمات فنی مهندسی اتاق مشترک ایران و عراق عملیاتی شدن این ایده را الگوی خوبی برای تشکیل کنسرسیوم های مختلف در بخش های دیگر بازار خدمات فنی و مهندسی عراق دانست و افزود: این ایده نه تنها در حوزه صنعت ساختمان، بلکه در حوزه های مختلف نیز می تواند تکثیر شود و بستر را برای استفاده از فرصت های موجود در بازار خدمات فنی و مهندسی عراق، متناسب با ظرفیت های کشور فراهم آورد.

 وی حوزه خدمات و بطور خاص خدمات فنی و مهندسی را ازحوزه های بکر درعراق توصیف کرد و گفت: نزدیکی مسافت،قرابت های فرهنگی، پایین بودن ارزش ریال در برابر دینار،برخورداری از نیروی کار متخصص ارزان،و... ازجمله عواملی است که باعث می شود شرکت های ایرانی در حوزه خدمات از مزیت های رقابتی خوبی برای حضور در بازار عراق برخوردار باشند.

مونسان با اشاره به رشد منفی تراز بودجه دولت عراق در سالهای اخیرگفت: این اطلاعات نشان می دهد که دولت عراق بودجه ای برای تخصیص به مباحث عمرانی ندارد و رویکرد آنها در بخش خدمات فنی و مهندسی برای سال های آینده بیش از آنکه به سمت پیمانکاری متمایل باشد، مبتنی بر جذب سرمایه گذاری خارجی است. لذا در کنفرانس هایی که با موضوع بازسازی عراق در کویت و بغداد برگزار گردید، فرصت های سرمایه گذاری متعددی را در زمینه های مختلف تعریف کردند که قراراست از طریق جذب سرمایه گذاری خارجی، تامین مالی شوند که رقمی بالغ بر یکصد میلیارد دلار است.

رئیس کمیسیون خدمات فنی مهندسی اتاق مشترک ایران و عراق خاطر نشان کرد: البته در کنار این کلان پروژه که بصورت EPCF واگذار می گردند، در بخش خصوصی عراق نیز فرصت های زیادی برای شرکت های کوچک و متوسط ایرانی در حوزه صنعت ساختمان وجود دارد.

رضا مونسان  با اذعان به اینکه عراق در چهار دهه گذشته به صورت مداوم درگیر جنگ بوده، گفت: بازسازی بافت های فرسوده و آسیب دیده از جنگ در عراق یک موضوع جدی است که بحث بازسازی در عراق را به یک الزام در این کشور تبدیل کرده و با توجه به نرخ رشد جمعیتی 3 درصدی عراق، با جمعیت 39 میلیونی مواجهیم که 59 درصد آن را جمعیت زیر 25 سال تشکیل می دهد که نیازمند مسکن هستند و این نیاز رو به رشد به معنای یک فرصت بزرگ برای کشور ماست.

مونسان مطابق با آمار و مستندات اعلام شده از سوی کشور عراق در حوزه مسکن گفت: نیازسنجی ها درعراق نشان می دهد این کشور حداقل به دو میلیون واحد مسکونی در سراسر عراق نیاز دارد که در فاز اول برنامه ریزی جهت ساخت حداقل 25هزار واحد مسکونی در هر استان دردستورکار دولت این کشور قراردارد.

به گفته وی، حوزه صنعت ساختمان به نسبت سایر حوزه ها نظیر صنایع های تک، آی تی، بانکداری الکترونیک و... کمتر زیر سایه تحریم ها قرار دارد و زمینه ای است که می تواند با حمایت و پشتیبانی، موفقیت بیشتری را در بازار عراق نصیب ایران کند.

  

کد خبر 25036

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 9 + 2 =