ضرورت تغییر رویکرد دیپلماسی اقتصادی ایران در عراق متناسب با شرایط کنونی

با توجه به رشد ۳۱ درصدی صادرات به عراق در ماه های نخست سال جاری احساس خطر می کنیم زیرا هزینه هایی که تاکنون برای حضور داعش در این منطقه از سوی کشورهای خاص انجام میشد اکنون وارد حوزه های اقتصادی این کشور شده، رویکرد دیپلماسی اقتصادی ایران باید متناسب با شرایط کنونی برای حفظ و توسعه بازارها تعریف شود

رئیس اتاق مشترک ایران و عراق در گفتگو با اگزیم نیوز با تصریح براینکه دولت جمهوری اسلامی ایران سعی دارد، تا هرگونه امکان فعالیت اقتصادی و شرایط خدماتی را برای جذب توریسم اقتصادی، درمانی و گردشی فراهم کند، اظهار داشت: بازار ایران برای عراقی‌ها از لحاظ شاخص‌های اقتصادی، قیمت، فاصله جغرافیایی، سابقه فرهنگی، سطح تکنولوژی، بازار بسیار خوبی است.

آل اسحاق با بیان اینکه ایران باید از نظر اقتصادی حرف اول را در منطقه بزند، عنوان کرد: صادرات ما به کشور عراق در 5 ماه اول سال نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته 31 درصد رشد کرده است اما احساس خطر می کنیم زیرا تا کنون هزینه هایی که برای حضور داعش در این منطقه از سوی کشورهای خاص انجام می شد اکنون به حوزه های اقتصادی وارد شده است که در این شرایط باید دیپلماسی اقتصادی مان را در عراق برای حفظ بازارهای موجود و توسعه آن متناسب با شرایط کنونی تعریف و عملیاتی کنیم.

وی با اشاره به صادرات ۱۳ میلیارد دلاری کالا طی سال های گذشته، اظهارداشت: ظرفیت های موجود در بازار عراق این امیدواری را ایجاد کرده است که صادرات به این کشور در آینده به 20 میلیارد دلار افزایش پیدا کند. زیرا با توجه به شرایط سیاسی، اقتصادی، امنیتی و منطقه‌ای دوکشور به لحاظ بازار اقتصادی به یکدیگر نیازمند هستند.

آل اسحاق با بیان اینکه قرار نیست یک طرفه فکر کنیم و به دنبال بازار و رابطه پایدار هستیم که منافع طرفین در آن لحاظ شود، یادآورشد: عراق اولین بازار خدمات فنی و مهندسی ما محسوب می‌شود، به طوری که 80 درصد از صادرات خدمات فنی و مهندسی ما در جهان به عراق بر می‌گردد.

رییس اتاق مشترک ایران و عراق ابراز داشت: بازار عراق بازار مناسب و خوبی برای ایران است و مهمترین نکته در روابط تجاری با این کشور شناسایی ظرفیت های تجاری و نیازهای اقتصادی است تا با برنامه ریزی بلند مدت حضور باثبات تری در این بازار داشته باشیم.

وی با اعلام حذف مبادلات دلاری بین ایران و عراق یادآورشد: بیشتر مبادلات برپایه ارزهای یورو، ریال و دینار عراقی انجام می شود. بخش دیگری از مبادلات نیز بین صادرکنندگان ایرانی با تجار عراقی به شکل تهاتر کالا یا توافقی است.

آل اسحاق با اشاره به اینکه حتی در بدترین شرایط نیز حجم 8 میلیارد دلاری تجارت بین ایران و عراق وجود دارد در حالیکه انتقال پول بین دو کشور از طریق بانک ها بسیار کم است، تصریح داشت: حل مسایل بانکی و تاسیس بانک مشترک بین دو کشور باید در اولویت اصلی برنامه های اقتصادی ایران باشد.

کد خبر 25237

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 2 =