تقویت SMEها عامل تقویت روابط تهران-رم

احمد پورفلاح:دولت به این نتیجه رسیده است که تنها راه برون رفت از تحریم های فعلی تقویت شرکت های کوچک و متوسط است و بر همین اساس هم برای ارتباطات نزدیک تر با کشورهای اروپایی از جمله ایتالیا لازم است این شرکت ها تقویت شوند

احمد پورفلاح در گفتگو با خبرنگار اگزیم نیوز در خصوص تعاملات تجاری ایران و ایتالیا در شرایط حال حاضر و تاثیر تحریم های پیش روی این مناسبات گفت: ایتالیا از معدود کشورهای اروپایی است که همواره در تعاملات خود با ایران، هرگز هیجانزده و با تعصب تصمیم گیری نکرده و دیپلماسی فی مابین در حد مطلوبی در جریان بوده است.

رئیس کمیته اتاق بازرگانی بین المللی افزود: ایتالیا سالهای طولانی شریک اول ایران در اروپا بوده و تنها کشوری در حوزه اروپاست که تراز تجاری ما با آن مثبت است.

 وی اذعان داشت با وجود اینکه زیرساخت بسیاری از صنایع ما از جمله فولاد، نساجی و لوازم خانگی و حتی پتروشیمی ما ایتالیایی است اما به دلیل پرهیز این کشور از برخوردهای سیاسی در حوزه اقتصادی، همواره از شرکای اصلی تجاری ما بوده است.

پورفلاح با اشاره به اینکه صنایع پتروشیمی و پالایشگاهی ایتالیا مطابق با کیفیت نفت ایران کار می کنند، گفت: هزینه تغییر زیرساختهای پالایشگاهی برای ایتالیا گران تمام می شود و این کشور حاضر نیست نفت جایگزین برای نیاز خود پیدا کند.

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و ایتالیا گفت: نگاه مثبت ایتالیا به ایران ارزشمند است،در گذشته حجم تجارت ما با ایتالیا به عدد 7 میلیارد یورو رسید و امروز این رقم 1600 میلیارد یورو است و روند آن رو به رشد است و البته این رشد مستلزم بهبود مناسبات بین المللی و رفع تهدید هاست.

 به گفته  پورفلاح اتاق ایتالیا بیش از 5 هزار عضو دارد که دبیرخانه آن بصورت 24 ساعته نیاز فعالین اقتصادی را در حوزه ایران و ایتالیا پاسخ می دهد.

عمده خرید ایتالیا از ایران را به ترتیب نفت و محصولات پتروشیمی، سنگ، چرم است ودر مقابل ایران از ایتالیا تکنولوژی و خط تولید کاارخانه جات خود را تامین می کند؛ به خصوص در حوزه فولاد  بسیاری از خطوط تولید فولاد از جمله فولاد مبارکه، ایتالیایی است. همچنین در حوزه لوازم خانگی و مواد غذایی از تکنولوژی ایتالیایی بهره می گیریم.

احمد پورفلاح بر ضرورت تقویت SMEها برای توسعه تعاملات تجاری با کشورهای اروپایی تاکید کرد و گفت: توان SMEها محدود و ارتباطات ارگانیک آنها با سیاست گذاران در نهادهایی مانند بانک مرکزی، وزارت اقتصاد  و سایر سازمانها و نهادهای مرتبط با صنعت کم و یا حتی به طور کلی قطع است و طبعا با این شرایط SMEهای ما آسیب پذیر و شکننده هستند و به سرعت به نقطه پایان کار خود می رسند.

وی گفت: امروز دولت به این نتیجه رسیده که تنها راه برون رفت از بن بست تحریم ها، استفاده از ظرفیت شرکت های کوچک و متوسط است و تلاش دارد با حمایت هایی از جمله تخصیص وام های تشویقی و برنامه حذف مالیات بر ارزش افزوده از SMEها از آنها حمایت کند اما کماکان تا رسیدن به توان لازم برای  حضور موثر در سطح بین المللی فاصله داریم.

 پورفلاح  افزود: توصیه اتاق بازرگانی این بوده که اگر بناست از توان شرکت های کوچک و متوسط برای برون رفت از بحران تحریم استفاده شود باید سرعت کار را بالا برد؛ نود درصد اقتصاد کشور ایتالیا را SME ها تشکیل می دهند و می توانیم از تجربیات این کشور در زمینه توسعه و ارتقا توان SMEها بهره مند شویم.

نمی توانیم از SMEها انتظار داشته باشیم بصورت منفرد کاری از پیش ببرند، تنها در صورتی می توان به این ظرفیت امید بست که سیاست گذاران کشور بپذیرند که ظرفیت های موجود درکشور اعم از نیروی انسانی متخصص، منابع، ایده های نو و تسلط خارق العاده جوانان کشور به سیستم IT می تواند در یک مسیر واحد بر بسیاری از مشکلات موجود غالب شود؛ کشور ما چیزی از برزیل و ترکیه کم ندارد و می تواند با وجود همه موانع و مشکلات در مسیر رشد و توسعه قرار بگیرد.  

 

کد خبر 25251

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 1 =