ضرورت هم راستایی دستگاه های اجرایی با قوانین مالیاتی 

ابراهیم جمیلی: معافیت صادرات از مالیات یک تصمیم اصولی در مجلس بود و باید دستگاه های اجرایی نیز در اجرای این قانون با تولیدکنندگان همکاری کنند

ابراهیم جمیلی گفت: معافیت صادرات از مالیات یک تصمیم اصولی در مجلس بود و باید دستگاه های اجرایی نیز در اجرای این قانون با تولیدکنندگان همکاری نمایند.

ابراهیم جمیل، عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی وصنایع و معادن و کشاورزی البرز در ارتباط با سیاست های دولت در حمایت از تولیدکنندگان و صادرکنندگان به اگزیم نیوز گفت: وجود مشوق های صادراتی نشان از سیاست های حمایتی دولت از صادرات است.  این مشوق ها در کشورهای مختلف وجود دارد، از سوی دیگر این شیوه به تولیدکننده کمک می کند تا تولیدات خود را در بازارهای جهانی عرضه کند. در مقطعی از زمان، دولت کشور ما نیز از این مشوق ها استفاده می کرد اما به دلیل محدودیت منابع اهدای این جوایز صادراتی لغو شد.

وی ادامه داد: در دوره های گذشته مجلس با تصویب یک تصمیم اصولی و معافیت صادرات از مالیات یک قدم اساسی در جهت حمایت از تولیدات صادراتی در کشور برداشت. اما متاسفانه سال گذشته سازمان مالیاتی با این مصوبه به مخالفت پرداخت و گزارشات گمرک را نیز در این خصوص قبول نکرد. این در حالی است که طرح معافیت محصولات صادراتی از مالیات در همه کشورهای دنیا اجرا می شود. نکته اصلی آن است که دستگاه های اجرایی در خصوص مالیات ستانی با قوانین تصویبی در کشور هماهنگ نیستند و انتظار ما آن است که این دستگاه ها به قوانین تصویب شده در کشور احترام گذاشته و تولید کنندگان را نیز با سردرگمی مواجه نکنند.

جمیلی در خصوص مالیات بر ارزش افزوده نیز توضیح داد: مالیات بر ارزش افزوده در مراحل مختلف تولید بر قیمت کالا افزوده شده و از تولیدکننده دریافت می شود . در خصوص بازگشت این مالیات به تولیدکننده صادراتی نیز تولیدکننده ما به التفاوت این پرداخت را از دارایی خود کسر می کند و در نهایت صادرکننده از سازمان دارایی بابت بازپرداخت این مالیات طلبکار می شود و سازمان باید این مالیات را به تولیدکننده بازگرداند. اما در خصوص بازپرداخت این وجوه نیز سازمان مالیاتی با تاخیر عمل کرده و این تاخیر سبب می شود تا سرمایه تولیدکننده محبوس شود. انتظار ما آن است که وزارت اقتصاد و دارایی در بازگرداندن این مالیات ها به تولیدکننده همکاری های لازم را انجام دهد تا صادرکننده نیز بتواند با خیال راحت به تولید بپردازد.

این عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی البرز با اشاره به اینکه در کشورهای دیگر جهان بخش تولیدکننده از صادرکننده جدا بوده و به همین دلیل با مشکلات بازپرداخت مالیاتی مواجه نیستند پیشنهاد داد: صندوق های همه فروشگاه ها الکترونیکی شده و به صورت اتوماتیک به سازمان مالیاتی متصل شوند تا مالیات بر ارزش افزوده شفاف تر شده و مستقیما به حساب دارایی ریخته شود. این بهترین راه برای شفاف سازی و بهبود نواقص موجود در این حوزه می باشد.

جمیلی در پایان افزود: مالیات بر ارزش افزوده را باید به مالیات بر مصرف تغییر دهیم و شامل همه کالاها شود. در همین راستا دولت باید مصارف مالیات را به مردم گزارش دهد در اینصورت است که مردم بیشتر تشویق می شوند برای عمران و آبادانی کشورشان مالیات پرداخت نمایند.

کد خبر 2908

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 7 + 8 =