درتعیین تعرفه ها با اتحادیه اوراسیا منافع دو طرف لحاظ می شود

هادی تیزهوش تابان گفت: برای تعیین تعرفه ها نیازمند مذاکره و تبادل نظر هستیم؛ تعرفه ها باید به نوعی تعیین شوند که فعالان اقتصادی دو طرف بهره کافی را از آن ببرند.

هادی تیزهوش تابان در گفتگو با خبرنگار اگزیم نیوز در خصوص توسعه صادرات غیرنفتی ایران به روسیه گفت: پس از توافق برای پیوستن ایران به مدت سه سال به اتحادیه اوراسیا، فرصتی مغتنم فراهم شد تا صادرات کالای غیرنفتی ایران به کشورهای   حوزه CIS  توسعه پیدا کند.

وی اذعان داشت: این توافق از پنجم آبان ماه اجرایی خواهد شد و تا امروز بیش از یکسال در حال فراهم آوردن بستر اجرایی این توافق بودیم.

تابان با اشاره به اینکه تحت لوای این توافق، فعالان اقتصادی کشور با تعرفه کمتری وارد بازار منطقه می شوند، گفت:  حضور در بازار اوراسیا و بازارهای دیگری که مدخل آنها کشورهای این حوزه است، به نفع فعالان اقتصادی ماست و این امتیاز تاثیر مثبت خود را بر حجم مبادلات کالایی خواهد گذاشت.

رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه  در مورد نقد فعالان اقتصادی از رویه اعمال تعرفه ها در روسیه گفت: برای تعیین تعرفه ها نیازمند مذاکره و تبادل نظر هستیم؛ تعرفه ها باید به نوعی تعیین شوند که فعالان اقتصادی دو طرف بهره کافی را از آن ببرند.

 وی اظهار داشت: قضاوت در مورد میزان تعرفه ها زود است و باید تا پایان مذاکرات در این مورد صبر کرد؛ شرایط فعلی کشور ایجاب می کند با مشارکت دستگاه های ذی ربط، تصمیمات عاقلانه و دوراندیشانه در این حوزه اتخاذ شود تا در نهایت رونق مبادلات اقتصادی فی مابین را به دنبال داشته باشد.   

 هادی تیزهوش تابان گفت: بسیاری از کالاهای ما می توانند به کشورهای حوزه CIS صادر شوند و این یک مزیت است؛ هرچند یکی از عمده موانع توسعه صادرات کالای غیرنفتی ایران به محدوده یادشده، عدم برخورداری از کیفیت، استاندارد و بسته بندی مطلوب است.

 رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه گفت: ما در بخش مواد غذایی به خصوص مرکبات، بیشترین صادرات را به روسیه داریم؛ بسته بندی و ارسال کالا به شکل مطلوب و سالم به کشور مقصد بسیار مهم است؛ تهیه کانتینر های یخچال دار و  دستگاه های بسته بندی با تکنولوژی روز دنیا  می تواند ظرفیت واقعی کشور را در صادرات محصولات غذایی به خصوص کشاورزی به اوراسیا را به حد و اندازه های درخور و شایسته آن برساند.

تابان اظهار امیدواری کرد دولت در فراهم کردن زیرساخت های یادشده همراهی لازم را با صادرکنندگان داشته باشد؛ بخش خصوصی به تنهایی توان ایجاد این زیرساخت ها را ندارد.

به گزارش پایگاه خبری اگزیم نیوز به نقل از  گمرک روسیه تراز تجاری روسیه و ایران  در هشت ماه نخست سال میلادی جاری با افزایش ۲۵.۸ درصدی نسبت به پارسال، ۱.۴۷۸ میلیارد دلار شد؛ صادرات روسیه به ایران با ۳۹.۸ درصد افزایش به ۱.۱۱۷ میلیارد دلار و واردات از ایران به روسیه با کاهش ۴.۱ درصدی ۳۶۰.۴ میلیون دلار است.

سهم ایران در کل گردش مالی تجاری خارجی فدراسیون روسیه در بازه زمانی یاد شده تنها ۰.۳ درصد گزارش شده که نسبت به سال گذشته تغییری نداشته است.

گمرک روسیه پیشتر هم در گزارشی اعلام کرده بود که تراز تجاری دو کشور از ماه ژانویه (دی ماه ۹۷) تا ژوئن (تیر) ۲۴.۶ درصد افزایش یافته و به ۱.۳۳ میلیارد دلار رسیده است.

در این آمار گفته شد که میزان صادرات روسیه به ایران ۹۹۹.۳ میلیون دلار است که ۳۹.۹ درصد افزایش نشان می‌دهد و میزان صادرات ایران به روسیه نیز ۳۳۳.۷ میلیون دلار است که ۶.۲ درصد کمتر شده است.

 چین نیز  آماده پیوستن به اتحادیه اوراسیاست؛ این حوزه  بازار مصرفی معادل 183 میلیون نفر دارد که در تجارت با این اتحادیه بسیار با اهمیت است؛  براساس  اطلاعات سازمان توسعه تجارت و گمرک جمهوری اسلامی،  مبادلات ایران و اتحادیه اوراسیا اکنون حدود ۲.۵ میلیارد دلار است که پیش بینی می شود با برنامه ریزی این عدد تا پایان سال به ۱۰ میلیارد دلار برسد.

موافق نامه اوراسیا امکاناتی شامل تخفیفات تعرفه ای برای صادرکنندگان ایرانی و امتیازات خاص گمرکی برای 502 قلم کالای در حوزه های کشاورزی، شیمیایی، خدمات فنی و مهندسی و 360 قلم کالای دیگر که در مجموع 862 کالا مشمول تخفیفات و امتیازات این توافق نامه می شوند.

به گزارش اگزیم نیوز از دیگر دستاوردهاتی این توافق استفاده از ارز ملی در مبادلات ملی فی مابین است؛ اتحادیه اوراسیا این موضوع را تا 70 درصد نهایی کرده است.

 مریم خورشیدی

 

  

کد خبر 30777

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 8 =