ضرورت ایجاد حاشیه امن برای صادرات در سیاست های مالیاتی

مهدی رئیس زاده معتقد است تحمیل فشار مالیاتی بر بدنه صادرات و تولید در شرایط فعلی به صلاح اقتصاد کشور نخواهد بود و باید پیش از این اتفاق در مسیر اجرای برنامه های مالیاتی دقت لازم را به کار ببندیم

 مهدی رئیس زاده در گفتگو با پایگاه خبری اگزیم نیوز چرخش سیاست های اقتصادی دولت را از تکیه صرف بر درآمدهای نفتی به مالیات ستانی و  حذف یارانه پنهان عامل‌های انرژی قابل پیش بینی دانست و گفت:  در شرایط ویژه حال حاضر کشور، طبیعی است برای جبران خلا درآمدهای ارزی صادرات نفت به ظرفیت هایی چون مالیات ستانی تکیه کنیم.

وی افزود: هرچند دولت مدعی است با گسترش چتر مالیاتی و مسدود کردن مسیر فرار مالیاتی، تلاش دارد هدف خود را محقق سازد اما تجربه ثابت کرده که در کوتاه مدت این چشم اندازمحقق نخواهد شد؛ و اگر روند اجرای این سیاست طی زمان بندی مشخص و با دقت نباشد منجر به فشار مضاعف بر مودیان مالیاتی دارای شناسنامه و خوش حساب خواهد شد.

رئیس زاده با اشاره اینکه عمده مودیان مالیاتی خوش حساب کشور، فعالین عرصه صنعت هستند، گفت: تحمیل فشار بر این حوزه در شرایطی که نیاز مبرم به تداوم فعالیت واحدهای صنعتی احساس می شود، به صلاح اقتصاد کشور نخواهد بود و باید پیش از این اتفاق در مسیر اجرای برنامه های مالیاتی دقت لازم را به کار ببندیم.

 وی حذف برخی معافیت های مالیاتی را امری درست دانست و گفت: شرایط مساوی رقابت همواره انتظار به حق فعالین اقتصادی بوده است؛ با اجرایی شدن حذف معافیت های مالیاتی،  نهادها و بنیادهای مشمول معافیت که فعالیت اقتصادی می کنند، شرایط مساوی با دیگر بنگاه های اقتصادی خواهند داشت.

 مشاور بانکی اتاق ایران در مورد حذف معافیت درآمد حاصل از صادرات گفت:  این اتفاق عملا پیش از این رخ داده بود؛ از اوایل سال 97 بخشنامه هایی که صادر شد به نوعی احیای مجدد پیمان ارزی بود که از سال 68 معاف از مالیات بود و مسئولین آن را شکلی از خروج ارز تشخیص داده و با قانون ایفای تعهد ارزی برای صادرکنندگان، با گنجاندن آن در قانون بودجه 98،  به نوعی واحد هایی را که این تعهد ارزی را ایفا نکنند را از معافیت های مالیاتی محروم خواهندشد که این کار به طور یقین به صادرات کشور لطمه وارد خواهد کرد.

رئیس زاده بر اساس بخشنامه بانک مرکزی در مورد رفع تعهد ارزی گفت: بانک مرکزی مقرر کرده که اگر صادرکننده ای تا 70 درصد از ارز صادراتی خود را به کشور برگرداند، ایفای تعهد کرده و کمتر از این مقدار از معافیت مالیاتی محروم خواهد شد؛ در حالیکه فعل صادرات صورت گرفته و نباید این محرومیت لحاظ شود.

وی افزود: باید جوانب مختلف را در بازار صادراتی لحاظ کرد؛ ما سال هاست در برخی کشورها مانند افغانستان و عراق، صادرات ریالی داریم و در برخی صنایع این رویه جا افتاده و نمی توان به یکباره فرهنگ یک بازار را به صورت دستوری عوض کرد؛ در شرایطی که تحریم ها در اوج هستند این مساله یک چالش مضاعف برای صادرکنندگان به شمار می رود.

 عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران اذعان داشت: اگر بناست چتر مالیاتی گسترده شودباید کسانی که شناسنامه ندارند، شناسنامه دارشوند؛ سال هاست این مطالبه در حوزه اصناف مطرح بوده و در این راستا قرار بود وزارت اقتصاد و دارایی صندوق های الکترونیک را برای پرداخت مالیات در اختیار اصناف قرار دهد تا در صورت استفاده از آن سازمان مالیاتی، معافیت هایی را برای آنها لحاظ کند.

رئیس زاده گفت: نباید فراموش کرد که در سالی که سال رونق تولید نام گذاری شده، باید از ایراد لطمه به بدنه صنعت پرهیز کرد، بنابراین باید نگاه سازمان مالیاتی، نگاهی تشویقی باشد.

وی در خصوص حذف معافیت مالیاتی سود تسعیر ارز حاصل از صادرات گفت: ،حذف معافیت سود تسعیر ارز ، کاهش و رکود صادرات را در پی خواهد داشت؛ دولت باید صادرات را در شرایط دشوار فعلی تشویق کند چرا که با رکود داخلی حال حاضر تضمین ادامه فعالیت واحدهای تولیدی در گرو تداوم و رونق صادرات است.

 مریم خورشیدی

کد خبر 30910

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 6 + 4 =