هرمزگان پشتوانه ترانزیت کالای کشورهای عضو اکو است

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امورخارجه گفت: هرمزگان توان بالایی در پشتیبانی ترانزیت کشورهای عضو اکو دارد و پشتوانه ای قوی در این حوزه است.

به گزارش اگزیم نیوز، سیدرسول مهاجر روز سه شنبه در دیدار با رییس اتاق بازرگانی بندرعباس اظهار داشت: مهمترین نقش  اکو برای کشورهای عضو، توسعه روابط اقتصادی آن است.

وی افزود: بدون شک ظرفیت های استان هرمزگان در ابعاد تجاری نسبت به دیگر استان های کشور بسیار ویژه تر است و دستگاه های اجرایی در خصوص ظرفیت های اکو باید اطلاعات و آگاهی لازم را داشته باشند چرا که ظرفیت های اکو می تواند اقتصاد منطقه را متحول کند.

مهاجر تاکید کرد: حجم مبادلات تجاری اکو در سال‌های اخیر رشد مطلوبی داشته و افزایش همکاری‌های منطقه‌ای به‌ویژه در میان کشورهای درحال ‌توسعه یک ضرورت جدی است.

وی اظهار امیدواری کرد: برگزاری نشست با کشورهای عضو اکو و معرفی ظرفیت های استان هرمزگان بتواند نقش موثری در ایجاد آگاهی در خصوص شناخت موانع و مشکلات توسعه روابط تجاری و اقتصادی کشورهای عضو اکو داشته باشد و بتواند دستاورد بسیاری خوبی برای استان هرمزگان داشته باشد.

هرمزگان ارزان‌ترین راه دسترسی به بازارهای جهان است

معاون امور بین‌الملل اتاق ایران نیز با اشاره به ظرفیت های هرمزگان در بخش تجاری، گفت: هرمزگان سریع ترین و ارزان‌ترین راه دسترسی کشورهای اکو به زنجیره تجارت جهانی است.

محمدرضا کرباسیان در این نشست اظهار داشت: مزیت های هرمزگان نسبت به دیگر استان های جنوبی ویژه بوده و نگاه ها به این استان جهانی است.

وی بیان داشت: اتاق بازرگانی بندرعباس در این دوره مدیریتی یکی از اتاق های پیشرو و مطالبه گر است  که در مدت کوتاهی توانسته با کشورهای متعددی ارتباط ایجاد و تفاهمنامه همکاری امضا کند.

کرباسی ادامه داد: تعامل نمایندگی وزارت امور خارجه با اتاق بازرگانی بندرعباس در نوع خود بی نظیر است و دستاوردهای بسیار خوبی را برای هرمزگان در مقیاس بین المللی رقم خواهد زد.

ظرفیت هرمزگان در میزبانی رویدادهای تجاری قابل توجه است

رییس نمایندگی وزارت امور خارجه در بندرعباس نیز گفت: هرمزگان ظرفیت بالایی در میزبانی از رویدادهای تجاری مرتبط با کشورهای اکو دارد.

سعید شعبان یادآور شد: اتاق بازرگانی بندرعباس در ماه‌های اخیر ارتباط های قابل توجهی با اتاق های بازرگانی برخی کشورها برقرار کرده است.

وی افزود: هرمزگان دارای پیشینه بالایی در امور تجاری و بازرگانی است  که می توان با مدیریت صحیح و هدف گذاری لازم، ظرفیت های نهفته آن را عملی کرد.

شعبان یادآور شد: نمایندگی وزارت امورخارجه به عنوان بخش دولتی در کنار فعالان اقتصادی و بازرگانی و اتاق بازرگانی بندرعباس بوده و خواهدبود.

رییس نمایندگی وزارت امور خارجه در هرمزگان در بخش دیگری از سخنان خود به رایزنی های این نمایندگی و اتاق بازرگانی استان برای برگزاری نشست مشترک بین بخش های تجاری کشورهای عضو اکو و استان با هدف معرفی ظرفیت های تجاری تولیدی استان در بخش های مختلف اشاره و افزود: برگزاری این چنین رویدادهایی می تواند گام مهمی در توسعه امور اقتصادی و تجاری کشور باشد.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بندرعباس نیز گفت: در حال حاضر رویه صادرات با مشکلاتی روبروست و بازرگانان از رویه فعلی زیان دیده اند.

محمدرضا صفا اظهار داشت: استان هرمزگان از ظرفیت های گوناگونی در ابعاد مختلف نظیر کشاورزی، صنعت و معدن برخوردار است.

وی افزود: این استان در حال حاضر در بخش صادرات آبزیان در کشور حرف اول را می زند و رتبه یک کشور را به خود اختصاص داده است.

صفا ادامه داد: برخی قوانین غیرکارشناسی موجب شده صادرکنندگان محصولات کشاورزی و به دنبال آن کشاورزان ضررهای فراوانی را متحمل شوند.

وی گفت: هرمزگان در کشت گلخانه ای رتبه نخست را دارد و بهترین نوع نارنگی مربوط به این استان است و بهترین نوع خرما  و محصولات خرمایی متعلق به استان هرمزگان است که در کشورهای حاشیه خلیج فارس و حتی کشورهای اروپایی طرفداران فراوانی دارد.

صفا بیان داشت: دلیلی ندارد که استانی با چنین ظرفیت هایی  برای صادرات محصولاتش به کشورهای هدف با مشکل مواجه باشد و باید برای تولیدات خارج از فصل استان هرمزگان که بازار بسیار خوبی در کشورهای دیگر دارد اولویت بندی شود.

وی تاکید کرد: ممنوع کردن صادرات سیب و پرتقال و نبود تعادل در صادرات برخی محصولات بازار را با کمبود و مشکل قیمت مواجه کرده و این در حالی است که می توان با یک برنامه مدون محصولات خارج از فصل استان هرمزگان را جایگزین صادرات محصولی نظیر سیب کرد.

وی تصریح کرد: باید در کنار صادرات محصولی همانند سیب محصولات خارج از فصلی همچون گوجه فرنگی، خیار، بادمجان و فلفل قرار بگیرد که اتاق بازرگانی در این زمینه نامه نگاری های لازم را انجام داده است.

صفا ضمن قدردانی از تلاش ها و پیگیری های رییس  نمایندگی وزارت امور خارجه در رایزنی برای ارتباط اتاق بازرگانی بندرعباس با کشورهای هدف و تلاش معاونت امور بین‌الملل اتاق ایران در این خصوص بیان داشت: برگزاری نشست با کشورهای سنگال، چین، افغانستان، پرتغال و قزاقستان با هدف معرفی ظرفیت های استان هرمزگان و در آینده ای نزدیک برگزاری نشست با کشورهای عضو اکو نشان دهنده عزم راسخ اتاق برای گسترش روابط بین المللی است.

اکو مخفف نام یک سازمان اقتصادی منطقه‌ای است. سه کشور ایران، پاکستان و ترکیه در سال ۱۳۴۱ (۱۹۶۲) نخستین بار این سازمان را با نام «آر.سی.دی» یا «سازمان همکاری عمران منطقه‌ای» پایه‌ریزی کردند.

این سازمان در ابتدا با نام «آر.سی.دی» - که نام اختصاری سازمان همکاری عمران منطقه‌ای - است، آغاز به کار کرد و پس از انقلاب اسلامی ایران (۱۳۵۷)کار سازمان با وقفه مواجه شد و در سال ۱۳۶۴ با نام «اکو» حیات خود را از سر گرفت.

پس از فروپاشی شوروی، در سال ۱۳۷۲ کشورهای افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان نیز به سازمان اکو پیوستند.

این سازمان هم‌اکنون با ۱۰ عضو، حدود ۴۸۰ میلیون تن جمعیت و ۸٬۶۲۰٬۶۹۷ کیلومتر مربع وسعت کشورها، امکانات نفت، گاز و صنعت در اختیار دارد.

طبق اساسنامه این سازمان، اکو برای بهبود شرایط توسعه اقتصادی پایدار کشورهای عضو تلاش می‌کند و برای حذف تدریجی موانع تجاری در این منطقه فعالیت دارد.

از دیگر اهداف اکو، تهیه برنامه مشترک برای توسعه منابع انسانی در این ده کشور است. این سازمان همچنین برای تسریع برنامه توسعه حمل و نقل و ارتباطات فعالیت می‌کند. زبان رسمی سازمان اکو انگلیسی است و مقر اصلی آن، شهر تهران در ایران است.

کد خبر 41625

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 15 =