توسعه همکاری های اقتصادی و تجاری با غنا

نشست همکاری های اقتصادی و تجاری جمهوری اسلامی ایران و جمهوری غنا صبح امروز(دوشنبه) با حضور رئیس جمهوری و شماری از وزیران این کشور در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران آغاز به کار کرد. وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر تسریع در روابط بانکی دو کشور گفت: اگر بخواهیم همکاری هایمان را توسعه دهیم، باید زیرساخت های لازم را برقرار کنیم که تسهیل در روابط بانکی نخستین مرحله است

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی اگزیم نیوز، نعمت زاده امروز (دوشنبه) در نشست همکاری های اقتصادی و تجاری جمهوری اسلامی ایران و جمهوری غنا در سالن مروارید محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران افزود: ایران با داشتن 80 میلیون نفر جمعیت و جمعیت 400 میلیون نفری منطقه از ذخایر طبیعی از جمله منابع هیدروکربوری برخوردار است. 
وزیر صنعت،معدن و تجارت با بیان اینکه ایران ظرفیت های خوبی در زمینه های مهندسی، اجرایی و تجهیزات مرتبط در صنایع نفت و پتروشیمی، گفت: ایران در صنایع مختلف از جمله فناوری اطلاعات وارتباطات(ICT)، نانو تکنولوژی، داروسازی، صنایع غذایی، شیمیایی، مصالح ساختمانی و نساجی ظرفیت های خوبی دارد و در بسیاری از اینها به خودکفایی رسیده است و محصولات خود را به دیگر کشورها صادر می کند. 
نعمت زاده همکاری در زمینه کشاورزی و صنایع غذایی را از دیگر حوزه های موجود برای گسترش همکاری های مشترک دو کشور عنوان کرد و گفت: ایران واردکننده کاکائو از آفریقا و از طرفی صادرکننده شکلات است که در این زمینه ها نیز می توانیم همکاری داشته باشیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ایران همچنین در صنایع کوچک و متوسط دارای ظرفیت طراحی و ساخت کارخانجات است و در حال حاضر نیز در این زمینه به کشورهای آفریقایی صادرات دارد که این حوزه نیز می تواند یکی دیگر از زمینه های توسعه همکاری باشد. 
وی گفت: ما در صنایع پتروشیمی ظرفیت های خوبی داریم و غنا واردکننده مواد پلیمری و کود شیمیایی است که می تواند مواد مورد نیز خود را از پتروشیمی های ایران تامین کند. همچنین در احداث واحدهای پتروشیمی و صنایع تکمیلی در غنا، می توانیم همکاری داشته باشیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر تسریع در روابط بانکی دو کشور گفت: اگر بخواهیم همکاری هایمان را توسعه دهیم، باید زیرساخت های لازم را برقرار کنیم که تسهیل در روابط بانکی نخستین مرحله است.
نعمت زاده ضمن اعلام آمادگی برای همکاری با کشور غنا در زمینه سلامت، دارو و آموزش نیروی انسانی در حوزه سلامت گفت: ایران 95 درصد از نیازهای پزشکی خود را در داخل تامین می کند.
وی افزود: در دو سال گذشته 11 میلیون نفر از جمعیت ایران تحت پوشش بیمه قرار گرفتند و در حال حاضر صد درصد جمعیت ایران تحت پوشش بیمه قرار دارند.
نشست همکاری های اقتصادی و تجاری جمهوری اسلامی ایران و جمهوری غنا صبح امروز(دوشنبه) با حضور رئیس جمهوری و شماری از وزیران این کشور در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران آغاز به کار کرد. 
در این نشست «جان درامانی ماهاما» رئیس جمهوری غنا، «هانا اس تته» وزیر امورخارجه و همگرایی منطقه ای غنا و محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت حضور دارند.
رئیس جمهوری غنا را در این نشست، وزیران کشور، نفت، کشاورزی و غذا، اراضی و منابع طبیعی غنا و همچنین مشاور امنیت ملی وی همراهی می کنند.
در این نشست 40 تن از فعالان بخش اقتصادی غنا به همراه فعالان اقتصادی ایرانی حضور دارند؛ قرار است پس از پایان این نشست، دیدارهای کاری بین فعالان اقتصادی دو کشور برگزار می شود.
غنا دومین تولید کننده طلا در دنیاست و شرکت های بزرگی در زمینه اکتشاف و استحصال طلا در غنا فعالیت دارند.
ارزش مبادلات تجاری ایران و غنا در 10 ماهه نخست امسال در بخش صادرات 757 هزار دلار و میزان واردات چهار میلیون و 111 هزار دلار بوده است.
مهمترین اقلام صادراتی ایران به غنا شامل نفت خام و روغن حاصل از مواد قیری به ارزش 699 هزار دلار و مهمترین واردات ایران از غنا را ماهی لیستائو به ارزش 118 هزار دلار است.

رئیس جمهوری غنا نیز گفت: این کشور در حال حاضر محصولات نفتی خود را به صورت فرآوری شده از دیگر کشورها خریداری می‌کند و ایران می‌تواند در حوزه احداث پالایشگاه با کشور غنا همکاری داشته باشد.

«جان درامانی ماهاما» افزود: ایران می‌تواند یکی از بهترین شریکان اقتصادی غنا باشد و می‌توانیم در زمینه‌های مختلف صنعتی، کشاورزی، معدنی و تجاری با یکدیگر همکاری داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه غنا را ساحل طلا می‌نامند، گفت: غنا جزو 10 کشور نخست صادرکننده طلا است و سالیانه 80 تن طلا از این کشور صادر می‌شود.

ماهاما به معادن قابل توجه منگنیت، الماس و سنگ‌آهن در کشور متبوعش اشاره و تاکید کرد: دو کشور می‌توانند همکاری‌های خود را در این زمینه گسترش دهند.

وی تولید نفت غنا را 120 هزار بشکه در روز اعلام کرد و گفت: از ماه آگوست 2015 (شهریور94)تولید نفت را آغاز کرده‌ایم و قصد داریم تا پایان سال 2016 این میزان را به 200 هزار بشکه در روز افزایش دهیم و تا سال 2020 حجم تولید خود را به 500 هزار بشکه در روز برسانیم.

رئیس جمهوری غنا با اشاره به این که سه میلیارد مترمکعب ذخایر گاز در کشور غنا شناسایی شده است، گفت: نخستین اکتشاف منابع گازی در سال 2017 توسط شرکت انی ایتالیا انجام خواهد شد و با استفاده از منابع گازی می‌توانیم برق که یکی از چالش‌های غنا است را تولید کنیم.

وی صنایع ساختمانی، پل‌سازی، بازسازی خطوط ریلی و ساخت واگن را از دیگر زمینه های توسعه همکاری میان دو کشور عنوان کرد.

ماهاما گفت: صادرات اصلی کشور غنا کاکائو است و ایران واردکننده این محصول است، بنابراین در زمینه فراوری کاکائو نیز می‌توانیم سرمایه‌گذاری مشترک داشته باشیم.

وی گفت: در زمینه ماشین‌آلات سبک کشاورزی، مونتاژ تراکتور و خودرو و همچنین تولید لوازم خانگی از جمله تلویزیون و یخچال، غنا می‌تواند بازار خوبی باشد، ضمن اینکه آمارها نشان می‌دهد صنعت هتل‌داری در غنا قابل قبول و سودآور است و در حوزه‌ گردشگری و هتلداری نیز زمینه همکاری بین دو کشور وجود دارد.

 

کد خبر 4459

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 6 =