۲ الزام برای تحقق سرمایه گذاری در ایران

رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: فرانسه در حالی توانست ۱۱۸ هواپیما به ایران بفروشد که خود فاینانس‌های لازم را فراهم کرد

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی اگزیم نیوز، مسعود خوانساری امروز در نشست مشترک فعالان اقتصادی اتاق بازرگانی تهران  و ایالات باواریای آلمان، اظهار کرد: مردم ایران نسبت به صنایع آلمان خوش بین بوده و آن را تجربه کرده اند.

وی افزود: در ماه های گذشته 4 هیئت را از آلمان داشته ایم و تعداد بیشماری از متخصصان ایرانی درآلمان مشغول به کار هستند.

رئیس اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: حجم تجارت ایران با آلمان یکی از بالاترین تجارت‌ها در اروپا  بوده که بعد از تحریم ها کاهش یافت و بیش از دو سوم آن کم شد و این امر باعث شد که 2 طرف از این موضوع ضرر دیدند.

مشکلات زیر ساختی ایران در زمان تحریم ها برطرف شد

وی تصریح کرد: باوجود اینکه در زمان تحریم ها ساختار اقتصادی ایران کند شد، اما خوشبختانه زیر ساخت‌ها در این مدت ایجاد شد و اکنون تنها دو مشکل تامین سرمایه و دسترسی کم به بازارهای خارجی را داریم.

خوانساری گفت: الان می توانیم سرمایه گذاری‌های مشترکی داشته باشیم و از نیروهای جوان و تحصیل کرده ایران استفاده کنیم.

وی با تاکید براینکه امنیتی که در کشور ایران است در منطقه وجود ندارد، اضافه کرد: منابعی مانند نفت و پتروشیمی در ایران نیز شرایط سرمایه گذاری مشترک را تسهیل می‌کند.

خوانساری یاد آورشد: اکنون دوره جدیدی از برنامه اقتصادی باید صورت گیرد و همه به فکر سرمایع گذاری‌های طولاتی مدت باشیم و دوران اینکه بخواهیم که فقط بخریم و بفروشیم گذشته است.

وی گفت: با توجه به کند شدن رشد اقتصادی در اروپا و پتانسیل ایران، این امکان توسعه سرمایه گذاری‌های مشترک و دوجانبه فراهم است.

رئیس اتاق بازرگانی تهران اظهار داشت: تقریبا تمام موسسات  بین المللی رشد اقتصادی 5 تا 6 درصدی برای ایران در سال آینده پیش بینی کرده اند و استفاده از این موقعیت می‌تواند برای هر کشور جذاب باشد.

آلمان برای حضور در ایران باید مانند فرانسه فاینانس دهد

وی با اشاره به قرار داد‌های منعقد شده ایران و فرانسه گفت: آلمان نیز می‌تواند دراین زمنیه فعال باشد و این اتفاق باید صورت گیرد.

خوانساری با اشاره اینکه ایران تنگنای مالی قرار داشته و نیازمند جذب فاینانس است، گفت:  فرانسه در حالی توانست 118 هواپیما به ایران بفروشد که خود فاینانس‌های لازم را فراهم کرد.

وی افزود: شرکت‌های متوسط ما نیازمند تامین سرمایه هستند و کشورهایی که می‌خواهند سرمایه‌گذاری کنند، باید خود فاینانس مورد نیاز را بر عهده گیرند.

2 الزام برای تحقق سرمایه گذاری در ایران

رئیس اتاق بازرگانی تهران ادامه داد : بحث بیمه نیز از مواردی است که برای توسعه همکاری‌ها اقتصادی 2 کشور باید مورد توجه قرار گیرد و در مجموع  2 موضوع بیمه و فاینانس از موارد مورد نیاز انجام سرمایه گذاری های مشترک است.

خوانساری خانطرنشان کرد: شرکت‌های بزرگی در ایران و آلمان هستند که خود براساس انجام مذاکرات مشکلات پیشرو را حل می‌کنند اما بنگاهی متوسط و کوچک باوجود اینکه  توانایی خوبی دارند اما دسترسی های شرکت‌های بزرگ را ندارند.

وی درتوضیح گفت: شرکت‌های مانند زیمنس، BMW، سایپا و ایران خودرو می توانند با مذاکره مشکلات خود را حل کنند، اما شرکت های کوچک قطعه سازی در ایران برای برقراری ارتباط نیازمند حل مسائل مالی و بیمه ای هستند.

این مقام مسئول در بخش بازرگانی ایران ادامه داد: بازار ایران صرفا 80 میلیون نیست؛ زیرا اطراف ایران 15 کشور وجود دارد که عمدتا مصرف کننده هستند و با در نظر گرفتن آنها امکان سرمایه گذاری در ایران و صادرات و فروش برای 400 میلیون نفر وجود دارد.

وی گفت: در ایران مشکلات زیر بنایی وجود ندارد و تنها ما باید دست به دست هم داده و از فرصت موجود بهره گیریم.

خوانساری یاد آورشد که پایین ترین سهم تجارت ایران در زمان تحریم ها 2.5 میلیارد بود و این به معنی آن است که روابط ایران و آلمان در زمان تحریم ها قطع نشد، اما با این وجود درمدت تحریم ها خیلی از قرار دادهای ما به سمت شرق رفت که امیدواریم با حل مشکلات سرمایه گذاری مشترک از جمله بانک و بیمه، همکاری ها توسعه یابد.

الیسه اگنر وزیر اقتصاد ایالت باواریای آلمان نیز امروز در این نشست اظهار کرد: ما خواهان این بودیم که بعد از لغو تحریم‌ها و بازگشت ایران به اقتصاد جهانی اولین کشوری باشیم که با این کشور همکاری می‌کند به همین منظور هیئتی به ایران اعزام و دفتر خود را در ایران افتتاح کردیم. 

وی با تأکید بر "آمده‌ایم که در ایران بمانیم" افزود: در سطح سیاسی ما نیز علاقه زیادی برای همکاری با ایران وجود دارد به‌طوری که سال گذشته بزرگترین هیئت تجاری 10 سال گذشته خود را به ایران اعزام کردیم.

وزیر اقتصاد ایالت باواریای آلمان ادامه داد: ما می‌دانیم که بستن قرارداد نیاز به زمان دارد اما اگر تبادل و دیدارهای دوجانبه انجام شود نیز مناسب است و  باعث برقراری اعتماد طرفین شده و در نهایت عرضه و تقاضا ایجاد می‌کند.

وی با اشاره به کنفرانس امنیتی مونیخ و صحبت با رئیس این کنفرانس درباره امنیت خاورمیانه، تصریح کرد: رئیس این کنفرانس معتقد بود، در خاورمیانه‌ای که از امنیت مناسبی برخوردار نیست ایران یک استثنا بوده و می‌تواند در منطقه مؤثر باشد.

ایران جهش اقتصادی خواهد داشت

اگنر گفت: ایران می‌تواند موتور اقتصادی منطقه خاورمیانه شود و پیش‌بینی‌ها نیز این‌طور بوده که اقتصاد ایران در سال 2015 رشد 2درصدی و در 2016 رشد 6درصدی را تجربه کند و کارشناسان اقتصادی انتظار دارند که ایران جهش اقتصادی داشته باشد.

وی  با توجه به جمعیت جوان ایران یادآور شد: میانگین سن افراد در ایران نصف آلمان است و در واقع ایران جمعیت جوان زیادی دارد که این امر فرصت و چالش‌هایی را به‌همراه دارد به‌طوری که در این کشور 18 میلیون نفر به کار احتیاج دارند و همکاری‌های دو طرف می‌تواند کلید حل مسائل باشد.

این مقام آلمانی تأکید کرد: موانع اقتصادی توسعه همکاری‌های دوجانبه ایران و آلمان در حال رفع شدن است و ما می‌توانیم در مدت کوتاهی تجارت خود با ایران را تا 5 برابر افزایش دهیم.

اگنر با ابراز "برای توسعه روابط با ایران نیازمند تحقق 2 امر هستیم" گفت: در مرحله اول باید به این موضوع اشاره داشت که روابط بانکی ما با ایران باید بهتر و منظم‌تر شود.

وی افزود: در حال حاضر سوئیفت برای ایران راه اندازی شده است اما بانک‌های آلمانی نیز باید قراردادهایی با بانک‌های ایران داشته باشند و این کار باید هرچه سریع‌تر و بدون مشکل انجام شود.

بیمه هرمس در این ارتباط باید مسئله را حل و روشن کند تا شرایط برای سرمایه گذاری مهیا شود و این امر از سوی دولت ما باید صورت گیرد و انتظار داریم که دولت ما سریعاً این کار را انجام دهد.

وی در پایان اظهار کرد: امیدواریم امسال نیز دوباره یک هیئت اقتصادی (از ایالت باواریای آلمان) به ایران بیاید و ما از تبادلات دو کشور حمایت می‌کنیم.

کد خبر 4479

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 12 =