۶ اولویت اصلی اقتصادی در سال ۹۵

معاون اول رئیس‌جمهور، توسعه صادرات غیرنفتی، جذب سرمایه گذاری خارجی، اصلاح نظام بانکی، یکسان سازی نرخ ارز، افزایش سرمایه بانک‌ها و اتمام طرح‌های نیمه‌تمام را از اولویت‌های دولت در سال ۹۵ اعلام کرد

معاون اول رییس جمهور در جلسه شورای عالی پیشکسوتان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی با اشاره به اینکه هم اکنون در شرایط اقتصادی حساسی قرار داریم، گفت: در سالهای گذشته اقتصاد کشور از مسیر صحیح خارج شد و امروز بنا داریم اقتصاد را به ریل اصلی خود بازگردانیم و سرعت حرکت آن را نیز افزایش دهیم. در این میان اکنون بیکاری یک چالش اصلی برای کشور محسوب می شود گفت: اگر همه فارغ التحصیلان و افراد جویای کار را فرزندان خود بدانیم، از بیکاری آنها رنج می بریم. 

اسحاق جهانگیری ادامه داد: در سالهای گذشته قدرت خرید مردم در شهرها ۱۵ درصد و در بخش روستایی ۲۹ درصد کاهش یافته و لازم است گام هایی در جهت بهبود وضعیت معیشت مردم و افزایش رفاه آنها برداریم. در این میان سند چشم انداز بیست ساله قرار بود ایران در جایگاه نخست منطقه قرار گیرد اما امروز که ده سال نخست آن به پایان رسیده است با وجود منابع سرشار و درآمدهای فراوان ولی متاسفانه با اهداف تعیین شده فاصله زیادی داریم.

جهانگیری با اشاره به کاهش بهای نفت و نوسان ایجاد شده در قیمت ارز در بسیاری از کشورهای همسایه تصریح کرد: در روزهای اخیر بانک مرکزی هیچ دخالتی برای کاهش قیمت ارز نداشته و دولت نیز هیچگونه دخالت اداری نکرده است. اعتماد مردم نسبت به آینده و مدیریت کشور باعث شده که هیچ اقدام ناگهانی ازسوی مردم سر نزند و اگر این اعتماد در میان مردم وجود نداشت، ‌ شاهد افزایش لحظه ای قیمت ارز بودیم.

وی در ادامه سخنان خود به تشریح برخی از برنامه های دولت برای سال ۹۵ پرداخت و گفت: توسعه صادرات غیرنفتی و جذب سرمایه گذاری خارجی یکی از اولویت های اساسی دولت در سال ۹۵ است ضمن آنکه مصمم هستیم موانع توسعه صادرات غیرنفتی را برطرف کنیم و لازم است نظام بانکی و صندوق توسعه ملی نیز از این اقدام پشتیبانی کنند.

معاون اول رئیس جمهور اصلاح نظام بانکی را از برنامه های دولت در سال ۹۵ برشمرد و افزود: بانکها باید افزایش سرمایه داشته باشند و قدرت تسهیلات دهی آنها نیز بالا برود. بر این اساس، طرحی سه ساله برای اصلاح نظام اداری در دولت به تصویب رسیده است و تلاش داریم با راه اندازی دولت الکترونیک و دولت همراه، خدمات هرچه بهتری را به مردم ارائه دهیم.

وی با تاکید بر اینکه یکسان سازی نرخ ارز برای سال ۹۵ در دستور کار دولت قرار دارد، اظهار داشت: البته به دنبال یکسان سازی نرخ به صورت دستوری نیستیم بلکه می خواهیم نرخ ارز بصورت واقعی و در بازار تعیین شود. در کنار این، بیش از ۵۰۰ هزار میلیارد تومان طرح نیمه تمام در کشور وجود دارد. البته دولت اهتمام دارد طرح های نیمه تمام را به بخش خصوصی واگذار کند چرا که این طرح ها با بودجه دولتی قابل اجرا نیست و باید سازوکاری طراحی شود که بخش خصوصی این طرح ها را اجرا و دولت از بخش خصوصی خدمات را خریداری کند.

جهانگیری، بهبود فضای کسب و کار را از اولویت های دولت برای سال ۹۵ معرفی کرد و گفت: براساس گزارش‌های دریافتی، ۲۰۰۰ مجوز در دستگاه های اجرایی شناسایی شده که تاکنون ۴۰۰ عدد از آنها لغو شده و لازم است رئیس اتاق بازرگانی با وزارت اموراقتصادی و دارایی برای تکمیل این برنامه مذاکره کند.

وی با تاکید بر اینکه باید پارس جنوبی تکمیل و فعالیت خود را در میادین مشترک نفت و گاز افزایش دهیم، گفت: سال ۹۵ باید وضعیت ساخت و ساز و مسکن در کشور رونق جدی پیدا کند و باید همه این اولویت ها ذیل اقتصاد مقاومتی دنبال و پیگیری شود. در این میان، از بخش خصوصی نیز انتظاراتی وجود دارد که یکی از این انتظارات تلاش مضاعف برای توسعه صادرات است و لازم است شرکت های بزرگی برای این منظور تاسیس شود تا فرصت های فراهم شده جهت توسعه صادرات از دست نرود.

 

کد خبر 4899

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 3 =