مشوق مالیاتی برای جذب سرمایه خارجی

سرپرست معاونت امور بین‌الملل و الحاق به WTO سازمان توسعه تجارت از ۵۰ درصد معافیت مالیاتی برای سرمایه گذاران خارجی خبر داد

امروزه سرمایه گذاری مستقیم خارجی به یکی از عناصر عمده در پیوند دادن اقتصاد داخلی کشورها و بویژه جوامع در حال توسعه با اقتصاد جهانی تبدیل شده و به عنوان عاملی برای انتقال سرمایه، تکنولوژی، تخصص و مدیریت در تقویت حضور این کشورها در اقتصاد و تجارت جهانی نقش بسزایی یافته است. این واقعیت موجب گردیده که رقابتهای اقتصادی برای بهره گیری از فرصتهای موجود در جذب سرمایه گذاری خارجی به منظور ارتقای جایگاه کشورها در اقتصاد جهانی تشدید شود.
در این راستا، جمهوری اسلامی ایران نیز برای متنوع ساختن اقتصاد و حضور فعالانه در اقتصاد جهانی اقدامات متعددی را صورت داده ودر این زمینه، موضوع سرمایه گذاری خارجی به عنوان یکی از ابزارهای موثر این حضور مورد توجه می باشد. با این وجود، ایران در سالهای اخیر نتوانسته در این مهم توفیقی بدست آورد و جایگاه مناسبی در میان کشورهای پذیرنده تا سرمایه گذاریهای مستقیم خارجی پیدا کند. قائم‌ مقام سازمان توسعه تجارت اعلام کرد: قوانین خوبی با عنوان رفع موانع تولید رقابت‌پذیر در ایران تصویب شده است که براساس آن، سرمایه‌گذاران خارجی به مدت پنج‌سال از معافیت مالیاتی برخوردار می‌شوند.

صادق ضیائی بیگدلی، سرپرست معاونت امور بین‌الملل و الحاق به WTO سازمان توسعه تجارت در این رابطه در دیدار با هیات‌هایی از کشور چین ضمن تاکید بر سرمایه‌گذاری در ایران، اظهار کرد: اگر شرکت‌های خارجی با استفاده از ظرفیت واحدهای تولیدی داخلی در ایران نسبت به تولید محصولات با نشان معتبر اقدام کنند در صورتی ‌که حداقل 20 درصد از محصولات تولیدی را صادر کنند مشمول معافیت مالیاتی می‌شوند و با اتمام دوره مذکور، از 50 درصد تخفیف مالیاتی برخوردار خواهند شد.

ضیائی‌بیگدلی ادامه داد: ایران بزرگترین بازار کالاهای واسطه‌ای در خاورمیانه است و با توجه به دسترسی به بازار 300 میلیون نفری کشورهای همسایه به ویژه منطقه اوراسیا، وضعیت خوبی برای گسترش تجارت و سرمایه‌گذاری دارد و سرمایه‌گذاران می‌توانند از ایران به عنوان هاب صادراتی خود استفاده کنند.

وی در ادامه این دیدارها، از طرف‌های مقابل خواست، حوزه‌های مدنظر همکاری با ایرانی‌ها را مشخص کنند و در جلسات و دیدارها شرایط گفت‌وگو و مذاکرات بخش خصوصی دوطرف و عملیاتی شدن تفاهم‌نامه‌های تجاری را فراهم کنند.

سرپرست معاونت امور بین‌الملل و الحاق به WTO سازمان توسعه تجارت اضافه کرد: آمادگی داریم که با توجه به پیشنهادهای ارائه شده از سوی طرف مقابل، فعالان و تجار موفق خود در بخش‌های مختلف را معرفی کنیم.

کد خبر 6151

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 11 =