عزم چین برای توسعه  سرمایه گذاری مشترک

مجیدرضا حریری: چین با داشتن تکنولوژی های برتر همواره خواهان سرمایه گذاری در ایران بوده است. این کشور مصمم است که سرمایه گذاری های خود را بصورت مشترک و یا فاینانس انجام دهد

نایب رییس اتاق مشترک ایران و چین گفت: نوع اقتصاد ایران و چین مکمل است در سفر اخیر رییس جمهور چین به ایران، تفاهم نامه ای به امضا رسید که طی آن سالانه حجم روابط دو کشور به 60 میلیارد دلار ارتقاء یابد.

به گزارش اگزیم نیوز در دوران ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد ایران به منظور دستیابی به پشتیبانی‌های سیاسی چین و بلوک شرق سیاستی را در پیش گرفت که از آن با نام «نگاه به شرق» یاد می‌شد. این هنگامی بود که همکاری‌های تجاری و قراردادهای گسترده‌ای میان دو کشور برقرار شد. در آخرین سال ریاست جمهوری وی یعنی سال 1391 میزان صادرات غیرنفتی ما به این کشور حدود 5.5 میلیارد دلار و واردات ما نیز حدود 8 میلیارد دلار بوده است. بنابراین چین دومین شریک تجاری ایران بود که 15.31 درصد از کل واردات ایران از این کشور  و 16.93 درصد از کل صادرات ایران به چین رقم خورده است.

در دولت تدبیر و امید نیز از اهمیت رابطه با چین کاسته نشد و دو کشور همکاری های متعددی در صنایع مختلف و نیز سرمایه گذاری های مشترک داشتند. مبادلات تجاری و اقتصادی چین و ایران اساساً در دو حوزه، یعنی تجارت عمومی و تجارت نفت و گاز، رشد داشته است. طبق آخرین آمار منتشر شده توسط گمرک جمهوری اسلامی ایران این کشور به اولین شریک تجاری ایران در سال 1394 تبدیل شد. میزان صادرات غیرنفتی ایران به این کشور 7.2 میلیارد دلار و واردات نیز 10.4 میلیارد دلار بوده است که در مجموع 20.22 درصد از کل صادرات و 25.20 درصد از کل واردات کشور را تشکیل می دهد.

چین کشوری است که 3 هزار و 200 میلیارد دلار مبادلات تجاری با سایر کشورهای دنیا دارد. چین بعد از عربستان در خاورمیانه با ایران بیشترین مبادلات تجاری را دارد. چین و ایران در زمینه‌های مختلفی با هم به فعالیت می‌پردازند. چین خواهان حضور شرکت‌های کشورش در بازار ایران است؛ چرا که ایران را بازار مناسبی برای تکنولوژی و محصولات تولیدی خود می‌بیند. همچنین چین ایران را به عنوان شریک دائمی برای صادرات خود و منبعی برای تقاضای فزاینده‌ی انرژی‌اش می‌داند. ایران هم درآمد قابل ملاحظه‌ای از صادرات نفت و گاز‌ش به چین به دست می‌آورد.

در خصوص روابط ایران و چین، نقش و اهمیت این کشور در اقتصاد ایران، خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی اگزیم نیوز گفتگویی با مجیدرضا حریری نایب رییس اتاق مشترک ایران و چین داشته است. وی با تاکید بر مکمل بودن اقتصاد دو کشور گفت: اصلاحات در کشور چین همزمان با وقوع انقلاب اسلامی در ایران بوده است و هر دو کشور پس از اصلاحات سیاسی در داخل سیاست گردش به شرق را از منظر اقتصادی اجرا کردند. بنابراین می توان گفت دو کشور مزبور از لحاظ اقتصادی و سیاسی بسیار به هم نزدیک می باشند.

وی ادامه داد: اقتصاد چین دومین اقتصاد جهانی بشمار می آید و از آنجاییکه ایران با آمریکا به عنوان اولین اقتصاد دنیا رابطه خوبی ندارد طبیعی است که به استمرار ارتباطات اقتصادی با چین تاکید کند.

حریری افزود: نوع اقتصاد ایران و چین مکمل است بطوریکه چین نیازمند مواد اولیه و انرژی است که از ایران تامین می کند و ما نیازمند ماشین آلات و کالاهای صنعتی هستیم. چین از منظر روابط تجاری با سایر کشورها رتبه نخست را داراست و در منطقه خاورمیانه نیز جزو سه شریک اول کشورهای منطقه است. این کشور با کشورهایی همچون عربستان، امارات و عمان که اقتصادهایی متکی به فروش مواد اولیه و انرژی دارند روابط اقتصادی خوبی را برقرار کرده است.

نایب رییس اتاق مشترک ایران و چین تصریح کرد: در سفر اخیر رییس جمهور چین به ایران، وی بر توسعه روابط با ایران بسیار تاکید داشت. در این سفر تفاهم نامه ای به امضا رسید که طی آن سالانه حجم روابط دو کشور به 60 میلیارد دلار ارتقاء یابد که رقم قابل دسترسی است.

وی در خصوص سرمایه گذاری های مشترک با چین نیز توضیح داد: چین با داشتن تکنولوژی های برتر همواره خواهان سرمایه گذاری در ایران بوده است. این کشور مصمم است که سرمایه گذاری های خود را بصورت مشترک و یا فاینانس انجام دهد.

حریری افزود: بیشترین کالاهای صادراتی ما به چین شامل مواد اولیه، سنگ آهن، مس، پتروشیمی و میعانات گازی است. متاسفانه ایران کالاهای صنعتی با تکنولوژی بالا تولید نمی کند اما اگر ایران بتواند کالاهایی با ارزش افزوده بالاتر تولید کند مطمینا چین می تواندکشوری با پتانسیل بالا و شریک تجاری خوبی برای ما باشد.

در یک جمع بندی می توان گفت وضعيت اقتصادی و روابط تجاری ايران و چين به نحوی است كه هر دو در سايه‌ی همكاري های متقابل، بسياری از نيازهای همديگر را پوشش مي‌دهند. از طرف ديگر، همكاري های دو كشور در سالهای اخير به نحو روزافزونی گسترده‌تر شده است و عزم رهبران دو كشور برای گسترش همكاري های سياسی و اقتصادی و فرهنگی نيز جزم‌تر از گذشته است که نشان از وابستگی اقتصادی دو کشور می باشد.

کد خبر 7390

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 13 =