ثبات نسبی بازار ارز با وجود ۷ شوک سیاسی در یک سال اخیر

خرداد ماه سال گذشته نرخ دلار در کانال ۵۰ هزار تومانی بود؛ امروز (یکشنبه)نیز نرخ دلار در دامنه ۵۰ هزار تومان قرار دارد.

به گزارش اگزیم نیوز، خردادماه سال گذشته نرخ دلار در کانال ۵۰ هزار تومانی بود؛ اگر همان زمان از مردم جامعه در مورد نرخ دلار در سال آینده سؤال می‌شد، شاید کمتر کسی باقی ماندن نرخ در کانال ۵۰ هزار تومانی را پیش‌بینی می‌کرد. در آن زمان برخی رسانه‌ها با سیاه‌نمایی از رشد نرخ دلار در سال ۱۴۰۳ خبر می‌دادند، اما همان‌طور که امروز شاهد آن هستیم پیش‌بینی‌های آن‌ها درست از آب در نیامد و علی‌رغم شوک‌های متعدد سیاسی بازار ارز در یک سال گذشته ثبات نسبی داشته است.
نرخ دلار در بازار غیررسمی ارز در طول یک سال گذشته (۱ خرداد ۱۴۰۲ تا ۱ خرداد ۱۴۰۳) تنها ۹.۳ درصد رشد داشته است و این در حالی است که اونس طلای جهانی بر اثر شوک‌های سیاسی جهانی رشد بیش از ۲۲ درصدی را تجربه کرده است.

پس از حمله طوفان‌الاقصی و حوادث متعدد پس از آن، اقتصاد جهانی با یک شوک انفجاری مواجه شد که موج آن اقتصاد بسیاری از کشورها را گرفت. بسیاری از بازارهای جهانی تحت تأثیر این تحولات و حوادث، با نوسانات نسبتاً شدیدی روبه‌رو شدند، اما با اجرای سیاست تثبیت اقتصادی و اقدامات انجام‌شده توسط دولت و بانک مرکزی خوشبختانه ثبات بازار ارز کشور در این مدت حفظ شده است.
یکم خردادماه ۱۴۰۲ نرخ دلار ۵۲ هزار و ۳۰۰ تومان بود و تا پیش از آغاز عملیات طوفان‌الاقصی که نرخ دلار به ۵۱ هزار و ۱۰۰ تومان رسیده بود، نه‌تن‌ها ثبات بازار ارز حفظ شد بلکه قیمت دلار با کاهش نیز مواجه شد.
پس از عملیات طوفان‌الاقصی نرخ دلار با اینکه با نوسانات محدودی مواجه شد، اما دلار در مدت کوتاهی به نرخ‌های قبلی برگشت، اما همزمانی حملات شدید آمریکا و انگلیس به یمن و حادثه تروریستی کرمان بازار ارز کشور را دوباره با شوک سیاسی مواجه کرد. پس از حادثه غم‌بار تروریستی کرمان ایران برای تنبیه تروریست‌ها حملات موشکی به مواضع تروریست‌ها در کشورهای همسایه انجام داد.
پس از این حملات فضاسازی‌های رسانه‌ای رسانه‌های معاند و مخالف حکومت موجب القای خبر تنش شدید میان ایران و برخی کشورهای همسایه از جمله پاکستان میان مردم جامعه شد. خبر تنش میان ایران و کشورهای همسایه دلار را از نرخ ۵۳ هزار تومانی به سطوح بالاتر از ۶۰ هزار تومان رساند و پس از آن با خبر حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق دلار به نزدیک ۷۰ هزار تومان نیز رسید.
جمهوری اسلامی ایران در فاصله ۱۲ روز پس از حمله گستاخانه رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق با انجام عملیات وعده صادق پاسخ سختی به این اقدام سخیف صیهونیست‌ها داد. پس از پاسخ قاطع ایران با اینکه برخی افراد و رسانه‌های مخالف دولت و حکومت پیش‌بینی تشدید تنش‌ها و رشد شدید نرخ دلار را مخابره می‌کردند، اما به‌عکس پیش‌بینی‌ها نرخ دلار روند نزولی به خود گرفت.
کاهش نرخ دلار تا شب شهادت شهدای پرواز اردیبهشت ادامه داشت، اما پس از اینکه رئیس جمهور و وزیر امور خارجه همراه با همراهانشان در سانحه هوایی به شهادت رسیدند، نرخ دلار دوباره افزایش یافت و حتی شبانه به کانال ۷۰ هزار تومانی نیز رسید.
کانال‌های تلگرامی و دلالان بازار ارز در تمام این حوادث دست از تخریب ارزش پول ملی برنداشتند و همواره سعی کردند به نوسانات بازار ارز دامن بزنند تا با هر نوسان سود خوبی به جیب بزنند. گرچه شهادت رئیس جمهور و وزیر امور خارجه ضایعه دردناکی برای کشور بود، اما این اتفاق نیز نتوانست ثبات بازار ارز را به‌هم بزند.
نرخ دلار در بازار غیررسمی در طول یک سال اخیر و علی‌رغم تمام اتفاقاتی که بیان شد، ثبات نسبی داشت. این ثبات را مرهون اقدامات دولت سیزدهم و بانک مرکزی هستیم که با اجرای مدون سیاست تثبیت اقتصادی و با وجود حمایت‌های همه‌جانبه شهید جمهور آیت‌الله رئیسی از سیاست‌های بانک مرکزی محقق شد.
در نهایت نرخ دلار در یکم خردادماه امسال با روند کاهشی به ۵۷ هزار و ۲۰۰ تومان رسید. حفظ نرخ دلار در کانال ۵۰ هزار تومانی در طول یک سال گذشته و رشد محدود زیر ۱۰ درصدی آن در طول این مدت یک دستاورد مهم به‌شمار می‌رود.
نرخ دلار در لحظه نگارش این گزارش نیز با روند نزولی در کانال ۵۸ هزار تومانی قرار دارد و در دامنه ۵۰ هزار تومانی باقی مانده است، این در حالی است که کشور در جریان برگزاری یک رویداد و تحول بزرگ یعنی انتخابات دولت چهاردهم است. امیدواریم دولت آینده نیز با ادامه راه دولت شهید رئیسی بتواند در ایجاد ثبات اقتصادی پای بر جای گام‌های دولت سیزدهم بگذارد و در جهت کمک به رشد و آبادانی اقتصاد کشور قدم بردارد.

کد خبر 74058

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 1 =