خط قرمز شهید رئیسی، تحت فشار قرار گرفتن معیشت عامه مردم بود

وزیر امور اقتصادی و دارایی تأکید کرد: برای آقای رئیسی صداقت بسیار مهم و همیشه مراقب بود تا کار نمایشی صورت نگیرد.

به گزارش روز یکشنبه اگزیم نیوز از وزارت اقتصاد، سید احسان خاندوزی در مراسم یادبود شهادت ایت الله رئیسی و همراهانش در محل دانشکده علوم اقتصادی دانشگاه علاه طباطبایی، یکی از ویژگی های مهم شخصیتی رئیس جمهور فقید کشورمان را توجه ویژه وی به دیدگاه ها و ارزیابی متخصصان بویژه منتقدین دولت عنوان کرد و گفت: در سال ۱۴۰۰ و شروع بکار دولت سیزدهم، در موضوع نرخ حامل های انرژی، به تأکید آقای رئیس جمهور، بیش از شش، هفت مرتبه با تمام گروه هایی که پیشنهاد و برنامه هایی در این ارتباط داشتند، جلساتی چند ساعته برگزار کردیم و شخص ایشان برای جلسات وقت می گذاشت و حتی در مواردی از برخی اساتید دانشگاه بطور انفرادی دعوت صورت گرفت و نظرات آنها بطور کامل و رو در رو دریافت شد.

وزیر اقتصاد تصریح کرد: آقای رئیسی در جلسات دولت به صراحت می گفت، برای اینکه صرفا نظرات یک وزارتخانه دولتی در موضوعات مهم، به او تحمیل نشود، باید از دیگرانی که نظرات متفاوتی دارند نیز دعوت کرد تا من بعنوان مجری و تصمیم گیر، محصور به یک دیدگاه صرف نباشم.

خاندوزی گفت: در ادامه، وقتی از مجموع نظرات، به یک جمع بندی برای اجرای یک سیاست خاص می رسیدیم، اگر آن سیاست دارای عوارضی بر معیشت مردم بود، همواره به تأکید ایشان، ابتدا طرح را به صورت پایلوت در یک یا دو استان شروع می کردیم تا پیش از همگانی شدن، نقاط قوت و ضعف آن در یک مقیاس کوچک سنجیده شود.

وی افزود: به عنوان مثال در مقوله حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، وزارت اقتصاد اعلام کرد که در همه اقلام نمی شود این ارز را حذف کرد از جمله در مورد نان که قوت غالب مردم را تشکیل می دهد. آقای رئیسی نیز گفتند بروید پیشنهاد خود را بیاورید و بعد هم که طرح وزارت اقتصاد در این ارتباط مورد توافق قرار گرفت، ایشان دستور داد، ابتدا در دو استان به صورت آزمایشی به اجرا گذاشته شود و در ادامه، با مشاهده موفقیت آن، بتدریج در همه استان های کشور به مورد اجرا درآمد.

وزیر اقتصاد عنوان کرد: این برای ما خیلی حائز اهمیت بود که نفر اول اجرایی کشور، اینقدر برای شنیدن نظرات کارشناسی ولو این که انتقادی باشد، گوش شنوا دارد.

خاندوزی افزود: هر جا مباحث انتقادی توسط افراد یا گروه ها مطرح می‌شد، آقای رئیسی می گفت بروید حرف هایشان را بشنوید و اگر سیاستی نیاز به اصلاح دارد، بر مبنای نظرات آنان اصلاح نمایید و این هیچ ارتباطی به گرایش سیاسی منتقدان نیز نداشت.

وی بیان داشت: در مواردی که رئیس جمهور فقید، به بنده ماموریت مشاوره با منتقدان و صاحبنظران را میداد، حتما از من گزارش کار می خواست و در مواردی حتی برای منتقدانی که زبان تندی داشتند، خود ایشان مستقیما در جلسه، حضور میافت و تأکید داشت که حتما وزرای مربوط به موضوع مورد بحث نیز در جلسه حضور داشته باشند.

خاندوزی ادامه داد: در روز های اخیر هم که یکی از رسانه ها، تعدادی از صاحبنظران را معرفی کرده بود که چرا از ظرفیت های فکری آنها استفاده نمی شود، آیت الله رئیسی با بنده تماس گرفت که این افراد را دعوت کنید و خودم می خواهم با آنها صحبت کنم که متأسفانه سانحه سقوط هلیکوپتر پیش آمد و فرصتی برای این کار باقی نماند.

عدم تأثیر پذیری آیت الله رئیسی از فشارها و ملاحظات سیاسی و رسانه ای

وزیر اقتصاد در بخش دیگری از سخنان خود، عدم تأثیر پذیری آیت الله رئیسی از فشار ها و ملاحظات سیاسی و رسانه ای را یکی دیگر از ویژگی های بارز وی عنوان کرد و گفت: بعنوان مثال، در یک مورد خاص و در یک مسئله "پولی" بین ما و یک دستگاه دیگر تعارضی پیش آمد. ما معتقد بودیم که این سیاست را ظرف یک سال می توان با برخی حواشی، به سرانجام رساند و دستگاه دیگر اعتقاد داشت که همین سیاست را طی چند سال اجرا کنیم تا حواشی کمتری ایجاد شود.

وی افزود: آقای رئیسی در مواجهه با این دو دیدگاه گفت بنشینید بررسی کنید که کدام نظر، بیشتر به نفع اقتصاد کشور است و همان را اجرا کنید، زیرا فشار های افراد و گروه ها اصلا برای من مهم نیست.

خاندوزی تصریح کرد: این حریت رئیس جمهور شهید که معتقد بود اگر در مورد یک موضوع خاص به جمع بندی رسیدید، حتما بی توجه به حاشیه ها، آن را اجرا کنید، برای ما خیلی مغتنم بود، کما اینکه، خیلی ها می گفتند، حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی را بگذارید برای آغاز دوره دوم ریاست جمهوری اما این ملاحظات اصلا در منظومه فکری آقای رئیسی مهم نبود و هرگز مصلحت سنجی سیاسی نمی کرد.

وزیر اقتصاد یادآور شد: تنها خط قرمز آقای رئیسی، تحت فشار قرار گرفتن معیشت عامه مردم در اثر یک طرح خاص بود که یا می گفت خیلی با احتیاط اجرا کنید و یا به طریقی برای مردم جبران کنید.

خاندوزی ادامه داد: یکی از پرهیز های جدی رئیس جمهور شهید این بود که هیچ پروژه عمرانی را تا به بهره برداری صد در صد نرسیده است، افتتاح نکند؛ ایشان همیشه دو هفته قبل از سفر استانی تیم هایی را به منظور بازدید از پروژه مذکور می فرستاد و اگر متوجه میشد که هنوز تکمیل نشده است، آن را به وقت دیگری وا می گذاشت.

وزیر اقتصاد یادآور شد: خود ما هم وقتی از آقای رئیسی دعوت کردیم برای افتتاح و بهره برداری از پروژه پایانه های فروشگاهی و سامانه مؤدیان به وزارت اقتصاد بیایند، پاسخ داد ابتدا تیم مذکور باید بیاید و بررسی کند که طرح کاملا به بهره برداری رسیده است یا خیر؟

خاندوزی تأکید کرد: برای رئیس جمهور شهید، صداقت بسیار اهمیت داشت و به همین سبب برایش خیلی مهم بود که کار نمایشی انجام نگیرد که این، ویژگی مردان بزرگ است.

کد خبر 74067

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 4 =