۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۶
دوره شکوفایی در روابط تهران-سئول

كره جنوبی روز چهارشنبه با اعلام اینكه دومین دوره شكوفایی اقتصادی این كشور آغاز شده است آن را مرهون ارتقای سطح روابط مشاركت راهبردی - اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران و نتیجه سفر «پارك گئون هی» به تهران دانست

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی اگزیم نیوز، با گذشت حدود دو هفته از سفر خانم «پارك گئون هی» رئیس جمهوری كره جنوبی به ایران، رسانه های این كشور همچنان به بازتاب این سفر می پردازند و از آن به عنوان سفری تاریخی و مهم و در واقع مهمترین رویداد در روابط رسمی تهران - سئول از سال ١٩٦٢ تاكنون ارزیابی می كنند.
در این بین بخش اعظم ناظران اقتصادی، صنعتی و دست اندركاران امور بازرگانی در كره جنوبی گفته اند كه اصلی ترین عامل جهش در روابط اقتصادی دو كشور، سفر عالی ترین مقام اجرایی این كشور در ماه جاری میلادی به ایران بوده است.
مسئولان و صاحبان موسسات كره ای می گویند كه اولین دیدار یك رئیس جمهور از این كشور به ایران كه از سال 1962 روابط خود را رسما برقرار كردند، موضوعی فراتر از گزارش های موجود است و اهمیت آن روز به روز بیشتر می شود.
آنها دیدار خانم «پارك» با حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی و دكتر حسن روحانی رئیس جمهوری، امضای نزدیك به 60 سند همكاری، قرارداد و تفاهمنامه به ارزش 45 میلیارد و 600 میلیون دلار و شركت در نشست بزرگ تجار و بازرگانان دو كشور را از دستاوردهای بزرگ سفری دانستند كه با بزرگترین هیات تجاری همراه رئیس جمهوری به یك كشور انجام شده است.
كره جنوبی بر این باور است كه در طول سالیان گذشته یكی از كشورهایی كه همواره در شرایط سخت در كنارش بوده ایران است.
كارشناسان و صاحب نظران اقتصادی كره جنوبی همچنین ایران را بزرگترین صادركننده نفت به كشورشان می دانند و می گویند این همكاری از دیرباز در زمینه های مختلف وجود داشته و همچنان تداوم خواهد داشت.
مسئولان كره جنوبی پس از سفری كه صورت گرفت بارها در نشست هایی كه داشتند نتایج آن را مورد بررسی قرار داده و تاكید كردند كه روابط دو طرف فقط بازرگانی نیست بلكه طیف گسترده ای از موضوعات را از علوم و فنون گرفته تا امور فرهنگی در بر می گیرد.
بسیاری از دست اندركاران امور بازرگانی این كشور می گویند كه روند رو به رشد روابط دو كشور بویژه در زمینه بازرگانی هرگز متوقف نشده و اگرچه فراز و نشیب هایی داشته اما مشخص و مطلوب بوده است.
خبرگزاری یونهاپ از كره جنوبی روز چهارشنبه در گزارشی نوشت: شخص رئیس جمهور سفرش به ایران را بسیار مهم می داند و در آیین های مختلف از جمله نشست روز گذشته (سه شنبه) اعضای كابینه در سئول بار دیگر به این نكته تاكید كرده است.
این گزارش می افزاید: روابط تجاری دو كشور بسیار دیرینه است. برای نمونه شركت صنعتی «دائه لیم» در 40 سال گذشته چندین قرارداد با ایران به ارزش 4 میلیارد و 500 میلیون دلار امضا كرده است و اینك خود را برای امضای قراردادهای جدیدی به ارزش هشت میلیارد و 100 میلیون دلار آماده می كند.
كره جنوبی می گوید 230 نفر بازرگانی كه رئیس جمهوری این كشور را در سفر به ایران همراهی كردند، باعث شدند تا عرصه های گسترده ای از همكاری شروع شود. از جمله می توان به همكاری حمل و نقل دریایی، گاز، علوم و فنون، ‌مخابرات، صنایع، انرژی و نفت و ایجاد سامانه بانكی و نقل و انتقالات یورویی اشاره كرد.
گزارش ها حاكی است كه خط هوایی مستقیم «كوریا ایرلاین» به ایران در سال جاری میلادی راه اندازه می شود و ضمن فعال تر شدن اتاق بازرگانی دو كشور نسبت به قبل، چند بانك كره ای قرار است شعبات خود را در ایران راه‌اندازی كنند.
«آن چونگ بون» دبیر ارشد امور اقتصادی نهاد ریاست جمهوری كره جنوبی می گوید: سفر «پارك» ما را به آنچه در ایران می خواستیم رساند. قراردادهای بزرگی بستیم و طرفین برای رساندن ارزش تبادلات تجاری به مرز 18 میلیارد دلار موافقت كردند و همزمان با توجه به اینكه رشد اقتصادی ایران بین 5 تا پنج و نیم درصد گزارش شده است، دور تازه ای از همكاری های بازرگانی شروع خواهد شد.
وی می گوید: تهران و سئول یك بار در سال های 1970 شكوفایی اقتصادی را تجربه كردند و سفر «پارك» به ایران را باید شروع دومین دوره شكوفایی اقتصادی برای دو كشور بویژه كره جنوبی دانست. ما وقوع این تغییر و تحولات را مدیون سفر رئیس جمهوری كشورمان به تهران هستیم.
گفتنی است، «پارك گئون هی» رئیس جمهوری كره جنوبی، 12 اردیبهشت ماه جاری به دعوت دكتر حسن روحانی رئیس جمهوری كشورمان سفری سه روزه به تهران داشت.
وی را در این سفر، هیاتی متشكل از ٢٣٦ نفر از مسئولان و رئیسان بزرگترین شركت ها و صاحبان صنایع كشورش و بالغ بر 70 خبرنگار همراهی می كردند.

همچنین شرکت تی کی چمیکال کره جنوبی، روز چهارشنبه اعلام کرد که برای به دست آوردن سهم بیشتر از بازار ایران و کشورهای خاورمیانه، یک کارخانه تولید الیاف کشی در ایران احداث خواهد کرد.

تی کی چمیکال، که قبلا هم در ایران فعالیت داشته اکنون با لغو تحریم های غرب، فرصت های بزرگتری در ایران می بیند.

بزرگترین تولید کننده الیاف کره جنوبی قصد دارد در مرحله نخست 80 میلیارد وون (69 میلیون دلار) سرمایه گذاری برای تولید سالانه 10 هزار تن الیاف کشی در ایران انجام دهد.

به گفته سخنگوی این شرکت، کارخانه تولید الیاف کشی در ایران با هدف آغاز تولید در سال 2019 احداث خواهد شد.

وی بدون بیان جزئیات بیشتر افزود، ظرفیت سالانه تولید در ایران در دراز مدت به 30 هزار تن افزایش خواهد یافت.

سخنگوی تی کی چمیکال گفت: «ما با شرکت های داخلی ایرانی برای سرمایه گذاری مشترک جهت اجرای این پروژه شراکت خواهیم کرد. محصولات تولیدی در ایران در این کشور و کشورهای خاورمیانه به فروش خواهد رسید... ما در حال حاضر در حال گفت و گو با سرمایه گذاران ایرانی برای تصمیم گیری درباره میزان کل سرمایه گذاری و سهم هر یک از شرکا هستیم.»

تی کی چمیکال در سال 2001 وارد بازار ایران شد و میزان صادرات پارچه الیاف کشی این شرکت به ایران از 150 تن در سال نخست  به 2800 تن معادل 17 میلیون دلار در سال 2015 رسید.

کد خبر 9597

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 6 =