بهترین سناریوهای بهبود اقتصادی در دولت دوازدهم

مجیدرضا حریری بر این باور است که دولت یازدهم در حوزه اقتصاد موضوعاتی مثل تثبیت بازارو کاهش شتاب تورم را بسیار خوب دنبال کرده است اما آقای روحانی با یک صوت حساب رنگین و خواسته های حتی متضاد از رای دهندگانش روبروست بنابراین باید دولت بعد از شنیدن مطالبات همه یک برنامه راه برای خواسته های شدنی و منطقی تهیه کرده و به مردم اعلام کند.

بخش خصوصی در چهار سال گذشته به انحاء مختلف همواره عملکرد دولت یازدهم را مورد تایید قرار داده است. انتخاب روحانی برای دومین بار خبر خوبی برای فعالین اقتصادی، خصوصا بخش خصوصی است. ارزیابی مجیدرضا حریری رئیس کمیسیون مدیریت واردات اتاق ایران درباره انتخابات در گفتگو با اگزیم نیوز آن است که اقشار مختلف جامعه با دیدگاههای مختلف به پای صندوق های رای  آمدند تا ما به عقب برنگردیم. به گفته وی عمدتا نقد گروههای کارشناسی به آقای روحانی بابت کارهایی که کرده است نبود بلکه بخاطر کارهایی است که نکرده است و امیدواریم دولت دوازدهم مطالبه دقیق و منطقی فعالین اقتصادی را در حوزه های مختلف احصاء کرده و آنچه که امکان پذیر است را طبق یک برنامه زمان بندی شده پیش ببرد.

حریری گفت: در حوزه اقتصاد، دولت یازدهم موضوعاتی مثل تثبیت بازار و کاهش شتاب تورم را بسیار خوب پیش برده است. اما آقای روحانی با یک صورت حساب رنگین و خواسته های حتی متضاد از رای دهندگانش روبروست بنابراین باید دولت بعد از شنیدن مطالبات همه یک برنامه راه برای خواسته های شدنی و منطقی تهیه کرده و به مردم اعلام کند.

 وی ادامه داد: در حوزه اقتصاد ما معتقدیم که دولت استراتژی مشخصی برای اقتصاد داشته باشد و معلوم باشد که نگاهش به اقتصاد نگاهی ممانعتی و نهادگرایی است یا نگاهی مبتنی بر اقتصاد آزاد و رقابتی و بر این اساس تعیین تکلیف کند.

مجیدرضا حریری اذعان داشت شخصا معتقدم تیم اقتصادی آقای روحانی باید تیم همگون تری باشد. قطعا نمی توان رضایت همه گروهها را جلب کرد اما در حوزه اقتصاد موضوعاتی چون بنگاههای کوچک و متوسط، اشتغال، تجارت خارجی و نحوه مالیات ستانی دغدغه همه گروههاست و باید سر و سامان داده شود و شفافیت در ارائه برنامه برنامه ها وجود داشته باشد.

رئیس کمیسیون مدیریت واردات در این مورد افزود: ما باید همه هدفمان رسیدن به رونق اقتصادی و اشتغال باشد. البته منظور از اشتغال، اشتغالی است که از رونق اقتصادی حاصل شده باشد نه اشتغالی که زائیده جیره و سوبسید و پرداخت حقوق باشد. برای رسیدن به رونق نیز باید راهبرد اقتصادی خودمان را مشخص کنیم. قطعا خیلی از موضوعات اقتصادی فقط راهکار اقتصادی ندارند، لذا توجه جنبه های مختلف و ریشه یابی مشکلات و موانع رونق اقتصادی ضروری است.

وی توضیح داد: در حوزه صادرات باید اول بتوانیم تولید مان را رقابتی کنیم و بعد باید با مردم دنیا رابطه خوبی داشته باشیم تا بتوانیم کالای خودمان را بفروشیم. برخی از این اتفاقها از حوزه تصمیم گیریهای اقتصادی خارج است و بر می گردد به حوزه سیاست خارجی و تصمیم گیریهای سیاسی نظام و می بایست همه اینها هماهنگ و هم جهت شود چرا که نمی توانیم به همه دنیا رفتار غیر دوستانه نشان بدهیم و توقع داشته باشیم که کالای ما را بخرند. دیپلماسی سیاسی ما باید اقتصاد را در تصمیم گیریهای خود مد نظر قرار دهد.

 حریری به دو طرفه بودن جاده تجارت اشاره کرد و گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت ما یک لیست بلند 800 قلمی از کالاهایی ارائه داده که خرید آنها ممنوع است، در چنین احوالی نمی توانیم انتظار داشته باشیم که کشورهای دیگر کالای ما را با روی باز بخرند.

وی اذعان داشت: معتقدم باید در تیم اقتصادی دولت دوازدهم در جهت یکدست کردن سیاست های اقتصادی بازنگری شود. ما در دولت یازدهم شاهد تناقض رفتار و تضاد منافع بین نهادهای اقتصادی در داخل دولت بوده ایم. وزارتخانه ها و سازمانهای مختلف در قوانین و دستورالعملها هماهنگ نبودند در حالیکه می بایست برآیند نگاههای مختلف در نهایت یک سیاست را دنبال می کرد لذا این مساله را دولت دوازدهم باید به جد پیگیری کند.

مجیدرضا حریری در مورد جذب سرمایه گذاری خارجی و تاثیر آن بر گردش چرخ تولید گفت: جذب سرمایه گذاری خارجی ضروری است اما باید بدانیم که جذب سرمایه گذاری خارجی راهکار مشکل تری نسیت به سایر راه حلها برای مشکلات اقتصادی است. چون برای جذب و جلب اعتماد سرمایه گذار خارجی می بایست ابتدا محیط کسب و کار خودمان را سر و سامان بدهیم و دیپلماسی سیاسی مان در خدمت اقتصاد باشد. ما در دو دهه اخیر در این حوزه خوب عمل نکرده ایم و نیازمند بازنگری در سیاستهای دیگر غیر اقتصادی هستیم اما با امکانات فعلی هم می توان تصمیمات قاطع و هماهنگ گرفت و می توان چند پله در این حوزه بالا رفت اما تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم.

وی تحرک جزیی در زمینه اشتغال را در گرو رسیدگی به صنایع کوچک و متوسط دانست و در مورد دلیل عدم حرکت بنگاههای کوچک و متوسط گفت:من معتقدم برای رفع مشکل صنایعی که ایراد مدیریتی دارند تزریق نقدینگی راهگشا نیست.پول پخش کردن در این صنایع راه حل مشکل بنگاههای کوچک و متوسط نیست چرا که بحران این بنگاهها انبار شدن کالا و نبود تقاضاست. حفظ صنعتی که تکنولوژی به روز، امکان به روزرسانی  و مشتری داخلی و خارجی هم ندارد با هدف شربه نخوردن به اشتغال کار غلطی است. ما مشکل تولید کنندگانی را داریم که دانش مدیریت ندارند.

وی افزود: من معتقدم بسیاری از این بنگاهها لازم است ورشکسته شوند چون تولید غیر روزآمد مشتری ندارد و ادامه فعالیت آن اثری بر رونق و اشتغال  ندارد. مجیدرضا حریری یکی از طبیعی ترین روشها برای رونق اقتصادی را تولید تحت امتیاز دانست و گفت: این کار مستلزم فرهنگ سازی است چرا که هنوز تفکراتی در جامعه وجود دارد که دید خوبی نسبت به این مساله ندارند. اگر ما یک کالای با کیفیت با تجهیزات خوب تولید می کنیم و این کالا تحت لیسانس یک برند مطرح قرار بگیرد قاعدتا می تواند با چند برابر ظرفیت کار کند واشتغال را به همین نسیت افزایش دهد.

 

کد خبر 20580

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 7 =