توسعه گردشگری در انتظار رشد قیمت ارز

احمد کیمیایی اسدی با اعلام این که رشد قیمت ارز می تواند به رونق گردشگری ایران کمک کند معتقد است این مسأله صادرات سایر اقلام را نیز تقویت خواهد کرد

با نگاهی به بازار دلار در حدود ۶ ماه گذشته شاهد رشد ۱۰ درصدی قیمت این ارز در بازار هستیم که این موضوع با نقد و نظرات متفاوتی در حوزه کارشناسی مواجه شده است. به تحلیل اگزیم نیوز در این رابطه برخی کارشناسان معتقدند رشد بهای ارز می تواند باعث بروز خطراتی در حوزه سایر کالاها شده و قیمت ها را در سطوح مختلفی در کشور افزایش دهد از طرفی این مسأله ممکن است دستاوردهای تورمی کشور را تحت تأثیر خود قرار دهد. در مقابل برخی معتقدند افزایش قیمت ارز می تواند محرک مهمی برای توسعه تولید و صادرات در کشور باشد.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی اگزیم نیوز نایب رییس کمیسیون تسهیل کسب و کار اتاق بازرگانی تهران با اشاره به این که رونق صادرات و گردشگری در کشورهایی مانند چین و ترکیه در سال های اخیر در گرو اجرای سیاست های ارزی مناسب بوده به طوریکه حتی با کاهش ارزش پول ملی خود صادرات را توسعه داده اند گفت: این در حالی است که در ایران بسیاری از کارشناسان از افزایش قیمت ارز ابراز نگرانی می کنند و توجهی به اثرات این سیاست در رونق تولید داخلی ندارند.

احمد کیمیایی اسدی معتقد است: به طور کلی کشورها برای آنکه صادرات خود را توسعه دهند در بعضی از مواقع ارزش واحد پول ملی شان را کاهش می‌دهند و این اتفاق منجر به این می‌شود که صادرات‌شان رونق بگیرد و بتوانند وضعیت تولید داخلی شان را ساماندهی کنند. به عنوان نمونه کشورهای ترکیه و چین در مقاطعی ارزش پول ملی خود را با برنامه کاهش داده اند تا بتواند صادرات خود را در رقمی که مد نظر دارند نگه دارند.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران افزود: متاسفانه در ایران این موضوع خیلی خوب جا نیفتاده است و کاهش ارزش پول ملی برای دولت‌ها نکته منفی محسوب می‌شود که فکر می‌کنند اگر این اتفاق بیفتد یک ضعف است. از ابتدای سال ۱۳۹۲ که دولت یازدهم سر کار آمد تاکنون ارزش لیر تقریبا نصف شده است که این نشان می‌دهد ارزش پول ملی ترکیه به شدت پایین آمده است.
احمد کیمیایی اسدی تصریح کرد: این نشان ‌می‌دهد که دولت‌ها در ایران به موضوع ارز به این شکل نگاه می‌کنند که ارزش پول ملی پایین نیاید. در ابتدای دولت یازدهم نرخ دلار حدود ۳۷۰۰ تومان بود و تا حدود دو ماه پیش هم همین قیمت بود و اکنون مدت کوتاهی است که گران شده است. مسأله ارز ارتباط مستقیم با صادرات ما دارد و می‌تواند تولید مان را رونق ببخشد. ما می‌توانیم مانند دیگر کشورها این اقدام را با برنامه انجام دهیم چون به طور کلی به نفع‌مان خواهد بود.
نایب رئیس کمیسیون تسهیل کسب و کار اتاق بازرگانی تهران افزود: امروز مشاهده می‌کنیم که پایین آمدن ارزش پول ملی در ترکیه باعث شده است که سفر کردن به این کشور از مسافرت به کیش و قشم ارزان‌تر تمام ‌شود. اما ما به هر نحوی که شده می‌خواهیم ارزش پول ملی‌مان را بالا نگه داریم و تنها کاری که می‌کنیم این است که با یارانه‌ای که می‌دهیم کشورهای دیگر را آباد می‌کنیم.

به گفته وی این کشورها با این اقدام صنعت گردشگری‌شان را راه می‌اندازند و صادرات‌شان را افزایش می‌دهند. امیدواریم که در این مقطع حساس صادرات مان لطمه نخورد
این فعال اقتصادی در حالی بر این باور است که افزایش قیمت دلار می‌تواند منجر به توسعه  صادرات در اقتصاد ایران شود که، این افزایش قیمت در بازار آزاد کاملا ناگهانی و بدون خواست و اراده مسئولان صورت گرفته است. اظهار نظرها در این باره متفاوت است. عده‌ای دیگر از کارشناسان بر این باور هستند بانک مرکزی به خوبی در جریان این افزایش قیمت بود اما نه با هدف توسعه صادرات، بلکه بانک مرکزی دلار را گران کرد تا بتواند کسری بودجه دولت را تامین کند.  همچنین که بسیاری از دست‌اندرکاران بازار شهادت می‌دهند افزایش بی مهابای قیمت دلار معیشت بسیاری از دهک‌های درآمدی را به خطر انداخته است.

 

کد خبر 22572

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 2 =