پیش بینی صادرات ۵۰۰ میلیون دلاری آبزیان در سال ۹۶/رشد ۲۵ درصد صادرات آبزیان

ارسلان قاسمی معتقد است با توجه به رشد تولیدی که امسال در حوزه شیلات داشتیم امیدواریم این رقم به ۵۰۰ میلیون دلار برسد که در این صورت شاهد رشد ۲۵ درصدی در مقایسه با سال گذشته خواهیم بود

ارسلان قاسمی، مدیر عامل اتحادیه سراسری شرکت‌های تعاونی تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان ایران در گفتگو با اگزیم نیوز در مورد فعالیتهای صندوق توسعه صادرات آبزیان گفت: ما در صندوق توسعه صادرات آبزیان ایران تشکل ها و شرکت های مختلف صادراتی را تحت پوشش داریم و در زمینه شیلات و آبزیان تلاش می کنیم خدماتی را که بیشتر به نفع صادرکننده های این بخش است در اختیارشان بگذاریم. به عنوان مثال در حدود هشت نه سال پیش برای اولین بار صندوق توسعه، با مذاکراتی که صورت داد بازار عراق را برای صادرات ماهیان ایرانی باز کرد. گفتنی است قطعا حمایت ها و کمک های دولتی هم همراهمان بوده و به معنای این نیست که صد درصد کار را ما انجام داده باشیم.

وی افزود: با تلاش مجموعه دست اندرکاران سعی کردیم در بازار روسیه گشایش حاصل شود و همچنین تلاش می کنیم که مشکلات صادرات میگو را به بازار اتحادیه اروپا و مستقیما به چین حل و فصل کنیم و موانع را از سر راه برداریم. بیشترین حجم فعالیتی که انجام می گیرد در جهت این است که بتوانیم تسهیل کننده صادرات محصولات شیلاتی باشیم. حضور در نمایشگاه های مختلف بین المللی و برگزاری نمایشگاه های داخلی هم از دیگر وظایفی است که توسط صندوق توسعه انجام می گیرد.

قاسمی در مورد تسهیلات ارائه شده از سوی دولت در این بخش اظهار کرد: در واقع دولت به صورت عام تسهیلات صادراتی را در اختیار شرکت های صادرکننده و مجموعه صادراتی با نرخ های ترجیحی قرار می دهد. در حال حاضر مشکل اصلی، وجود منابع نیست بلکه ما معتقدیم که سیستم بانکی ما به صورت کلی و جنرال سیستم پویا و همراه اقتصاد ما نیست؛ برای اینکه صادرکننده امروز نیاز به تسهیلات دارد ولی در بروکراسی بانک این کار اینقدر طول می کشد که به نوشداروی بعد از مرگ سهراب می توان تشبیه کرد.

وی در ادامه افزود: سه اشکال عمده در نحوه واگذاری تسهیلات به صادرکننده ها از سوی بانکها وجود دارد. اولین عیب این است که به موقع انجام نمی گیرد. دوم اینکه به اندازه کافی نیست و نکته سوم و مهمتر اینکه به دست اهلش سپرده نمی شود. اگر شما به رقم معوقات بانکی نگاه کنید عدد بزرگی را نشان می دهد چرا؟ با وجود مشکلات عمده ای که تمام تولیدکننده ها و صادرکننده ها دارند ولی اگر پرداخت تسهیلات به موقع و به اندازه کافی و به دست اهلش صورت بگیرد هم رونق تولید صادرات را خواهیم داشت و هم با این حجم از معوقات بانکی روبرو نخواهیم بود.

قاسمی خاطرنشان کرد: ما این مشکلات  را به صورت عام در سیستم بانکی داریم و معتقدم در حال حاضر منابع بانکی به اندازه کافی وجود دارد ولی اشکال کار ما در مدیریت منابع به صورت کلان است. علی رغم اینکه وجوه اداره شدن در اختیار دولت است و بازار سرمایه هم وجود دارد ولی ما بلد نیستیم این منابع را درست مدیریت کنیم تا در جهت تولید و صادرات قرار بگیرد. 

وی در مورد ظرفیت های حوزه تولید در این بخش تصریح کرد: مجموعه دست اندرکاران این حوزه سال گذشته نزدیک به 400 میلیون دلار محصولات شیلاتی را صادرات داشتیم و امیدوار هستیم با رشد تولیدی که امسال داشتیم این رقم را به 500 میلیون دلار برسانیم. ما در بخش شیلات جزء معدود زیربخش های بخش کشاورزی هستیم که تراز تجاری مان مثبت است. همانطور که می دانید تراز تجاری بخش کشاورزی منفی است ولی خوشبختانه ما در بخش کشاورزی جزء کالاها و زیربخش هایی هستیم که تراز تجاری مان مثبت است و این نشان می دهد که ما توانایی مناسبی را در این بخش هم در زمینه تولید و هم در دانش فنی در داخل کشور داریم.

قاسمی در مورد عمده ترین مشکلات موجود در این حوزه گفت: علاوه بر عدم مدیریت صحیح منابع در بحث بازارسازی و بازاریابی هم یکسری مشکلات داریم که ما بایستی تولید را هدفمند به سمت بازارهای هدف ببریم. مورد دیگری که ربطی به منابع بانکی ندارد این است که بایستی به سمت افزایش بهره وری هم پیش برویم و با توجه به  محدودیتی که در منابع آب در کشور داریم باید حداکثر استفاده و بهره را ببریم.

مدیر عامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان ایران در مورد آخرین اخبار این حوزه تولیدی اظهار داشت: جدیدترین خبری که وجود دارد این است که با توجه به اینکه مجلس محترم موافقتنامه قرنطینه دامی با چین را به تصویب رساند، تلاش می کنیم به جای اینکه از طریق ویتنام وارد بازار شویم مستقیم خودمان وارد بازار چین شویم.

کد خبر 22664

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 3 =