نرخ ۴۲۰۰ تومان برای ارز منطقی است

سیف: در مدلی که تعادل منابع و مصارف وجود دارد و ۴۲۰۰ تومان مبنای منطقی برای این کار است و با شاخص های اقتصادی تطبیق می کند، قرار نیست ۴۲۰۰ ثابت بماند که اشتباهات گذشته تکرار شود بلکه متناسب با متغیرهای اقتصادی حرکت کند ممکن است در طول سال ۵ یا ۶ درصد هم نوسان داشته باشد که اشکالی هم ندارد و در همه دنیا این وضعیت برقرار است

ولی اله سیف که روز سه شنبه در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی حضور یافته بود، با تشریح وضعیت کنونی فضای بازار ارز، تاکید کرد: عامل انتظارات در شرایط بازار بسیار موثر است که هم جنبه مثبت دارد و هم جنبه منفی؛ در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال 92 دیدید که چگونه با این عامل انتظاری مثبت نرخ ارز از 3800 تومان تا مرداد ماه و بدون استقرار دولت جدید به زیر 3 هزار تومان رسید.

وی در عین حال جنبه های منفی این تورم انتظاری در بازار ارز را نیز متذکر شد و گفت: عدم اطمینان نسبت آینده نیز اثر منفی در بازار دارد و در بازار التهاب ایجاد می کند که البته دشمنان نیز از همین رویکرد برای به هم زدن بازار استفاده می کنند.

رئیس شورای پول و اعتبار در پاسخ به اعتراض های نمایندگان خطاب به آنان گفت: باید برای مقابله با دشمنان روش هایی را در داخل در پیش بگیریم؛ التهابات مصنوعی ایجاد نکنیم.

وی تاکید کرد: در هر کشوری با هر میزان اقتدار ذخایر ارزی، وقتی یک انتظار منفی پیش آید و نگرانی نسبت به آینده ایجاد شود، باید با آن مقابله کرد؛ چرا خودمان التهاب آفرینی کنیم؛ شما (نمایندگان) کمک کنید زیرا همه در یک کشتی نشسته ایم.

وی در ادامه به تصمیم دولت برای تک نرخی کردن ارز با نرخ 4200 تومان اشاره کرد و گفت: تعادل لازم در منابع و مصارف ارزی وجود دارد.

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه «ما در شرایط عادی نیستیم و دشمنان توطئه های خود را ادامه می دهند»، اظهار داشت: تصمیم این است که همه امکانات در یک فضای شفاف در خدمت تامین نیازهای واقعی اقتصاد کشور قرار گیرد به شکلی که بانک مرکزی اشراف کاملی بر همه ابعاد آن داشته و مانور تصمیم گیری داشته باشد.

وی توضیح داد: در روش جدید، سامانه ای ایجاد می شود که همه ارزهایی که ورودی ناشی از نفت و غیرنفتی و هرگونه درآمد ارزی کشور، وارد آن سامانه شود؛ ضمن آنکه همه مصارف ارزی کشور نیز در آن پاسخ داده می شود.

سیف با بیان اینکه بررسی های ما نشان می دهد خوشبختانه کشور در یک وضعیت تعادل وجود دارد، افزود: این اقدام ها و التهاب آفرینی هایی که دشمنان در فضای مجازی و شبکه های مجازی انجام می دهند نباید ما را نگران کند اما ما به آنها فضا و اجازه داده ایم هرکاری را بی انضباط انجام دهند. این اقداماتی که در بین التعطیلین در اوایل فروردین رخ داد، یک علامت اثبات کننده این دیدگاه بود.

وی ادامه داد: بازار ارز در در تعطیلات نوروزی سال های گذشته تا 15 فروردین هیچ تحرکی نداشت اما فقط در فضاهای تلگرامی و شبکه های مجازی قیمت هایی اعلام می شد.
رئیس کل بانک مرکزی افزود: در این روزها به دلیل پیش بینی که احتمال می دادیم چنین اقداماتی رخ می دهد، تیم بانک مرکزی بسیج و آماده بود و از روز پنجم فروردین در بازار داشته و عرضه ارز داشتیم در حالی که در سال های گذشته این کار انجام نمی شد.

وی تاکید کرد: اجازه ندهیم اقتصاد ما و حجم عظیم ارزی کشور که صرف واردات برای مواد اولیه کارخانجات می شود، تحت تاثیر این علامت های غلط اقتصادی ملتهب شود؛ از این رو باید تصمیمی گرفته می شد.

سیف یادآورشد: سال گذشته تصمیم گرفتیم اقداماتی را به صورت بسته اجرا کنیم؛ تصمیم هایی که همه اقتصاددانان و صاحب نظران آن را تایید کردند. تنها موردی که دوستان اعتراض داشتند، درباره سپرده گیری بود. همین الان برخی به ما می گویند که هیچ وقت این کارها را به نظر نمی آید مصلحت باشد اما برای سایر بازارها ایجاد کنید. وقتی می پرسی برای کدام بازار، می گویند بازار سپرده یعنی نرخ سپرده را بالا ببریم که من به هیچ وجه آن را به مصلحت اقتصاد کشور نمی دانم.

به گفته وی اقدامی که ما کردیم، دوره ای دو هفته ای بود و تمام شد؛ مشابه این کار را در سال 93 کردیم که نگران رشد نقدینگی بودیم و بانک مرکزی اوراق مشارکت منتشر کرد. آن زمان نرخ را به 23 درصد رساندیم.

سیف ادامه داد: در این فضا ما باید تصمیم بگیریم که تسلط خود را بر شرایط ارز کشور محرز کنیم و در اختیار بگیریم که متناسب با فضای پیش آمده گشایش ها و محدودیت هایی که در پیش رو داریم، انعطاف پذیر باشیم و بتوانیم به سرعت عکس العمل نشان دهیم.

به گفته وی در مدلی که تعادل منابع و مصارف وجود دارد و 4200 تومان مبنای منطقی برای این کار است و با شاخص های اقتصادی تطبیق می کند، قرار نیست 4200 ثابت بماند که اشتباهات گذشته تکرار شود بلکه متناسب با متغیرهای اقتصادی حرکت کند ممکن است در طول سال 5 یا 6 درصد هم نوسان داشته باشد که اشکالی هم ندارد و در همه دنیا این وضعیت برقرار است.

سیف افزود: آنچه مهم است اکنون درباره نوع تخصیص و تامین ارز برای ورود کالاهای اساسی اولویت گذاری کنیم و متناسب با توان تامین ارز در کشور مشخص می شود و ممکن است یک سایر هم بگذاریم. اگر وضعیت ارزی کشور مطلوب باشد که الحمدلله اکنون چنین است، سایر را هم را می توان تامین کرد گرچه هیچ کشوری در هیچ بازاری سایر کالاها را که شامل اقلام خاصی است، پوشش نمی دهد.

ما یک اقلامی به عنوان قاچاق وارد کشور می شود که حیف منابع ارزی کشور را اجازه دهیم از این محل تامین شود. ارزی که در بازار التهاب می آفریند، برخی برای انتقال سرمایه است چرا ثروت ملی را بی حساب از کشور اجازه خارج شود و بعد نگران فشار تقاضا باشیم که قیمت ها را بالا می برد . باید اینها را کنترل کنیم و این مدل این امکان را به ما می دهد. برای نمونه مواد مخدر وارد کشور می شود چرا ما باید فضا را ایجاد کنیم که التهاب آفرینی کنیم ارز را بی آنکه مقصد ش ارز را بدانیم خود را موظف به تامین آن بدانیم.
 

کد خبر 24065

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 7 + 10 =