ترکیه تردیدی بر ادامه همکاری های دو جانبه با ایران ندارد

جلال ابراهیمی: ترکیه پس از تصمیم آمریکا در رابطه با برجام و تهدید اعمال تحریم های بیشتر بر ایران نه تنها تردیدی بر ادامه همکاریهای اقتصادی خود با ایران ندارد بلکه بر عملیاتی شدن قراردادهای فی مابین و تعهدات متقابل اصرار دارد

 مریم خورشیدی- روند تعاملات تهران و آنکارا پس از خروج امریکا از برجام برای دولتمردان دو کشور از اهمیت به سزایی برخوردار است. بلافاصله پس از اعلام خروج آمریکا از برجام سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه با تاکید بر چند جانبه بودن توافق هسته ای اعلام کرد بر این اساس کشورهای دیگر به توافق هسته ای پایبند خواهند بود.

سید جلال ابراهیمی دبیرکل اتاق مشترک ایران و ترکیه در گفتگو با پایگاه خبری اگزیم نیوز در اینباره گفت: ترکیه و ایران امروز در شرایط ویژه اقتصادی قرار دارند و رئیس جمهور ترکیه ضمن مذاکره با آقای روحانی بر مشارکت اقتصادی ترکیه تاکید کردند در حوزه تعرفه های ترجیحی بر اساس مقابله نامه ها و نیز پیمانهای مشترک در چارچوب مقرراتی که در کمیسیون های تجاری و اتاق های مشترک تببین شده، رشد اقتصادی دو جانبه با حفظ منافع مشترک توسعه یابد.

 مدیر مرکز مطالعات ایران و ترکیه تصریح کرد:  ترکیه پس از تصمیم آمریکا در رابطه با  برجام و تهدید اعمال تحریم های بیشتر بر ایران نه تنها تردیدی بر ادامه همکاریهای اقتصادی خود با ایران ندارد بلکه بر عملیاتی شدن قراردادهای فی مابین و تعهدات متقابل اصرار دارد.

 ابراهیمی گفت: مقامات رسمی ترکیه به صراحت اعلام کرده اند که خروج امریکا از برجام بر موضع اقتصادی ترکیه در قبال ایران تاثیر گذار نیست و تزلزلی در تصمیات  و اجرای تعهدات این کشور ایجاد نخواهد کرد.

دبیر کل اتاق بازرگانی اظهار داشت: ما در ترکیه سواپ ارزی را دنبال می کنیم و تجار در حال حاضر می توانند با لیر معامله کنن؛ از طرفی همکاریهای بین بانکی خوبی بین دو کشور در حال انجام است.

وی با اشاره به اینکه حجم زیادی از صادرات ما به ترکیه نفت و گاز است و بالطبع ما مقدار متنابهی ارز در این کشور داریم و تاکید ما این است که به جای استفاده از دلار از پول محلی استفاده کنیم تا فعالان اقتصادی  دو طرف نیز از سواپ ارزی بهره مند شوند بانک ملت، بانک ملی در این زمینه اقداماتی انجام داده اند. تا جاییکه وزارت صنعت و معدن و تجارت و بانک مرکزی ایران به واردکنندگان تجهیزات مورد نیاز کارخانه جات تولیدی اعلام کرده اند که می توانند از سواپ ارزی استفاده کنند.

 ابراهیمی اعلام کرد: طبق توافق نامه ای که بین روسای بانکها و وزرای صنعت، معدن، بازرگانی ایران و وزیر اقتصاد ترکیه انجام شده به زودی لیست جدیدی از تعرفه های ترجیحی به امضای روسای کمیسیون اقتصادی دو کشور خواهد رسید.

جلال ابراهیمی گفت: در لیست جدید تعرفه های ترجیحی ایران از محصولات کشاورزی و خشکبار فاصله گرفته و بر به سازه های فلزی، فلزات رنگی و اقلام دیگر تاکید بیشتری دارد.

 به گزارش اگزیم نیوز: سخنگوی «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه اعلام کرده که تصمیم آمریکا برای خروج از توافق هسته ای منجر به ناامنی و ایجاد بحران های جدیدی خواهد شد.

سفیر ترکیه در ایران نیز در گفتگو با تسنیم گفت: ایران علاوه بر اینکه همسایه‌ای است که ما اشتراکات زیادی با هم داریم، یکی از شرکای مهم ما به شمار می‌رود. زمانیکه بحث خروج آمریکا از برجام مطرح شد ما تاثیرات احتمالی این موضوع را بررسی کردیم. در گذشته یعنی 2012 هم که سختترین تحریم‌ها علیه ایران اجرایی می‌شد هیچگاه به این تحریم‌ها میدان ندادیم تا جاییکه بدلیل این مواضع هزینه‌هایی را دادیم که هنوز هم بعضی از این هزینه‌ها ادامه دارد.

 هاکان تکین افزود: مواضع ما در قبال ایران هیچ تغییری نکرده و رویکرد آمریکا یا هر کشور دیگری نسبت به ایران تاثیری بر مواضع ما نسبت به ایران نمی‌تواند داشته باشد. روابط دو کشور در سطوح عالی جریان داشته و بخصوص در ماه‌های گذشته سرعت و شتاب بیشتری گرفته و بخشی از این روابط هم بر این حوزه تمرکز داشته که چطور بر روابط اقتصادی سازوکاری ایجاد شود که حداقل تاثیر را از مولفه‌های خارجی داشته باشد.

 وی گفت: ما در شرایطی که برخی بلاتکلیفی‌ها در مورد تجارت با ایران وجود دارد، حجم روابطمان را افزایش دادیم و دنبال گسترش و توسعه این روابط هستیم. علاوه بر این با دیگر شرکای اروپایی و آسیایی خود در مورد اینکه در شرایط جدید چطور می‌توانیم کمک بیشتری کنیم موضوع را بررسی خواهیم کرد.

 

کد خبر 24578

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 7 + 3 =