سفته بازی در بازار ارز مهار شده است

به گفته عباس آرگون نرخ ارز در حال حاضر به نقطه تعادل رسیده که متاثر از کنترل تقاضا و مدیریت سفته بازی در بازار ارز است.

 نمودار شش ماهه نوسانات نرخ ارز که توسط رئیس بانک مرکزی منتشر شد سیگنال قوی و قابل اعتنایی است که پیش بینی بسیاری از تحلیلگران بازار ارز را در خصوص ثبات نرخ ارز تا پایان سال پررنگ می کند؛ بی شک سیاست‌های بانک مرکزی در ثبات و آرامش اقتصادی و به‌تبع آن نزولی شدن نرخ تورم در اقتصاد کشور بی تاثیر نبوده است.  کاهش شدید قیمت ارز طی هفته گذشته و در مجموع سیر نزولی نرخ ارز طی شش ماه گذشته را می توان نتیجه سیاست های مؤثر بازارساز، افزایش عرضه و کاهش تقاضا و راه‌اندازی بازار متشکل ارزی، در روزهای گذشته به‌حساب آورد.

عباس آرگون در گفتگو با خبرنگار اگزیم نیوز در اینباره گفت: نرخ ارز در حال حاضر به نقطه تعادل رسیده که متاثر از کنترل تقاضا و مدیریت سفته بازی در بازار ارز است؛ حتی بدون در نظر گرفتن تحریم ها، نرخ دلار بیشتر از رقم فعلی پیش بینی نمی شد.

 وی افزود: نزدیک شدن نرخ نیمایی به نرخ آزاد، رغبت صادرکنندگان را برای بازگرداندن ارز حاصل از صادرات بیشتر کرده که عمده ترین دلیل آن افزایش عرضه و مدیریت تقاضا بوده است.

 به گفته عباس آرگون آثار و تبعاتی که از تحریم انتظار می رفت به نقطه اوج خودش رسیده و در واقع محلی از اعراب ندارد؛ در واقع انتظارات افزایشی از تهدیدها و محدودیت های تحریمی با نقطه پایانی رسیده است.

نایب رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران بیان داشت: بازدهی منفی بیش از ده درصدی در بازار ارز در سال جاری طی شش ماهه گذشته، انگیزه سفته بازان را برای ادامه حضور در بازار کاهش داده و عرضه بیشتری را در بازار شاهدیم.

وی با تاکید بر اینکه در بازار ارز باید نگاه بلند مدت داشته باشیم، گفت: ضروری است به دور از تکرار تجربیات غلط گذشته و سرکوب نرخ ارز،  نرخ ارز را متناسب با تورم سالانه افزایش دهیم و از کنترل دستوری نرخ ارز بپرهیزیم.

آرگون اشاره کرد: البته این امکان وجود دارد که دولت برای جبران کسری بودجه، اقدام به چاپ اسکناس کند که این اقدام تورم زا قطعا بر نرخ ارز اثر خواهد داشت.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در خصوص روند کاهشی نرخ تورم ماهانه گفت: تا حدی این روند ادامه خواهد داشت؛ همواره بازار در حوزه های مختلف خود را به تعادل می رساند، بخشی از این روند کاهشی تا حدی به افت انتظارات تورمی سنگینی حاکم بر جامعه  مرتبط است؛ اگر تورم سال های گذشته را جمع می کردیم شاید به نرخ 10 تا 11 هزار تومانی می رسیدیم؛ در بخش تورم کالایی نیز باید قدرت خرید را در نظر گرفت و تنها انتظارات تورمی را لحاظ نکرد؛ در خلا قدرت خرید، تورم کاهش پیدا می کند؛ این ماهیت عرضه و تقاضاست.

عباس آرگون در مورد ادعای بانک مرکزی مبنی بر تامین نقدینگی مولد برای واحدهای تولیدی به عنوان اولیت و دغدغه این نهاد، گفت: با توجه به تورمی که در سال گذشته ایجاد شد؛ نیاز به سرمایه درگردش بنگاه های اقتصادی حدود سه برابر شد؛ در این میان بهای تمام شده پول و امکان پوشش هرینه ها با این نرخ اهمیت زیادی دارد؛  باید دید آیا بانک مرکزی  امکان افزایشحجم تسهیلات را متناسب با نرخ تورم را دارد یا خیر. آنچه روشن و ضروری است اینکه بانک مرکزی باید مدیریت دقیقی بر تخصیص منابع داشته باشد یعنی در تخصیص منابع در دسترس، بخش های مولدی که از توان اشتغالزایی بالا  برخوردارند در اولویت باشند.

وی افزود:  بانک مرکزی با این سیاست علاوه حفظ و توسعه اشتغال، به رونق تولید کمک خواهد کرد؛ ابزارهای مختلفی برای تامین منابع لازم برای رفع نیاز نقدینگی  بنگاه های تولیدی وجود دارد که شامل تامین مالی از طریق بازار سرمایه و در صورت گشایش های سیاسی جذب سرمایه گذاری خارجی و سرمایه گذاری مستقیم خارجی می شود.

 مریم خورشیدی

 

 

کد خبر 30857

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 4 =