بازرگانان فارس، امکان سرمایه‌گذاری در سوریه را بررسی کردند

وبینار بررسی فرصت‌های تجاری و آشنایی با سوریه به میزبانی اتاق یازرگانی فارس برگزار شد که دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران وسوریه اعلام کرد: بازرگانان ایرانی و استان فارس می‌توانند در کشور سوریه سرمایه گذاری‌های مشترک و حضور فعالی داشته باشند.

به گزارش اگزیم نیوز، اصغر میرزایی دبیرکل اتاق مشترک ایران و سوریه در این وبینار گفت: اولویت کشور سوریه در زمینه بازسازی خود بهره گیری از سرمایه های ایران و واردات کالا از کشورمان است که فعالان اقتصادی ما باید از این فرصت به خوبی استفاده کنند.

و ی با بیان اینکه زمینه برای حضور فعالان اقتصادی ایرانی در  سوریه به خوبی فراهم است ادامه داد:‌ این سرمایه گذاری های مشترک می تواند در زمینه های صنایع شیمیائی، فلزات اساسی و مواد غذایی، امکان خرید سهام واحدهای صادراتی و تولیدی در منطقه ی آزاد سوریه، ایجاد خط تولید خودرو و ساخت ماشین آلات صنعتی و معدنی، تولید مشترک انواع محصولات کانی غیر فلزی مانند سیمان و آهک، محصولات شیمیایی و پاک کننده ها، کاغذ و محصولات کاغذی،شکر،الکل طبی، کود شیمیایی، ریسندگی، بافندگی و فرآیند تکمیل منسوجات، تولید پوشاک، پارچه و کشباف، جهانگردی و ساخت هتل و ایجاد کشتارگاه های صنعتی باشد.
میرزایی اظهارداشت: ما در اتاق مشترک ایران و سوریه ۵۰ قلم کالا از جمله محصولات لنبی، شیر خشک، محصولات بخش کشاورزی را به عنوان کالاهای دارای مزیت و ارز صادراتی به بازار کشور سوریه شناسایی و مشخص کرده ایم که اطلاعات کامل و به روز تجاری و اقتصادی با این کشور را در اختیار تجار و بازرگانان قرار می دهیم.
وی با بیان اینکه در سال ۹۹ میزان صادرات و واردات کشور ایران از سوریه کاهش داشته است اضافه کرد: سهم استان فارس از بازار کشور سوریه بسیار اندک است و با توجه به پتانسیل های این استان انتظار داریم در سال ۱۴۰۰ شاهد فعالیت بیشتر فعالان اقتصادی فارس در بازار این کشور باشیم.
دبیر کل اتاق مشترک ایران و سوریه ادامه داد: کشور ایران در حال حاضر جایگاه خوبی در بازار کشور سوریه ندارد و با توجه به روند شروع بازسازی در این کشور فعالان اقتصادی ما می توانند بازار بزرگ و موثری را در اختیار داشته باشند و وجود ارتباط خوب سیاسی دو کشور، می توانیم سهم خودمان را در بازار کشور سوریه به خوبی ارتقا دهیم.
میرزایی با اشاره به فرصت استثنایی بازار سوریه برای شرکت های خدمات فنی مهندسی عنوان داشت: به زودی مناقصات بازسازی کشور سوریه آغاز می شود که شرکت ها برای حضور در این بازار هر چه زودتر شرکت ها و یا  دفاتر خود را ایجاد کنند تا در زمان مناقصات فرصت ها را از دست ندهند.
وی بیان کرد: همچنین در حوزه کشاورزی، سلامت و بهداشت و خدمات بخش پزشکی نیز بازار کشور سوریه بسیار مستعد و مناسب است  و ایرانیان می توانند حضور خوبی داشته باشند و پیش از این نیز توافق هایی مابین وزارت بهداشت دو کشور صورت گرفته است.
میرزایی با اشاره به مراودات مالی تجار ایرانی با کشور سوریه افزود: تمام مراودات مالی این کشور مانند سایر کشورها به وسیله صرافی ها انجام می شود و انجام مسایل مالی در این کشور همانند سایر کشورهاست و ما در اتاق مشترک در این حوزه هر گونه کمک و حمایت را از فعالان اقتصادی و تجار خواهیم داشت.
وی ادامه داد: در حال حاضر تعرفه گمرکی برای کالاهای ایرانی در کشور سوریه ۴ درصد و برای سایر کشورها بین ۱۵ تا ۵۰ درصد است و به دنبال تغییر برخی از قراردادها و قوانین در خصوص تجارت دو کشور هستیم تا بتوانیم سطح مراودات تجاری با ایران و سوریه را افزایش دهیم.
میرزایی بیان کرد: این درحالی است که جای نگرانی در خصوص صمانت نامه و بیمه های صادراتی در کشور سوریه وجود ندارد و در این زمینه یاری دهنده تجار و بازرگانان هستیم.
وی با تاکید بر اینکه اعزام هیات اقتصادی تجاری از فارس به کشور سوریه اقدامی مهم و کاربردی برای گسترش مراودات مابین دو طرف است گفت: تجار و بازرگانان کشور سوریه آمادگی و علاقه دارند نمایشگاه و فروشگاه محصولات این کشور را در استان فارس و شهر شیراز برپا کنند.

دبیر کل اتاق مشترک ایران و سوریه با اشاره به فعالیت های اتاق مشترک ایران و سوریه اظهارداشت: اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوریه با هدف تنظیم روابط اقتصادی دو کشور و سهیم شدن ایران در بازسازی و انجام پروژه های مختلفی که در حال حاضر در سوریه آماده واگذاری است، فعالیت خود را انجام می دهد و در حوزه های زیر ساختی آماده حمایت از فعالان اقتصادی و تجار و بازرگانان است.
میرزایی اضافه کرد: ما در اتاق مشترک ایران و سوریه آماده ارائه خدمات زیرساختی در حوزه تجارت به تجار و بازرگانان برای افزایش تجارت با کشور سوریه هستیم تا به جایگاه مناسبی در تجارت کالاهای ایرانی به کشور سوریه برسیم.
وی ادامه داد: اتاق مشترک ایران و سوریه در زمینه های ایجاد ارتباط مستقیم بین تولید کنندگان صادر کنندگان با تجار سوریه، معرفی فرصته های بازار سوریه و نیازهای کالایی این کشور، آموزش راهکارهای عملی صادرات به سوریه از طریق برگزاری سمینارها و وبینارهای آموزش و ترویجی، برگزاری نشستهای تجاری تخصصی از ایران به سوریه، گردآوری اطلاعات تجار سوریه و برگزاری اقدامات حمایتی به منظور رفع موانع تجارت دو کشور در حوزه بانکی- نقل و انتقالات پولی- گمرک- حمل و نقل- استاندارد- بهداشت و مناقصات دولتی خدماتی را به فعالان اقتصادی ارائه می دهد.
میرزایی عنوان داشت: اتاق ایران به منظور گسترش روابط تجاری دو کشور و ایجاد یک پایگاه امن برای تجار ایرانی اقدام به تاسیس مرکز تجارت ایرانیان در دمشق کرده است که هم اینک دفاتر مرکز تجارت ایرانیان آماده واگذاری به سرمایه گذاران ، بازرگانان ، شرکتهای فنی و مهندسی و سایر خدمات می باشد.
وی با تاکید بر اینکه فعالان اقتصادی می توانند از حمایت ها و تسهیلات مرکز تجارت ایرانیان در سوریه خدمات مناسبی را دریافت کنند تصریح کرد: در مرکز تجارت ایرانیان بخش ویژه ای برای معرفی و نشان دادن کالاهای ایرانی و صادرکنندگان ایجاد شده است که فعالان بخش دولتی و خصوصی کشور سوریه نیز از این مرکز بازدید خواهند کرد.
میرزایی افزود: مرکز تجارت ایرانیان در کشور سوریه در حمایت از فعالان اقتصادی ایرانی راه اندازی شده است که امیدواریم این مرکز نقش مهمی در تسهیل شرایط صادرات ، حمایت از فعالان اقتصادی و ایجاد انسجام در صادرات محصولات ایرانی به این کشور داشته باشد.
در این وبینار به سوال شرکت کنندگان در حوزه بازار کشور سوریه پاسخ داده شد.
 عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی فارس با توجه به اینکه بازار کشور سوریه یکی از ۱۵ بازار هدف صادراتی استان فارس است گفت: حضور با ثبات کالاها و محصولات استان در بازارهای هدف صادراتی استان از جمله بازار کشور سوریه را به صورت زیر ساختی و با جدیت دنبال می کنیم.

امید ماهرانی در این وبینار بیان کرد: از سال ۹۸ حضور تجار و بازرگانان استان فارس در بازار کشور سوریه در دستور کار قرار گرفت و جلسات خوبی در این زمینه برگزار شد و بازرگانان فارس با پتانسیل های این بازار آشنا شدند.
وی افزود: از مزیت های استان فارس برای افزایش صادرات به کشور سوریه کالاهای بخش کشاورزی و صنایع تبدیلی، خدمات فنی مهندسی، ساختمان سازی و مصالح ساختمان، نفت و سیمان است که می توانیم شرکت ها و فعالان اقتصادی قوی از فارس را ساماندهی کنیم که در این کشور مستقر شوند.
ماهرانی با اشاره به مزیت های صادراتی کالاهای استان فارس اظهارداشت: با توجه به بررسی های میدانی و نیازسنجی های انجام شده بازار سوریه محصولات دیگری به ویژه در حوزه توریست درمانی و گردشگری نیاز دارد که فعالان اقتصادی استان فارس می توانند در این زمینه ها نیز خدمات با کیفیتی را ارائه دهند و جایگاه خوبی در بازار سوریه داشته باشند.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی فارس اضافه کرد: تلاش می کنیم لیست مشخصی از کالاها و صنایع استان فارس برای حضور در بازار کشور سوریه را آماده سازی کنیم و به صورت ماهیانه جلسات انلاین با هدف بررسی دقیق و تخصصی هر یک از کالاهای فارس در بازار این کشور را با حضور کارشناسان اتاق مشترک ایران و سوریه، مرکز تجارت ایرانیان در سوریه و جلسات  B TO B  با تجار و بازرگانان دو طرف برگزار کنیم.
وی ادامه داد: همچنین تلاش می کنیم هیات های تجاری را به کشور سوریه اعزام و یا پذیرش داشته باشیم.
ماهرانی عنوان داشت: در بحث تقویت و افزایش مراودات اقتصادی استان فارس با کشور سوریه دو موضوع مراودات مالی و برگشت ارز حاصل از صادرات و راهکارهای عملیاتی آن و وجود ضمانت نامه و بیمه های مورد نیاز از خواسته های مد نظر فعالان اقتصادی استان فارس است.
وی تصریح کرد: هم اینک سهم صادرات فارس در بازار کشور عراق در خور استان نیست و تلاش ما این است که تجار و بازرگانان ما با دغدغه کمتری در بازار کشور سوریه به ویژه در مناقصات این کشور حضور داشته باشند.
در ادامه این جلسه سکینه سیاحی رئیس صندوق توسعه صادرات استان فارس نیز گفت: با توجه به رابطه سیاسی مناسب ایران و سوریه انتظار می رود پروتکل هایی جهت تسهیل صادرات و واردات، امتیازها یا تعرفه های ویژه گمرکی و شرایط ورود کالاهای ایرانی و بلعکس بین دو کشور منعقد شود.
همچنین محمد دانش نیا رئیس اداره خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس هم گفت: یکی از موضوع مهم برای حضور شرکت ها و فعالان اقتصادی استان فارس در بازار کشور سوریه، بیمه و ضمانت نامه های صادراتی لازم است که جزییات این مهم باید به دقت بررسی شود.
وی افزود: استان فارس با توجه به ظرفیت ها و پتانسیل هایی که در حوزه های مختلف از جمله گردشگری و پزشکی و سلامت به عنوان یکی از استان های مطرح کشور ایران محسوب می شود که این بحث نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
دانش نیا اظهار داشت: در حوزه گردشگری و خدمات تلاش شده زیرساخت هایی برای ارایه خدمات به کشورهای دیگر ایجاد شود که بعد از عبور از بیماری کرونا، استان فارس زمینه خوبی برای پذیرش گردشگران خارجی دارد.

کد خبر 43422

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 3 =