تبعات نامطلوب محدودیت های داخلی در بخش اقتصاد از خود تحریمی ها بیشتر است

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی تبعات نامطلوب محدودیت های داخلی موجود در مسیر تولید و صادرات را یادآور شد و گفت: به طور قطع نارسایی های ناشی از محدودیت های تجاری که از طریق خود تحریمی و از دست دادن بازارهای مرزی برای بخش صادرات کشور ایجاد شده، بیش از تحریم های خارجی است.

فداحسین مالکی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار اگزیم نیوز، تعامل سازنده با همسایگان و گسترش توافق های دو جانبه اقتصادی با دیگر کشورهای دنیا را ضروری دانست و اظهار داشت: با تسهیل قوانین و مقررات و اصلاح و بازنگری در بخشنامه های صادراتی می توان معضلات ناشی از  خودتحریمی که بیشتر از تحریم‌های آمریکا به اقتصاد کشور ضربه زده را از بین برد.

وی با بیان آنکه مجلس بدنبال رفع خود تحریمی های خودساخته داخلی است؛ گفت: در حال حاضر ما دو نوع تحریم داریم. نخست تحریم های آمریکاست و تحریم دوم، خود تحریمی سازمان ها و دستگاه های اجرایی مربوطه است که دولت سیزدهم باید با بهره گیری از توان مجلس شورای اسلامی بعنوان قوه قانونگذار برای رفع این موانع تلاش کند.

این نماینده مجلس یادآور شد: اکنون شاهد هستیم که قیمت بسیاری از کالاها تا چندین برابر افزایش یافته که این امر به تحریم آمریکا ربطی ندارد بلکه علت اصلی آن قفل بودن بیشتر گلوگاه های تجاری کشور است که تناقضات موجود در مصوبات و بخشنامه های صادره که بخش عمده آنها هم سلیقه ای است، باید مورد بازنگری قرار گیرد تا تولید و در نتیجه صادرات کشور رونق بگیرد.

وی با انتقاد از کم توجهی مسئولان در تدوین قوانین و مقررات مربوط به بخش تولید و صادرات، گفت: بارها دیده شده که دستگاههای اجرایی مربوطه در تصمیم گیری‌های خود کمتر از نظرات متخصصان و کارشناسان بخش مربوطه بهره گیری کرده اند و این روند تا حدی است که سبب شده صادرکنندگان بخش عمده ای از بازار خود را که با زحمت فراوان در کشورهای همسایه بدست آورده اند، از دست بدهند.

مالکی بر ضرورت بهره گیری از نظرات کارشناسان بخش خصوصی فعال در حوزه تولید و تجارت با هدف به روزسازی قوانین و مقررات که عمدتا هم سلیقه ای هستند، تاکید کرد و خواستار اصلاح و بازنگری در قوانین مزاحم و دست و پاگیر اداری که در حال حاضر به بزرگ‌ترین مانع فعالیت تجار و ناتوانی آنها در بهره گیری از ظرفیت های موجود کشور شده، گردید.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با ذکر بخشی از توانمندی های اقتصادی برخی از کشورهای همسایه، در همین ارتباط اظهار داشت: امارات متحده عربی امروز جزو کشورهای مطرح اقتصادی جهان است به طوری که برخی از شرکت‌های آن حرف زیادی برای گفتن دارند و این در حالی است که این دستاوردها در مدت زمان کوتاهی برای این کشور به دست آمده است.

مالکی ادامه داد: در نشست‌هایی که با تجار امارات برگزار می‌شود، متوجه شدیم که رغبت زیادی با انجام فعالیت‌های تجاری با ایران دارند در حالی که وضعیت تجارت فعلی بسیار کمتر از ظرفیت‌های دو کشور است.

وی در پایان تصریح کرد: ایران پس از روسیه و چین بیشترین تعداد همسایه‌های مرزی را دارد، اما متاسفانه کمترین استفاده را از این همسایه‌ها برده در حالی که کشورهای توسعه یافته یا در حال توسعه بیشترین استفاده‌های تجاری را از یکدیگر می‌برند.

کد خبر 46351

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 5 =