اعلام رسمی شکست رویه واردات در برابر صادرات خود پس از یک سال

با توجه به مکاتبه کارشناسی یکی از معاونت‌های سازمان توسعه تجارت، رویه رانتی واردات در برابر صادرات خود که برای تامین ارز واردات تلفن‌های همراه بیش از ۶۰۰ دلار مورد استفاده قرار گرفت، پس از حدود یک سال به نتیجه مورد نظر نرسیده و به طور رسمی شکست خورده است.

به گزارش روز چهارشنبه اگزیم‌نیوز، مرتضی احمدی از معاونت برنامه‌ریزی و مقررات سازمان توسعه تجارت در مکاتبه با مهدی ضیغمی معاون وزیر و رئیس سازمان توسعه تجارت ایران پس از حدود یک سال در خصوص نتایج رویه واردات در برابر صادرات خود اظهار نظر کرده است.

در همین رابطه تاکید شده است که در مجموع این رویه رانتی که براساس آن تامین ارز گوشیهای بالای ۶۰۰ دلار انجام می‌شد به نتیجه مد نظر نرسیده است.

هویت فروشی و اجاره کارت بازرگانی برای واردات تلفن‌های بالای ۶۰۰ دلار

در این مکاتبه آمده است که همانگونه که مستحضرید در حال حاضر ثبت سفارش گوشی تلفن همراه بالای ۶۰۰ دلار، صرفا از محل صادرات خود مجاز می‌باشد. این سیاست به عنوان یک مشوق صادراتی جهت افزایش صادرات کالا در نظر گرفته شده است اما با گذشت حدود یک سال از اتخاذ این سیاست، دو مشکل جدی به عنوان تبعات سیاست فوق ایجاد شده است.

۱. با توجه به اینکه واردات تلفن همراه به عنوان یک حوزه تخصصی نیازمند شبکه تامین و توزیع کالا و خدمات پس از فروش می‌باشد ورود صادر کنندگان کالاهای دیگر به این حوزه علنا غیر منطقی و ناممکن بوده و نتیجه سیاست اتحاد شده هویت فروشی میان صادر کنندگان کالا بوده است. بدین معنی که در بسیاری موارد واردات تلفن همراه توسط واردکنندگان قبلی این کالا در گذشته ولی با کارت بازرگانی صادر کننده در ازای دریافت توسط صادر کننده انجام می‌شود.

واردات تلفن‌های همراه رفرش و ریپک شده به بازار به دلیل عدم تخصص واردکننده

۲. در برخی موارد دیگر که صادر کننده راساً اقدام به واردات تلفن همراه می‌نماید، مجددا به دلیل عدم ورود تخصصی به موضوع کالاهای بعضا نامرغوب (اصطلاحاً رفرش) به بازار وارد شده و خدمات پس از فروش مناسبی نیز ارائه نمی‌گردد.

در مجموع با توجه به توضیحات فوق نظر میرسد سیاست تامین ارز گوشی های بالای ۶۰۰ دلار صرفاً از محل صادرات خود به نتیجه مد نظر نرسیده است از این رو پیشنهاد میشود با توجه به اینکه تخصیص ارز نیما به این کالا که ماهیت لوکس دارد منطقی نمی باشد صرفاً طرز صادراتی غیر» به محل های ناسین ارز مجاز این کالا اضافه شود.

اعلام شکست رویه واردات در برابر صادرات خود پس از یک سال

لازم به ذکر است، این اظهارات کارشناسی که از سوی یک بخش رسمی در سازمان توسعه تجارت انجام شده نشان می‌دهد که عملا سیاست واردات در برابر صادرات خود شکت خورده و نه تنها سبب بروز انحصار در بازار تلفن‌های همراه بالاتر از ۶۰۰ دلار به ویژه آیفون‌های آمریکایی شده است بلکه در نهایت به زیان مصرف‌کننده بوده است.

واردات از محل صادرات , واردات , صادرات ,

کد خبر 67179

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 10 =